Cezar Preda, despre reducerea TVA : “Nu este adevarat ca s-a votat gresit”   octombrie 21st, 2010

de Bogdan Apostolescu, Q Magazine

Deputatul PD-L, Cezar Preda, a declarat in exclusivitate pentru Q Magazine ca liderul de grup al PD-L din Camera, Mircea Toader, cat si Guvernul sunt principalii responsabili pentru votul dat in privinta reducerii TVA la produsele de baza. Mai mult, el a precizat ca parlamentarii PD-L au stiut ce voteaza, dar din moment ce ministrii partidului prezenti in sala nu s-au opus, atunci s-a crezut ca nu este nici o problema in acest sens.

„Nu este adevarat ca s-a votat gresit. Nu-i adevarat! Daca un proiect de lege, care in momentul strigarii lui, nu avut un punct divergent din partea Guvernului reprezentat de un secretar de stat sau de un ministru, inseamna ca este agreat si, prin urmare, inseamna s-a votat in cunostinta de cauza. Responsabilitatea nu este la parlamentari. Fiecare dintre parlamentari a vazut ca acolo (n.r. – in proiectul de lege) TVA-ul este de 5%. Eu, de exemplu, nu am avut nici o problema pentru ca in sala erau si ministrii, erau si secretarii de stat responsabili de relatia cu Parlamentul si in momentul in care nu a fost o opinie divergenta, am spus: «Care-i problema? Guvernul stie ce are de facut, stie sursele (n.r. – financiare)». Si am votat. Cum sa spun eu ca am facut o greseala sau ca nu am stiut ce votez? Din acest punct de vedere fiecare a stiut ce voteaza. Pentru noi o schimbare de atitudine (n.r. – de vot)  inseamna atunci cand la tribuna Parlamentului vine secretarul de stat si spune care este punctul de vedere al Guvernului. In momentul in care nimeni nu a avut o obiectie, atunci… Ceea ce a indicat liderul de grup s-a facut… Mai mult, responsabilitatea apartine si liderului de grup”, a explicat Cezar Preda pentru Q Magazine.

Toader, intra in discutie la grupul parlamentar

In privinta unei posibile schimbari a liderului de grup, Cezar Preda a precizat ca sunt cateva voci care doresc schimbarea lui Toader, insa problema se va discuta luni in cadrul sedintei de grup a deputatilor PD-L. „Parerea mea este ca liderul de grup parlamentar este o persoana pe care o alege grupul in cauza. Exista o cere acum a unor colegi parlamentari de a schimba liderul de grup,  vom discuta  luni in grupul parlamentar aceste obiectii”, a conchis Preda.

Camera Deputatilor a adoptat, marti, cu unanimitate de voturi initiativa mai multor social-democrati cu privire la reducerea TVA la 5% la alimentele de baza. Actul normativ vizeaza modificarea Codului fiscal si prevede aplicarea cotei reduse de 5% asupra bazei de impozitare pentru livrarea de paine, carne, lapte, ulei vegetal si zahar, precum si pentru livrarea locuintelor ca parte a politicii sociale, inclusiv a terenului pe care sunt construite.

O alta initiativa legislativa care a fost adoptata marti, cu 286 voturi favorabile, doua voturi impotriva si doua abtineri, apartine democrat-liberalului Mircia Giurgiu si prevede modificarea Codului fiscal in vederea neimpozitarii pensiilor sub 2.000 de lei. Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei sociale, Ioan-Nelu Botis a afirmat ca a votat pentru neimpozitarea pensiilor de pana la 2.000 de lei. Potrivit procedurii cele doua legi merg spre promulgare la seful statului, care le poate retrimite, dar numai o data, la Parlament spre reexamniare.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii