Vor aparea la scena deschisa gemenele lui Adrian Paunescu?   noiembrie 8th, 2010

de Bogdan Tiberiu Iacob, Inpolitics

Adrian Paunescu lasa in urma o avere de aproape 4 milioane de euro, autorul ”Mieilor primi” fiind, fara indoiala, unul dintre cei mai bogati artisti romani. In plus, mostenirea include drepturile de autor pentru creatiile sale, care vor continua sa produca bani grei in viitor, mai ales ca decesul poetului impulsioneaza spectaculos vanzarile.

Cum se vor imparti acesti bani ramane de vazut si ideal ar fi ca mostenitorii artistului sa aleaga cea mai eleganta modalitate de a transa problema, pentru a nu pata memoria parintelui prin nesfarsite certuri pe bani. Sa ne amintim, in treacat, doar razboiul dintre copiii lui Arghezi, Mitzura si Barutu, pentru drepturile de autor ale marelui poet, un banal exemplu dintr-o lista interminabila de asemenea dispute.

Problema averii ar putea fi complicata, insa, de iesirea la rampa a unor mostenitori nestiuti in acest moment. Cotidianul ”Libertatea” face, astazi, inventarul potentialilor beneficiari, respectiv vaduva artistului, Carmen, si cei trei copii, Ioana, Andrei si Carmen. Exista, insa, cu siguranta, cel putin inca doi copii ai lui Adrian Paunescu, absenti din lista, si care e greu de crezut ca vor sta cu mainile in san.

Existenta celor doi, fete gemene, a fost dezvaluita public acum doi ani de nimeni alta decat fosta sotie a artistului, delicata poeta Constanta Buzea, mama primilor doi copii ai lui Adrian. Astfel, intr-un jurnal scris pentru revista ”Romania literara”, in numarul 42 din 2008, Constanta Buzea scrie ca poetul, insusi, i-a marturisit, acum patru decenii, in decembrie 1969, ca are inca doi copii, in afara casatoriei. Iata fragmentul in cauza:

”Cateva luni dupa nasterea Ioanei, incercam zeloasa sa-i promit ca urmatorul nostru prunc o sa fie baiat. La care imi raspunde convins, ca nu va avea el norocul acesta.
Cum asa?
Pai pentru ca… Si imi marturiseste fara menajamente ca este tata si la alta casa, unde i s-au nascut de curand gemene.
Esti convins ca sunt ale tale?
Vrei sa le vezi?” relateaza poeta.

In acel moment, mai scrie Constanta Buzea, poetul era incurcat pana peste cap cu o alta iubire in afara casniciei, care apare in jurnal sub numele de Nana Otilia. In fapt, e vorba de poeta Otilia Valeria Coman, mai cunoscuta sub numele de Ana Blandiana. Jurnalul Constantei Buzea a aparut anul acesta sub forma de carte, ”Crestetul ghetarului”, la editura Humanitas.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii