Un mister: de ce e tinut secret raportul MAI despre ”lovitura de stat”?   octombrie 22nd, 2010

de Bogdan Tiberiu Iacob, Inpolitics

Desi a fost depus de cel putin doua saptamni la CSAT, celebrul raport al MAI despre asa zisa tentativa de lovitura de stat din 24 septembrie, care a dus la demisia lui Vasile Blaga, este tinut la secret de catre Palatul Cotroceni. Mai mult, nici macar nu se mai sufla vreun cuvant despre povestea in cauza, desi ne amintim ca Traian Basescu s-a umflat in pene ca un cocos, in direct la TV, atunci cand a vorbit despre urgenta redactarii unui asemenea raport.

De unde stim ca raportul privind motivele care au dus la incalcarea legii de catre politistii care au manifestat pe 24 septembrie, in fata palatului Cotroceni, a fost finalizat si inaintat CSAT?

Simplu: a spus-o chiar Vasile Blaga, pe 12 octombrie, in cadrul emisiunii ”100%” de la B1TV: ”Dupa cite stiu, Ministerul Administratiei si Internelor a trimis spre presedintie acest raport” a spus fostul ministru, pe care il putem banui de orice, numai ca ar fi gresit informat, nu. El a reafirmat informatia, in cadrul aceleiasi emisiuni: ”colegii din Ministerul Administratiei si Internelor au transmis deja (raportul n.n.) spre CSAT”.

Totodata, Blaga a negat cu tarie ca ar fi fost vorba de o tentativa de lovitura de stat, asa cum sustinuse Elena Udrea: ”Nu stiu de unde are doamna Udrea aceste informatii. Eu pot sa va spun foarte clar ca in MAI, in structurile lui si nu numai din structurile MAI, din informatii pe care in mod obisnuit le primim din alte structuri din sistemul de ordinul siguranta publica noi nu am avut astfel de informatii”. Blaga a sustinut ca decizia de a incalca legea a fost luata de politisti pe loc, fara sa fi existat un plan prestabilit: ”asta e realitatea pura a ceea ce s-a intamplat acolo, din toate datele pe care le am”.

Intrebare: ce urmareste presedintia prin ingroparea raportului MAI, ale carui concluzii opinii publica le asteapta de trei saptamani, in conditiile in care s-a vehiculat de la cel mai inalt nivel politic teoria unei lovituri de stat? Cumva documentul respectiv spulbera din temelii scenariul puciului, dar anumite forte politice au tot interesul ca acesta sa nu fie dezamorsat, pentru a putea fi vehiculat si in viitor, pe fondul unor eventuale alte miscari de protest care vor avea loc?

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii