Serviciile secrete in aer. Toate!   mai 11th, 2012

Se misca placile tectonice in maruntaiele serviciilor secrete din Romania. Din mai multe directii sunt semne ale unor schimbari la varf. Ceea ce amplifica tensiunile si asa declansate in urma inversarii polilor politici romanesti. Cel care risca sa-si piarda influenta este Presedintele Traian Basescu. Motiv pentru care si el da semne de nervozitate.

Statutul juridic al serviciilor secrete este diferit. SRI si SIE se afla atat la mana Presedintelui, cat si la mana Parlamentului. In timp ce alte servicii secrete, cum ar fi STS si SPP, depind de CSAT. Numai ca, atat in Parlament, cat si in CSAT, polii de putere s-au inversat. USL detine acum majoritatea. Va rata oportunitatea de a-i smulge din mana Presedintelui instrumentele pe care acesta le-a utilizat pana acum impotriva adversarilor sai politici? Presedintelui Traian  Basescu ar trebui sa i se ia serviciile nu neaparat de dragul marcarii unor noi puncte importante in lupta pentru putere, ci mai ales pentru a le depolitiza. Pentru a le scapa de povara, resimtita dureros de catre lucratorii acestora, a manipularii politice.

Tiberiu Iacob, de la Inpolitics, remarca, pe buna dreptate, ca noua majoritate ar putea promova proiecte legislative mai vechi, care confera Parlamentului o autoritate mai mare privind numirea si destituirea sefilor SRI si SIE si ca, pe de alta parte, celelalte servicii, intre care SPP si STS, necontrolate pana acum de Parlament, si-ar putea schimba si conducatorii, si statutul. Eu adaug la cele de mai sus faptul ca si cu legislatia existenta, conducerea serviciilor secrete poate fi schimbata fulgerator.

S-a spus despre Ioan Rus ca este omul lui Traian Basescu, strecurat in Guvernul USL. Iata ca tocmai l-a schimbat pe seful Jandarmediei. Numindu-l pe cel care fusese dat afara din aceasta functie, in urma faimoasei demonstratii in care 10.000 de persoane au strigat “Iesi afara, javra ordinara!”. Sub ferestrele Palatului Cotroceni. Nu am niciun fel de indoiala ca urmeaza o schimbare la varf si la “Doi si-un sfert”. Dar in prim-plan s-ar putea vorbi curand despre SRI si SIE. De ce? In primul rand pentru ca Presedintele Traian Basescu, jucator fiind, a avansat si a aplicat o teorie inedita in Romania. Conform careia sefii SRI si SIE trebuie sa fie de la opozitie. Asa au ajuns George Maior la SRI, extras de la PSD si Ungureanu si apoi Melescanu, extrasi de la PNL. Acum, daca PSD si PNL dispun de o majoritate si au format Guvernul, nu ar trebui sa se aplice regula simetriei? Teoretic, da. Dar pentru asta trebuie sa fie de acord si Parlamentul. Unde majoritatea decide. Ghici ghicitoarea mea ce ar decide, intr-o asemenea situatie, majoritatea? Si nici acolo unde decizia este luata in CSAT lucrurile nu stau prea bine pentru domnul Traian Basescu. Pentru ca USL are majoritate si acolo.

Numirea lui Ungureanu in fruntea Guvernului a invrajbit SRI si SIE. Caderea lui Ungureanu este revansa lui Maior. Numai ca liderii USL nu sunt nici sub controlul lui Basescu si nici sub controlul lui Maior si, respectiv, Melescanu. Vor iesi scantei. Daca nu cumva vreo valvataie.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

4 comentarii

mai 11th, 2012 at 14:04
noname spune:

Ce ne trebuie atatea servicii secrete ?
Unu singur e suficienta: Serviciul Roman de Informatii.
Punct !
Iar parazitii care le populeaza trebuie trimisi la munca !!!

mai 11th, 2012 at 18:16
Petre S spune:

„Valvataie”? O da, desigur, de o „valvataie” ar fi nevoie! Iar sus in varful rugului, capul chiorului care a nenorocit tara cum nici un alt nemernic nu a mai indraznit sa o faca in intreaga istorie a neamului, incluzadu-l pe Ceausescu. Da, mai intai „valvataia”, iar apoi inapoi la munca pentru 5 generatii de romani transformati de canaile securista in sclavi in propria lor tara. Cred ca funia se apropie de par.

mai 11th, 2012 at 20:00
Paul Snaider spune:

Cele doua servicii secrete ( in total sunt 7, oficial. Neoficil …!!!) au contribuit deplin la dezeastrul Romaniei fie prin favorizarea infractorului fie prin contributie alaturata.

mai 12th, 2012 at 00:08
Huhu spune:

MOARTE DICTACHIORULUI!!!!!!!!!!!!!
Sau cel putin puscarie pe viata SI AVEREA COMFISCATA!!!!!!