Monica Macovei, talerul cu doua fete al PDL   februarie 25th, 2011

de Bogdan Tiberiu Iacob, Inpolitics

Marea campiona a anticoruptiei si reperul moral numarul unu al PDL, am numit-o pe Monica Macovei, dovedeste ca nu e, in realitate, mai mult decat un taler cu doua fete, nemiloasa doar cu adversarii politici, nu si cu prietenii, fata de care aplica alte standarde, mult mai blande.

Pe 22 februarie, Macovei relata, pe blogul propriu, despre o decizie a CEDO in dosarul Mugurel Soare contra Romaniei, in care judecatorii europeni au constatat incalcarea Conventiei Europene a Drepturilor Omului, in sensul dreptului la viata, la un tratament uman si nedegradant si la remedii nationale efective. Fostul ministru al justitiei nu uita sa aminteasca faptul ca dosarul respectiv a fost initiat chiar de ea, in 2002 si cere, in final, sanctionarea politistilor si procurorilor vinovati de incalcarea legilor.

Pana aici, toate bune. Marea intrebare este cum de nu s-a opus Macovei numirii la sefia DNA a lui Daniel Morar, un procuror mai degraba mediocru prin prisma rezultatelor, care s-a facut vinovat nu o data, ci de mai multe ori de incalcarea grava a drepturilor celor anchetati, ceea ce a dus la condamnarea Romaniei la CEDO de mai multe ori, si la plata unor despagubiri uriase, de ordinul miliardelor. Reamintim, astfel, cazul fostului sef al Directiei Drumurilor Nationale Bistrita, Liviu Ciupe, acuzatiile aduse acestuia de procurorul Morar fiind retrase dupa ancheta, iar statul roman nevoit sa-i plateasca acestuia despagubiri de 1,4 miliarde lei vechi pentru cele patru luni de arest nejustificat. Un alt caz este al fostului judecator Viorel Burzo, anchetat de acelasi Morar, in 2001, care, potrivit CEDO, a fost detinut in conditii improprii, i-a fost incalcat dreptul la libertate si securitate, iar anchetatorii romani au incalcat si prevederile legate de respectul pentru viata privata si de familie. Urmare a acestor abuzuri, CEDO a condamnat Romania la plata unor despagubiri de 11.500 de euro catre fostul magistrat.

Aproape exact in aceeasi perioada in care Morar si oamenii sai comiteau abuzurile de mai sus la adresa lui Burzo, Monica Macovei se lupta la CEDO pentru cazul lui Mugurel Soare, despre care relata, deunazi, cu mandrie. Trei ani mai tarziu, Daniel Morar a fost inscaunat la sefia DNA in aplauzele ministrului Monica Macovei, iar cei care au platit din buzunar miliardele de lei catre victimele acestuia au fost nimeni altii decat contribuabilii la bugetul de stat. O

“sanctiune”, am spune, pe gustul etalonului moral al PDL, Monica Macovei.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

februarie 25th, 2011 at 15:48
Huhu spune:

Frumoasa tara avem, pacat ca-i populata cu jigodii!