2011 fara Traian Basescu   ianuarie 1st, 2011

Eu nu ma feresc sa fac o prognoza. Politica. In acest an, Traian Basescu va parasi Palatul Cotroceni. Isi va gasi o alta ocupatie. A nu se intelege ca incerc sa transform o dorinta intr-o prevestire. Nu. Ca de obicei, atunci cand incerc sa anticipez un eveniment, ma bazez pe o serie de rationamente. Pana acum, in ceilalti ani, nu am dat gres.

Ideea indepartarii lui Traian Basescu, pe o cale democratica, de la conducerea statului a devenit o obsesie a opozitiei. Pe buna dreptate. Raul vine de la Presedinte. Orice solutie de indreptare presupune ca in fruntea statului sa fie instalata o persoana care sa respecte Constitutia, mecanismele democratice, in stare sa se faca respectata in tara si in strainatate. Dincolo de mizeriile vietii de zi cu zi, dincolo de efectele dramatice ale curbelor de sacrificiu aplicate de Guvernul Boc, eu cred ca cea mai mare suferinta a cetateanului roman este, in acest moment, deficitul de demnitate. Romanii, sub administratia Basescu, au incetat sa mai fie mandri ca sunt romani. Complexele de inferioritate au fost exacerbate iar o contributie esentiala, in acest sens, a avut-o comportamentul prezidential, care a starnit partenerilor din aliantele noastre euro-atlantice reactii de dispret. Dispretul fata de Presedintele Traian Basescu a fost extrapolat in ceea ce numim dispretul fata de romani. Pentru ca, in definitiv, seful statului este nu numai o institutie, ci si un simbol al acestei tari. Daca simbolul este schimonosit, si imaginea tarii este schimonosita.

Ei bine, acest sentiment de subcetatean, pe care il traiesc romanii, acest autodispret, acest defetism, precum si atitudinea dispretuitoare a altora fata de noi sunt lucrurile care trebuie sa se schimbe in 2011. Si se vor schimba. Dar cum?

Este aproape o regula de trei simpla faptul ca un nou guvern si un nou presedinte nu putem avea, decat prin schimbarea majoritatii parlamentare. Aparent, partidul vulnerabil, deci calificat pentru a transforma minoritatea in majoritate, este UDMR. Partidul balama. In 2010, toata lumea a cersit mila maghiarilor. Si cei care au beneficiat de ea – reprezentantii PD-L – au platit la greu. Maghiarii s-au vandut scump. Extrem de scump. Am facut urmatoarea afirmatie de mai multe ori si o repet si acum. Schimbarea majoritatii parlamentare nu se va face, atunci cand se va face, cu sprijinul UDMR. Si nici nu ar fi igienic, sub aspect politic, sa se intample asa. Pentru sanatatea UDMR si pentru sanatatea vietii politice, in general, ar fi bine ca acest partid sa nu stea doar la putere, ci sa ramana o vreme in opozitie. Si atunci, de unde vine schimbarea? Cum vor putea PSD, PNL si PC, fara alegeri anticipate, sa obtina o majoritate in Parlament, asa cum in fapt a obtinut o majoritate in intentiile de vot, pe care le regasim in cercetarile de piata?

Solutia o va da 2011cetateanului roman. Amaratul amaratilor. Va fi un an de ruptura. Va fi un an in care mamaliga va exploda. Iar cand va exploda mamaliga, vor fugi sobolanii. Deputati si senatori PD-L, in mod individual, vor incerca sa spele putina. Si se vor duce catre PSD, PNL si PC.

Singura problema cruciala este si ramane aceea ca, la punctul de intalnire, cele trei partide din opozitie vor trebui sa aiba un program comun. Coerent si credibil. Se va face. Pana in primavara. Un an bun!

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

22 comentarii

ianuarie 1st, 2011 at 19:39
PANCU spune:

Mai oamenilor,

O solutie ar fi ca fiecare cetatean care cunoaste cazuri de coruptie, abuzuri, inechitati, rautati, faradelegi savarsite in numele „modernizarii statului” de aceasta mafie portocalie, sa le semnaleze, direct, in scris, ambasadelor Frantei si Germaniei (SUA nu, il gireaza pe Basescu). Unde altundeva ne putem adresa ?

ianuarie 1st, 2011 at 19:45
Huhu spune:

Daca in 2011 nu scapam de chiorul-chel-betiv-curvar-escroc, praful se alege de Romania si de romani!

ianuarie 2nd, 2011 at 02:46
rizoaicad.arges spune:

PENTRU COMPATRIOTII INTELIGENTI SI DE BUNA CREDINTA! Si pentru compatriotii incremeniti in clisee tembele, dar care sunt sincer interesati de Romania si de apartenenta lor la prima categorie!
TOTI sa reflecteze, si sa decida ce este mai bun pentru Romania si pentru societatea romaneasca:
A 1. Sa pastram toate textele actuale de juramant, prevazute in Constitutie sau in legi, si sa continuam sa ne prabusim moral si material? Sau,
2. Sa renuntam la aceste texte, care au dovedit ca nu au nicio influenta asupra deponentilor, si SA ADOPTAM, pentru toti cei ce ar trebui sa promoveze interesul public, de la Presedinte pana la ultimul functionar, textul JURAMANTULUI IMPLICATIV, care actioneaza benefic asupra celor mai profunde resorturi ale fiintei si constiintei deponentului? (Textul acestui juramant se gaseste la adresa http://dumitrurizoaica.blogspot.com/).
De raspunsul la aceasta DILEMA, depinde iesirea societatii noastre in Lumina si Adevar, sau afundarea ei si mai profunda in Intunericul si Minciuna in care traim de 21 de ani!
B 1. Sa pastram votul bezmetic, ce poate fi manipulat demagogic si fraudat in nenumarate de moduri? Sau,
2. Sa renuntam la votul bezmetic, si sa ADOPTAM VOTUL COMUNITAR, in care OPTIUNEA de vot se formeaza pe baza criteriului APARTENENTEI alegatorului la o comunitate sociala sau etnica? Acest tip de vot, practicat de 21 de ani de comunitatea etnica maghiara din Romania, nu poate fi nici manipulat si nici fraudat inter-comunitar! Caci oricate resurse materiale si umane s-ar folosi de catre cele doua comunitati sociale romanesti, cea a saracilor si cea a bogatilor, pentru manipularea si fraudarea votului comunitatii maghiare, acest lucru nu va reusi niciodata, pentru ca ei stiu ca trebuie sa voteze partidele comunitatii lor!
Acelasi lucru se va intampla si in cazul votului comunitar-social, unde cei saraci si cei bogati NU VOR MAI PUTEA FI MANIPULATI, deoarece alegatorii fiecarei comunitati (a saracilor sau a bogatilor) vor vota partidele care reprezinta interesele comunitatii lor, adica cei saraci vor vota partide de STANGA, iar cei bogati vor vota partide de DREAPTA! REFLECTATI CU BUNA CREDINTA! D.Rizoaica.
PS. VINOVAT, pentru ca regimul Boc-Basescu n-a cazut la motiunea de cenzura din 15-06-2010, este ziaristul Victor CIUTACU! Cei ce doresc mai multe relatii sa ma contacteze la Tel.0723966732.

ianuarie 2nd, 2011 at 11:37
Paul Snaider spune:

Huhu spune:

Daca in 2011 nu scapam de chiorul-chel-betiv-curvar-escroc, praful se alege de Romania si de romani!

Subscriu

ianuarie 3rd, 2011 at 11:03
noname spune:

Moarte porcului traianbasescu !

Sieg, Heil !

ianuarie 4th, 2011 at 00:45
Andr spune:

Nu cred că celelalte 3 partide, vor dori vreo alianță !
Stau bine pe fundurile lor în parlament, nu le pasă decât de aparența unei opoziții !
Nu fac decât să se atace unii pe ceilalți, în rest se duc prin parlament ca la plimbare !
Dacă li s-ar fi tăiat veniturile mai întâi lor, ar fi realizat, că nu-s decât niște angajați, ca și bețivul cu gașca lui și ar fi fost în fruntea celor ieșiți în stradă !
Ca și minunații noștri intelectuali, ca și ziariștii, care se cred o tagmă aparte, menită doar să dea glas necurățeniei și crimei la adresa românilor, stând deoparte și așteptând, să culeagă roadele, în eventualitatea îndepărtării escrocilor de la putere !
Când vor răbufni amărâții de rând, vor plăti cu libertatea, sau (din nou ) cu viața și tot alții vor fi cei ce vor face jocurile !
V-aduceți aminte, cum l-ați propulsat și ni l-ați pus pe cap, TOȚI pe Băse ??
Ați plătit toți cu știrbirea orgoliului ! Românii plătesc acum cu viața !

ianuarie 4th, 2011 at 17:54
ady spune:

Pentru Base si cei ce traiesc bine.

pe http://cosmaciuc.blogspot.com/