Timisoara: Primul institut national de terapii celulare   octombrie 13th, 2010

Managerul Gheorghe Noditi si coordonatorul proiectului Carmen Bunu Foto: evz.ro

Primul centru national pentru terapii genice si celulare folosite in tratamentul cancerului se va infiinta la Timisora, lucrarile de constructie incepand la sfarsitul acestui an. Centrul, unic in Europa de Est, va gazdui 35 de specialisti care vor realiza studii de biologie moleculara si terapii celulare pentru persoanele diagnosticate cu leucemie si alte boli hematologice.

Unitatea medicala va functiona in perimetrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara, care a obtinut in acest sens o finantare europeana de 12 milioane de euro. Termenul de finalizare al lucrarilor este ade aproape 3 ani de zile. Managerul adjunct de proiect, prof. dr. Carmen Bunu, a explicat pentru Evenimentul Zilei ca: „folosind terapiile celulare, considerate «medicamentul secolului XXI» se vor face testari pe pacientii cu cancer. Practic, acesta va fi singurul institut din regiune cu drept de a dezvolta si utiliza terapii celulare pe oameni”.

Tot anul acesta incepe constructia unor institute similare la Frankfurt (Germania), Milano (Italia) si la Tours (Franţa). V.S.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii