CSDR si FRJ MediaSind actioneaza in justitie Societatea Romana de Radiodifuziune   decembrie 21st, 2010

Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania si Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind au hotarat sa actioneze in justitie Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR) fata de modul in care postul public de radiodifuziune,a relatat dezbaterea petitiei impotriva Strategiei Nationale de Aparare a Tarii in cadrul Comisiei de Petitii a Parlamentului European ce a avut loc in data de 2 decembrie a.c. la Bruxelles. Cele doua organizatii sindicale solicita in instanta despagubiri in valoare de doi bani (0,02 lei), exact cat valoreaza stirea neprofesionista si tendentioasa referitoare la dezbaterea petitiei pentru libertatea de exprimare. De asemenea, CSDR si FRJ MediaSind solicita ca hotararea pronuntata de instanta de judecata sa fie publicata, pe cheltuiala radioului public, in cadrul emisiunilor informative ale SRR precum si in doua cotidiane centrale si sase locale.

Corespondentul din Belgia al postului public de radio, Claudia Marcu a afirmat intr-o relatare tendentioasa transmisa pe postul national de radio in data de 2 decembrie a.c. ca europarlamentarul Victor Bostinaru „este, de fapt, si sponsorul petitionarilor”. Postul public sustine astfel ca  cele mai mari organizatii sindicale din Romania, CSDR (cuprinzand peste 500 000 de membri) si FRJ MediaSind (cuprinzand peste 9000 de membri) sunt sponsorizate de catre un europarlamentar al Partidului Social Democrat.

Avand in vedere ca aceasta afirmatie extrem de grava a produs mari prejudicii de imagine organizatiilor sindicale din Romania, CSDR si FRJ MediaSind a solicitat conducerii Societatii Romane de Radiodifuziune ca, in termen de cinci zile calendaristice de la primirea Instiintarii sa prezinte toate dovezile necesare care au stat la baza relatarii corespondentului de la Bruxelles, Claudia Marcu ceea ce nu s-a intamplat nici pana in prezent.

Este regretabil ca SRR se preteaza la  astfel actiuni de manipulare si denigrare care amintesc de perioada comunista. Mentionam ca toate cheltuielile privind deplasarile la Bruxelles a delegatiei CSDR si FRJ MediaSind au fost achitate de catre CSDR si de organizatiile membre ale FRJ MediaSind, conform facturilor fiscale pe care le vom pune la dispozitia instantei. De asemenea, FRJ MediaSind si CSDR vor sesiza Consiliul National al Audiovizualului, Comisiile de specialitate ale Parlamentului Romaniei, EBU, Observatorul European si Federatia Europeana a Jurnalistilor.

Pentru ca publicul  sa inteleaga ce s-a intamplat la Bruxelles, anexam corespondenta din data de 2 decembrie a.c. a Radio Romania Actualitati – Radiojurnalul de pranz si, in comparatie, relatarile profesioniste ale celorlalte institutii publice, Societatea Romana de Televiziune si Agentia Nationala de Presa AGERPRES.

Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania – CSDR

Presedinte, Iacob Baciu

Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind,

Presedinte, Cristi Godinac

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii