Repetenti la Constitutie   martie 9th, 2014

SRSSunt nu unul. Ci mai multi. Surprinzator de multi. De la Cotroceni. In frunte chiar cu presedintele. Care umbla cu legea fundamentala la piept. Si explica din ea. Alaturi, sunt consilierii. Platiti si ei din bani publici. Peste drum, „specialistii” celor doua partide subordonate. PDL si PMP. Toti au dat-o in bara. Si au pierdut la un scor zdrobitor. Au mancat bataie cu 9 la 1. Iar acum, opinia publica asteapta cuvenitele scuze.

Greu de spus de cate ori, in aceste ultime zile, s-a pronuntat presedintele Traian Basescu in scris, prin diverse scrisori deschise, si oral, pe calea unor interventii in direct, referitor la Guvernul Ponta III. Cum a iesit el din plenul Camerelor reunite. Ca nu ar fi iesit constitutional. Ca sunt probleme. Ca ar fi trebuit sa se prezinte Victor Ponta la Cotroceni. Sa ceara acolo binecuvantarea. Eventual, in genunchi. Eventual, dupa o demisie. Si ca, prin urmare, daca nu va fi sesizata Curtea Constitutionala a Romaniei de catre altcineva, o va face insusi presedintele. Pentru ca e un caz fara precedent. Cum sa vina Ponta III fara program asumat? Unde s-a mai pomenit asta?

Dar iata ca s-a gasit repede cine sa conteste la Curte. Oamenii din partidele domniei sale. S-a grabit domnul Vasile Blaga. Presedintele PDL. Dupa ce, in prealabil, la fel cum a procedat si Traian Basescu, s-a informat la specialistii domniei sale in drept constitutional. Si ce a aflat? Ca poate lovi naprasnic Guvernul Ponta III. Blocandu-l la mantinela. In proiect. Intre doua linii. Intre Ponta II si Ponta III. A sarit si nou infiintata Miscare Populara. Facuta, din Cotroceni, partid. Cu Elena Udrea in fata. Pe post de specialist in drept. In drept constitutional.

Si s-au pus si unii, si altii pe semnat. Sesizarea catre CCR, adanc gandita si bine documentata, a fost gata. Cat ai zice peste. Asa ca domnul presedinte nu a primit la juramant decat un singur ministru. Pe fostul sau aliat. Pe domnul Gabriel Oprea. Acesta a jurat pentru Interne. Si-a facut si cruce. Restul, ura si la gara. Degeaba i-a adus Ponta cu autobuzul. In timpul acesta, PNL era blamat. Ca sa vezi. A trecut in opozitie si nu face opozitie. De ce nu a semnat si PNL? De ce afirma toti reprezentantii PNL, precum si parlamentarii independenti afiliati acestui partid cum ca Guverunul Ponta III, desi ilegitim si imoral, e cat se poate de constitutional? Nu cumva liberalii fac joc dublu?

In dupa-amiaza zilei de miercuri, lovit fiind de viroza, am tras un pui de somn. Dupa ce l-am vazut pe domnul Oprea jurand pentru Interne si dupa ce am auzit diferite comentarii, conform carora Guvernul Ponta III e pe janta. Si sta dupa Curte. Care se va pronunta, daca se va pronunta, sambata. Cum m-am trezit, am deschis televizorul. Si am crezut ca visez. Guvernul Ponta III si un pic depunea juramantul. La Cotroceni. In fata aceluiasi Traian Basescu, cu cateva ore in urma dezlantuit. Acum era calm si linistit. A trecut Guvernul Ponta III si un pic. Un pic era Oprea. Care a jurat de doua ori in aceeasi zi. In fata aceluiasi presedinte. In dreptul aceleiasi Biblii. Caz unic in istoria universala. Am crezut ca visez. Cum s-or fi sucit lucrurile? De ce? Si ce ne facem acum cu presedintele statului nostru, care spunea ca ar incalca legea fundamentala daca i-ar numi pe ministri pana nu se pronunta Curtea? Cu adica? La un interval de doar cateva ore a incalcat Constitutia? Si apoi se nasc, inevitabil, diferite ipoteze. Ce se intampla daca CCR va spune ca Ponta III e ilegal? Ramane domn’ presedinte cu ochii in soare si cu Constitutia incalcata? Dar daca spune, cum a si spus, ca Ponta III si un pic e in regula? Ramane domn’ presedinte repetent la Constitutie? Nu pot sa cred asa ceva. Nu spunea domnia sa ca la drept penal nu prea se pricepe si nici echipa sa redutabila de la Cotroceni nu se prea pricepe, intrucat oamenii sunt specialistii in drept constitutional? Ca sa nu mai vorbim de expertii celor doua partide politice. Expertii in drept constitutional. Expertii doamnei Udrea. Expertii domnului bulldog.

Aceasta situatie, zau asa, ar trebui sa ne dea de gandit. A luat-o razna Curtea Constitutionala a Romaniei? Nu se mai lasa ea dirijata politic? Sau este razna domnul presedinte? Atat de razna, incat nici macar CCR nu-l mai serveste.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

martie 9th, 2014 at 20:40
Petre S spune:

Logica nu exista si nu face sens macar a fi cautata. Intreaga Romanie a devenit un vast abuz. Motivul? „E ordin” ca sa va tina ametiti, frati romani, si sa va acceptati fara sa cracniti statutul de sclavi ai gutuiinsteinilor la care v-a adus acea junatate de trilion de US Dollars pe care voi si alte multe generatii de romani trebuie sa-i „returnati” finantei mondiale 99% perciunate, in contul imprumuturilor si hotiilor nesimtite ale canaliei de la 3 Coceni si ale gastilor sale infiltrate in toate „partidele” si in intreaga sociecate romaneasca. Ati obtinut acum dragii mei, exact ce v-ati dorit. Aici v-a adus cancerul coruptiei metastazate de care pomenea cu mai mult de un secol inainte Nenea Iancu. Ce bine ne-a cunoscut EL pe noi! Apropos, nu degeaba a ales Caragiale sa mora intre straini, in loc sa o fi facut-o in patul sau de ACASA. Noroc si mai multa minte tuturor.