CorectBooks lansează în exclusivitate: „Doctrina secretă” de Ioan Buduca și „Patriarhul curcubeelor de pământ lacustru” de Liviu Lungu   ianuarie 14th, 2011

www.agentiadecarte.ro

Joi, 13 ianuarie 2011,  CorectBooks a lansat, pentru prima data pe piata romaneasca, in format digital, volumul de eseuri „Doctrina secreta” de Ioan Buduca, si romanul „Patriarhul curcubeelor de pamant lacustru” de Liviu Lungu. Cartile pot fi achizitionate numai de pe CorectBooks.

In „Doctrina secreta”, eseistul, criticul literar si jurnalistul Ioan Buduca ne ofera, in stilul sau caracteristic, spumos si inteligent, un volum de speculatii intelectuale, organizat in doua parti, osciland intre Madame Blavatsky, emblema ezoterismului si fenomenul OTV.

In postfata primei parti, Buduca a scris: „Mai mult un fel de jurnal de idei teologico-politice decat un veritabil testament spiritual, cum pareau a promite sa fie, aceste ‹‹memorii…›› ma pun in incurcatura. Nu pot identifica autorul. Daca m-as suspecta chiar pe mine ca sunt acela (…), n-as mai sti cine este subiectul lui ‹‹sunt››. Gandeste, deci nu mai poate fi sigur ca exista. Cine gandeste, atunci?”

Patriarhul curcubeelor de pamant lacustru” este un roman al prozatorului constantean Liviu Lungu. De profesie arheolog, autorul isi conduce cititorul intr-un univers misterios si fabulos, aflat in contingenta cu lumea obisnuita, dar in nici un caz cenusiu, fara dramatism. Lumea dintre Dunare si Mare are o viata care nu seamana cu a nimanui…

Scriitorul, criticul literar si publicistul Ioan Buduca, personalitate controversata si unul dintre cei mai redutabili eseisti si polemisti contemporani, a publicat numeroase volume, printre care: Dupa SocrateApocalipsa pentru copiiDoamne, Dumnezeule…Si a fost seara, si a fost dimineataNoua AtlantidaDialoguri desecretizate,Romania e un thrillerMatricea G/CEseuri. Este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania.

Arheolog la Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie din Constanta si Membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, prozatorul Liviu Lungu a publicat o serie de volume, dintre care amintim: Un descalecat… (roman de debut – 1996), Nikephoros StredeMarele FalansterDiscret, de dragoste, Upailica Truputu, Asediul cetatii Licoar, Bukure Lek. Berbecul…, Intamplare.

www.corectbooks.com, prima librarie de carte digitala din Romania, ofera in acest moment cititorilor sai peste 800 de carti, scrise de 333 de autori romani si straini.

CorectBooks este parte din www.corect.com, cea mai complexa platforma online de pe piaţa autohtona, care mai cuprinde portalul de stiri CorectNews si site-ul CorectBazaar.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

ianuarie 14th, 2011 at 18:17
PAUL SNAIDER spune:

Auziţi? E foşnetul eternităţii

In fiecare an, la 15 ianuarie, Poporul Roman sărbatoreşte ziua de naştere a Poetului Naţional, Mihai Eminescu.
Intr-un timp fizic extrem de scurt-ceva mai mult de 10 ani-Eminescu ne-a lăsat o operă nemuritoare, în faţa căreia generaţii după generaţii se pleacă înfiorate şi emoţionate.
Prin operele pe care le produc, geniile impun condiţia eternităţii, viaţa lor se substituie operei şi alcatuiesc secventa de aur a existenşei unei întregi naţiuni. Poezia lui Eminescu atinge proporţii cosmice iar destinul a făcut ca printr-o capodoperă, Luceafarul, poetul naţional să se mai cheme şi Luceafăul poeziei româneşti.
O stralucire eternă, aşadar, un nume care a devenit simbol, o sărbatoare perpetuă prin care se rosteşte şi se aude marea poezie. Auziţi ? ….., E foşnetul eternităţii.

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT5_cQ-Ey0SxR6u-7Oy6FBkVLjOgvhJyTpVyLgcZPCjJiIsDa_q6w

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ-oyxiA-liKzPKUp_n6SlnEatA2xaIQk0DMlfE8f3IYQkEEAsO2g