octombrie 21st, 2010

In scandalul inregistrarilor de la Snagov, in epicentrul caruia s-a aflat Catalin Macovei, presedintele ANI

Procurorii constata ilegalitatea dar inchid dosarul

Este uluitor! Ieri am primit de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o rezolutie pe care si-a pus apostila si “procuror sef directie”.

In urma plangerii pe care am facut-o – si inteleg ca si Bogdan Chireac a facut una asemanatoare – si prin care am sesizat faptul ca am fost victimele unor inregistrari ilegale, din care opinia publica a fost servita, selectiv si trunchiat, cu unele fragmente, pe canale obscure, Parchetul s-a sesizat, a cercetat si a concluzionat. Care era obiectul plangerii nostre? Ca a avut loc un act de interceptare ilegala pus la cale de cineva. Toata lumea banuieste ca acel cineva era chiar Catalin Macovei, presedintele ANI, adica persoana care se ceruse, practic, la intrevedere. Dar, in absenta unor probe, am facut plangere, asa cum se numeste, “in rem”. Adica cu autor inca necunoscut. Solicitand procurorilor sa afle cine a incalcat legea, pentru ca acestia sa fie, tot conform legii, sanctionati in mod corespunzator. Si ce descoperire face procurorul sef de birou Ovidiu Nistor, care pretinde ca a cercetat cazul, fara sa ne fi chemat niciodata in fata domniei sale? Ca nu a existat nicio aprobare de interceptare a mea sau a lui Bogdan Chireac. Ca atare, interceptarea este ilegala.

Si daca interceptarea este ilegala, asa cum constata in scris domnul procuror, atunci e de presupus ca faptuitorul trebuie prins si pedepsit.

Ei bine, aici apare marea surpriza. Desi interceptarea este ilegala, neexistand nicio autorizatie, procurorul afirma textual ca, nefiind implicati salariati ai serviciilor secrete, nu a fost incalcata nicio lege.

Asa isi apara statul cetatenii de infractiunea numita interceptare ilegala. Cred ca aceasta rezolutie pe care tocmai am primit-o de la Parchet este unica in analele Justitiei romane. Adica o rusine.

Postez documentul in integralitatea lui.

Rezolutia Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

octombrie 20th, 2010 at 18:11
Interceptarea discuţiilor dintre SRS, Chirieac şi Cătălin Macovei – ilegale dcnews.ro spune:

[…] „Solicitând procurorilor să afle cine a încălcat legea, pentru ca aceştia să fie, tot conform legii, sancţionaţi în mod corespunzător. Şi ce descoperire face procurorul şef de birou Ovidiu Nistor, care pretinde că a cercetat cazul, fără să ne fi chemat niciodată în faţa domniei sale? Că nu a existat nicio aprobare de interceptare a mea sau a lui Bogdan Chireac. Ca atare, interceptarea este ilegală“, scrie Sorin Roşca Stănescu pe blogul personal. […]