Jurnal de senator   decembrie 4th, 2013

Luni

In Parlamentul Romaniei, in plen, nu ma pot abtine si imi fac noi dusmani. Este supusa adoptarii Legea minelor. O lege veche, cu nu mai putin de 80 amendamente, dintre care cateva au fost introduse pe ultima suta de metri. Smechereste. Este Legea Rosia Montana sub acoperire. Adica, tot ceea ce a fost respins odata cu respingerea Legii Rosia Montana a fost introdus, pe usa din dos, in Legea minelor. Atrag atentia asupra acestui fapt si fac afirmatia ca PNL a gresit profund, facand o intelegere politica cu PSD in vederea trecerii prin Parlament a acestui proiect de lege. Pe fata nu ma sustin decat reprezentanti ai opozitiei. In realitatea, lucrurile stau altfel. Desi USL are 70 la suta dintre voturile din Senat, probabil, acum, chiar mai multe, in ceea ce priveste Legea minielor nu s-au gasit suficienti parlamentari dispusi sa faca conpromisuri si, astfel, legea cade. Sper ca si in Camera Deputatilor se vor gasi suficienti oameni care judeca ca mine.
Asa imi si explic de ce, sambata, un important reprezentant Gold Corporation m-a informat ca, in ciuda opozitiei mele, proiectul Rosia Montana tot va trece.

RosiaMontana.focus-energetic.ro

Marti
In Parlamentul Romaniei, in plenul Camerelor reunite, este un adevarat tur de forta. Se voteaza pana dupa miezul noptii. Este un fel de riposta data cu foc automat impotriva gestului fara precedent al presedintelui Traian Basescu de a refuza semnarea Memorandumului cu Fondul Monetar International, Banca Mondiala si Uniunea Europeana, sub pretextul accizei de 7 eurocenti la benzina. Si, de asemenea, o riposta la enuntul prezidential, tot fara precedent, ca va ataca la Curtea Constitutionala si Legea bugetului.

buget.vot

Criza politica a bugetului de stat ar putea amana intrarea in vigare a acestei importante legi pana in primavara. Iar costurile vor fi uriase. Poate ca din acest motiv s-a si votat in cadenta in care s-a votat.

Miercuri

In plenul Parlamentului s-a dat votul final. Am explicat, cum am putut, ceea ce s-a intamplat la B1 TV, intre orele 13:00 – 14:00.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii