Jurnal de senator 25 – 30 noiembrie   noiembrie 28th, 2013

Am o surpriza care poate fi si placuta si neplacuta. In nebunia generala creata in Parlament de summitul China – Europa Centrala si de Est, comisia de specialitate a omis sa ma anunte la timp ca va discuta un proiect de act normativ initiat de mine, care modifica Legea invatamantului. In sensul ca permite o mai buna reprezentare a parintilor si elevilor in consiliile scolare. Intamplator sau nu, este chiar o propunere venita din Dambovita. Asa ca ma astept la un aviz negativ in comisie. Ceea ce nu inseamna ca nu am toate sansele sa conving plenul Senatului atunci cand va incepe dezbaterea.

Aflu ca si Legea cinematografiei urmeaza sa intre in dezbatere. Acolo va fi o lupta grea. Exista un precedent. Regretatul Sergiu Nicolaescu a incercat sa scoata la lumina o lege a cinamatografiei, dar a esuat dupa 4 ani de lupta.

In Parlament, in plen, s-a intamplat un lucru destul de ciudat pe care televiziunile au incercat sa-l dezbata. O lege care a avut multi initiatori, inclusiv de la PNL – si eu sunt unul dintre acestia – si care prevedea marirea salarilor primarilor a fost in cele din urma respinsa, prin vot secret, in plenul Senatului. Insa, in grupul senatorial PNL, cei mai multi dintre colegi s-au pronuntat impotriva, cele mai importante argumente fiind ca existe si alte categorii defavorizate care s-ar putea simti neindreptatite. Guvernul s-a pronuntat insistent impotriva legii si se pare ca cele mai multe voturi au venit din directia PSD. Este, trebuie sa recunoastem, o premiera.

plenul senatului

La B1 TV, joi, intre orele 17:00 – 18:00, am vorbit despre acest eveniment.

 

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii