Jurnal de senator   noiembrie 24th, 2013

Joi – 21 noiembrie

Intalniri, in colegiu, cu cetatenii care s-au inscris la audiente, iar mai tarziu, seara, am participat al o dezbatere organizata de postul local de televiziune MDI. Interesant, s-a facut un fel de test asupra telespectatorilor, prin care s-a incercat masurarea increderi de care ma bucur in Dambovita. Am iesit cu un coeficient de 25%. Pare dezamagitor, dar nu e deloc asa. In sondajul realizat ca la carte, comandat de PSD, presedintele Consiliului Judetean, Adrian Tutuianu, se bucura de o notorietate de peste 80% si de o incredere de peste 50%. Pe locul doi, pentru tot judetul, am iesit eu, cu notorietate 54% si incredere 24%. Telespectatorii MDI mi-au dat un procent in plus. Ma voi stradui sa obtin mai multa incredere.

Vineri – 22 noiembrie

Particip, la Biblioteca Central Universitara, la lansarea cartii lui Radu Golban care, evident, trateaza din nou tema euroscepticismului sub titlul „Romania, alternative la corsetul UE”.

Apoi, are loc un adevarat maraton in Comisiile reunite de cultura. Votam bugetele institutiilor aflate sub controlul Comisiei si adoptam, aproape in fiecare caz in parte, amendamente. Cel mai important si, in acelasi timp, cel mai spectaculos amendamet este la bugetul Culturii, iar propunerea a venit din partea parlamentarilor UDMR. Este vorba de marirea bugetului Ministerului Culturii, banii urmand sa fie extrasi din diminuarea bugetelor institutie prezidentiale, ANI si Curtii Constitutionale. Acest amendament a fost adoptat in unanimitate. Sa vedem ce va fi in plen.

Duminica – 24 noiembrie

Constat cu bucurie ca toate previziunile mele in ceea ce priveste noua politica a Iranului s-au confirmat. Sperantele pe care le-am expus in cuvantul de deschidere, in urma cu cateva zile, la seminaraul international organizat pe aceasta tema la Bucuresti, precum si in cursul dialogului pe care l-am purtat cu inalti reprezentanti ai Guvernului de la Teheran care m-au vizitat in Parlament, s-au confirmat. Iata ca acum toti liderii importanti ai lumii saluta consensul la care s-a ajuns in ceea ce priveste utilizarea pasnica de catre Iran a energiei nucleare. Ca presedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Iranul, nu pot decat sa imi exprim speranta ca, in urmatorii ani, acest important stat isi va recastiga pozitia geostrategica de jucator important in regiune.

Iran

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii