Valoarea FP nu poate acoperi decat 16% din daunele cerute   octombrie 13th, 2010

Valoarea Fondului Proprietatea (FP) nu acopera decat maxim 16% din totalul despagubirilor care trebuie platite catre fostii proprietari, potrivit lui Marius Murgu, presedintele Asociatiei Actionarilor Privati de la Fondul Proprietatea (FP).

Astfel, din cele 60.000 de dosare depuse, valoarea activelor FP, de circa 3,4 mld. euro, poate acoperi maxim 10.000 de dosare, considera Murgu, citat de Financiarul.com. Potrivit estimarilor, 1.000 de dosare reprezinta despagubiri in valoare de maxim 1 mld. lei, ceea ce ar insemna ca in cazul a 10.000 de dosare valoarea ajunge pana la 10 mld. lei, crede presedintele asociatiei.

Participatia statului s-a redus in ultimele luni sub pragul de 50%, coborand pana la 44,7%, potrivit datelor de la sfarsitul lunii septembrie. CEDO a pronuntat ieri o hotarare-pilot impotriva Romaniei in cauza Maria Atanasiu si altii impotriva Romaniei, prin care a suspendat timp de 18 luni celelalte cauze similare aflate pe rolul instantei, perioada acordata statului roman pentru a rezolva problema restituirii proprietatilor preluate in mod abuziv de comunisti.

D. B.

7:50

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii