Graba strica treaba. Treaba asumarii   martie 17th, 2011

Consiliul Europei, care este de fapt guvernul continentului, studiaza, in acest moment, noul Cod al Muncii. Cel asumat de Guvern. Si soldat cu cea de-a opta motiune de cenzura. Care tocmai a cazut. De ce este studiat Codul Muncii? Pentru ca exista pericolul ca el sa nu fie conform cu normele UE. Si atunci avem o problema. O problema mare de tot.

Parlamentarii europeni au semnalat ca exista riscul declansarii, impotriva Romaniei, a procedurii de infringement. Ce inseamna aceasta procedura? Inseamna ca Romania poate fi sanctionata pentru ca a incalcat un act normativ edictat de Parlamentul European. Cu ce ocazie? Cu ocazia recentei asumari de raspundere pentru Codul Muncii. Este o regula la nivelul UE ca legile promovate intr-un stat membru sa fie luate la puricat? Raspunsul este nu. Asta se intampla doar atunci cand exista serioase suspiciuni.

Cititi mai mult pe CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

2 comentarii

martie 17th, 2011 at 20:25
cosmescu spune:

vestea mabucura, insemna ca mial-urile mele nu au fost de pomana, asa cum ti-am spus pe 28 feb.a.c. am sesizat OIM(ILO) si CISL (ICFTU) despre incalcarea standardelor internationale privind drepturile muncitorimii in romania pri noul cod al muncii:
My name is Adrian Cosmescu and i am an old union militant from FRATIA confederation and want you to call by the Romanian Government Basescu-Boc warned about the new labor code that violates any provisions of your organization,the labour standards, leading to the dissolution of trade unions, collective labor contracts, the protection of employees.Please help us and send a attention to romanian government about the new labour code.thanks and regards.adrian cosmescu

martie 19th, 2011 at 03:31
rizoaicad.arges spune:

AZI, 18-03-2011, la orele 18:00, am fost, in interesul lui, la domiciliul nesimtitului deontolog, pe care il intereseaza DOAR banii – NU si TARA – caci doream sa aleaga el, intre a fi un om civilizat si cu bun simt, si ideea, ca in cutia postala a fiecarui colocatar din blocul lui, sa pun o fila cu textul de mai jos. Pe blogul lui, am vazut ca se mandrea cu nesimtirea de a nu fi stat de vorba cu mine, asa ca maine toti colocatarii lui, vor sti pe cine sa injure pentru toate magariile lui Basescu si Boc din ultimele 9 luni!

DRAGI COLOCATARI,
ai “jurnalistului” de kkt, Victor CIUTACU, de la Ap. 21.

Cei care ati resimtit ca pe o oroare, pentru voi sau pentru tara, EXISTENTA Guv. Boc de dupa 15-06-2010, trebuie sa stiti ca VINOVAT pentru aceasta nefericita EXISTENTA, este colocatarul dvs., de la Ap. 21, Victor Ciutacu! DE CE??? Pentru ca n-a dorit sa miste un deget, pentru a va scapa, pe dvs. si tara, de acesta mafie portocalie, al carei capi este Basescu si martoaga lui, Boc! In 12-06-2010, i-am transmis lui Ciutacu, atat solutia alternativa(conceputa de mine), cat si o scrisoare de prezentare prin care il rugam, in numele poporului roman, sa o faca publica, pentru ca Parlamentarii Puterii sa aiba alternativa la solutia criminala Basescu-Boc, pentru a putea vota Motiunea de Cenzura din 15-06-2010.
Spre stiinta tuturor consemnez mai jos, atat solutia Basescu-Boc si cea alternativa, conceputa de mine, cat si scrisoarea cu care am prezentat solutia mea si prin care il rugam pe Ciutacu sa faca tot posibilul pentru a o face publica!
Solutia criminala a lui Basescu-Boc, prezentata de Basescu, in 6 Mai 2010, intr-o Editie Speciala, consta in urmatoarele:
1. Toate pensiile se reduc cu 15%, incepand cu 1-07-2010.
2. Toate salariile din bani publici se reduc cu 25%, incepand cu 1-07-2010.
Aceste prevederi au constituit obiectul asumarii raspunderii guvernului, care a fost combatuta cu Motiunea de Cenzura dezbatuta in 15-06-2010.

Solutia mea, alternativa la cea a lui Basescu-Boc, transmisa in 12-06-2010 lui Victor CIUTACU, la domiciliu, impreuna cu scrisoarea de prezentare, sunt consemnate mai jos:
Intelegand ca ratiunea masurilor de austeritate a fost realizarea unor economii bugetare, prezint mai jos o SOLUTIE ALTERNATIVA, menita sa realizeze aceleasi economii bugetare, de care tara are nevoie. In acest scop solicit Guvernului sa puna in opera aceasta SOLUTIE in modul urmator: 1). Se emite o prima Ordonanta de Urgenta (O1), prin care diferenta dintre cuantumul pensiilor in plata si a veniturilor din bani publici, pentru timpul lunar standard lucrat, si plafoanele de 1500-2000 lei pentru pensii si 3500lei pentru veniturile bugetare, SE IMPOZITEAZA cu 90%. 2). Se emite a doua Ordonanta de Urgenta (O2), prin care toate pensiile si toate veniturile din bani publici, al caror cuantum este mai mare de 1000 lei, SE IMPOZITEAZA, suplimentar, cu procentul M, astfel incat cuantumul de 1000 lei sa nu fie afectat! Procentul M se calculeaza din relatia: Ec.(M)= Ec.(Bas.-Boc)- Ec.(O1;90%) sau Ec.(M)=Ec.(25%)+Ec.(15%) – Ec.(O1;90%). 3). Se emite a treia Ordonanta de Urgenta (O3) prin care Legea Nr. 571/2003 (Indemnizatii pentru cresterea copilului), se modifica astfel: a). Procentul de 85%, se reduce la 65%. b). Se stabileste plafonul maxim de 2000 lei sau 2400 lei, realizandu-se un raport de 3,33 sau 4, la 1, intre plafonul maxim si plafonul minim. 4). Se emite a patra Ordonanta de Urgenta (O4), prin care se ABROGA Legea Nr. 341/2004 (privitoare la asa-zisii revolutionari), urmand ca ranitii cu invaliditati confirmate de comisiile medicale, si urmasii celor decedati, sa intre sub protectia legilor generale corespunzatoare, ale Statului roman!
PS. 1. Prima Ordonanta de Urgenta (O1), isi va inceta existenta la intrarea in vigoare a legilor unice de pensii si salarii din bani publici.
2. A doua Ordonanta de Urgenta (O2), isi va inceta existenta, atunci cand conditiile economice vor asigura echilibrele economice care au determinat emiterea ei.
PPS. Ordonantele de mai sus nu pot fi contestate juridic, deoarece impozitarile sunt prerogative ale Executivului.
MOTIVARI: Ordonanta (O1) – pentru echitate; Ordonanta (O2) – pentru solidaritate; Ordonanta (O3 – pentru echitate; (O4) – pentru eliminarea unei anomalii ce dureaza de 20 de ani.
Scrisoarea cu care i-am prezentat lui Victor CIUTACU, solutia mea alternativa:
///Victore! Amana momentul injuraturilor, daca nu poti renunta la ele, pana dupa batalia Basescu-poporul roman! Eu am copiat 400 astfel de file, cu care ii voi “innarma” pe cei ce protesteaza, pentru ca ei sa poata oferi o alternativa la solutia criminala a lui Basescu-Boc, si nu doar sa conteste respectiva solutie! As vrea, daca esti Om adevarat, sa iti aduci un important aport in aceasta batalie, atat direct prin scris si in emisiunea ta “Vorbe grele” , cat si indirect, solicitand cunoscutilor si amicilor tai din Antena 3, Dana Grecu si Gabriela Vranceanu-Firea, sa dezbata cele doua solutii: cea a lui Basescu-Boc si cea prezentata aici (chiar fara a indica autorul, precizand doar ca vine din partea unui pensionar), inclusiv cu cei ce se declara sustinatorii lui Basescu. Faptul de a sustine o solutie care afecteaza dramatic milioane de oameni, in contra altei solutii care afecteaza de sute de ori mai putini oameni, iar acestia sunt infinit mai putin afectati, decat cei “loviti” de solutia criminala Basescu –Boc, ii va descalifica definitiv pe politicienii basisti, si pe pupincuristii lor din mass-media! DOVADA ca intelegi momentul si ca te implici puternic, va fi data de contactarea mea si de discutia necesara. Eu voi fi in toate locurile de protest cu cele 400 de file copiate, si cu suplimentarea lor daca va fi nevoie! Oamenii de onoare si demni de respect, trec peste orgolii, sau le pun intre paranteze, cand este vorba de servirea intereselor nationale si sociale, si fac front comun! Bucuresti, 12-06-2010 Ing. pens. Dumitru RIZOAICA. Tel.0723966732///.