Concursul National de Sah „Elisabeta Polihroniade” 2011   noiembrie 16th, 2010

Sambata, 20 noiembrie, initiatorii Elisabeta Polihroniade si Emil – Danut Gabar vor demara o campanie denumita „Sahul in scolile satesti” pentru prima etapa. Scopul ei este atragerea copiilor de la sate catre sah si descoperirea unor reale talente.

Programul se va derula in urmatorul mod:

Etapa intai denumita si „Sahul in scolile satesti”, va stabili campionii pe comuna (clasele I-II, clasele III-IV, clasele V-VI, claseleVII-VIII)- comuna Beresti-Tazlau (7 sate). Acelasi lucru se va intampla si in celelalte 7 comune arondate orasului Moinesti.
Etapa a II-a se va desfasura in orasul Moinesti, unde campionii din cele 8 comune arondate se vor intalni cu elevii scolilor din oras, stabilindu-se astfel campionii pe oras.
Etapa a III-a se va desfasura la Bacau, unde campionii orasului Moinesti se vor intalni cu elevii orasului Bacau, stabilindu-se campionii pe judet, care vor fi invitati la Concursul National Scolar de Sah „Elisabeta Polihroniade” 2011, unde vor fi stabiliti campionii nationali scolari, ce vor fi trimisi la Campionatele Mondiale Scolare.
Daca va fi un succes, anul urmator vor incerca, dupa acest model pilot, ca si celelalte comune ale judetului Bacau sa urmeza aceeasi cale cu celelalte 7 orase.
Cu ajutorul MECT-ului si al FRSah vor incerca, la anul, implantarea acestui proiect in toate judetele din Romania.

Se preconizeaza o prezenta de aproximativ 100 de copii la Beresti-Tazlau.

Totalul copiilor in cele 7 comune ar fi de 700 de copii.
In judetul Bacau sunt 85 de comune, deci se mizeaza pe prezenta a 8500 de copii pe judet.
La nivel national ar fi posibila participarea a 350 000 (8500 x 42) de copii din mediul rural!

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii