Jurnal de senator   februarie 23rd, 2014

Daca pana in 15 februarie am reusit sa definitivez proiectul Legii audiovizualului care, peste circa o saptamana, va fi dezbatut la CNA si studiat de toti cei interesati, iar apoi prezentat Parlamentului si daca tot pana in 15 februarie am retras si refacut Legea cinematografiei, tinand cont de cele mai multe dintre sugestiile primite in urma dezbaterilor de la Comisia de cultura, dupa data de 15 februarie activitatea mea a fost concentrata mai ales in Parlament.

Luni a avut loc o discutie aprofundata in Grupul senatorial PNL, referitoare la situatia politica si la pozitionarea noastra in raport cu PSD. Un dialog informal, o consultare care nu si-a propus sa se soldeze prin decizii. A fost, daca vreti, un fel de luare de temperatura, utila pentru conducerea PNL. Am luat si eu cuvantul, expunandu-mi convingerea ca USL urmeaza sa sucombe. Iar in aceasta situatie trebuie gasite solutii pentru ca PNL sa nu iasa in pierdere. Din pacate, unele lucruri spuse atunci de senatori PNL au fost repetate in cursul aceleiasi zile, seara, pe posturi de televiziune, astfel incat s-a ajuns in situatia propunerii de excludere din partid a lui Sorin Iliesiu si, pana la urma, a demisiei acestuia.

La Comisia pentru cultura, in cursul mai multor discutii si intalniri care au avut loc, cea mai importanta tema discutata a fost cea referitoare la Consiliul de Administratie de la Radio Romania, unde exista o mare disputa legata de pozitia unuia dintre membri. Inca nu s-a ajuns la niciun rezultat. Ideea este insa ca, oricum, in scurt timp, situatia va putea fi clarificata prin alegerile care urmeaza pentru un nou Consiliu de Administratie.

Vineri, la Moreni, am avut o discutie aplicata extrem de serioasa si, cred eu, profitabila cu primarul localitatii, domnul Dinu Constantin, legata de perspectiva aducerii in zona a unor investitori, pe de o parte, si, pe de alta parte, de deschidere a unor canale pentru exportul unor produse fabricate in zona, intr-una din noile piete care se deschid pentru Romania.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii