Eroi au fost/ eroi sunt inca   iulie 1st, 2014

Ma voi referi, in cele ce urmeaza, la un soi de genocid. La uciderea, cu cinism, a unor conationali. Dintre care multi, cei mai multi, si-au riscat viata pentru atata democratie si atata libertate cata avem azi. Trei mii de revolutionari au murit, in ultimii trei ani, intrucat, literalmente, nu au mai avut mijloace de subzistenta. Si douazeci si opt dintre ei s-au sinucis. A fost o crima, as putea sa spun, cu premeditare. Initiata sub guvernarea Boc. Ce se intampla de fapt? Cum s-a ajuns in aceasta situatie?

Pentru a ma face cat mai explicit, ma voi referi la legislatia statului Nevada. Acolo, daca o persoana majora, indiferent de varsta, traieste in concubinaj cu alta persoana majora mai mult de un an si apoi are loc o despartire, persoana cu dare de mana este obligata sa-i plateasca celeilalte persoane, toata viata, pensie alimentara. De ce? Pentru ca se apreciaza ca pe parcursul a douasprezece luni a obisnuit-o cu alt standard de viata. Mai ridicat. Si ar fi nedrept ca cel mai sarac din fostul cuplu sa se intoarca la starea anterioara. Iata un exemplu de grija fata de om, practicata in Statele Unite.

Si, acum, sa revenim la tema revolutionarilor. In fiecare stat al fostului lagar socialist, exista revolutionari. Persoane despre care se stie ca si-au riscat viata pentru ca tarile lor sa devina libere si democratice. Pretutindeni, acestia primesc o indemnizatie. Dar victime, nu au existat la dimensiuni semnificative, decat in Romania. In celelalte state, revolutiile au fost de catifea. In Romania, revolutia a fost sangeroasa. De aceea, numarul de decedati, de raniti si de oameni care si-au riscat viata a fost semnificativ mai mare. Nu atat de mare, totusi, cum a ajuns, in mod artificial, prin fabricarea si distribuirea, din interese politice ori financiare, a asa-numitelor certificate de revolutionar. La un moment dat s-a ajuns la circa saptesprezece mii si era, evident, exagerat, iar presa a luat atitudine. M-am numarat atunci printre jurnalistii care au criticat regimul Iliescu pentru asemenea practici. Multi dintre revolutionari s-au aflat de partea mea. Unii dintre cei mai autentici revolutionari, in semn de protesc, si-au depus certificatele la redactia la care lucram. Altii le-au rupt, in public.

In 1996, la sfarsitul anului, erau aproximativ douazeci de mii de revolutionari cu patalama, iar comisia care analiza cererile acestora s-a inchis. Astazi, au ramas zece mii de revolutionari. O parte dintre falsii revolutionari au fost eliminati din sistem, nemaifiindu-le recunoscute diplomele, iar altii au decedat. Sunt cei trei mii la care m-am referit mai sus. Persoane fata de care statul s-a angajat si care au fost obisnuite cu o trasfuzie financiara modesta, dar constanta. Iar trasfuzia a fost oprita brutal.

A urmat criza economica si guvernul Boc, asa cum a procedat si in alte domenii, a intrat cu bocancii si in aceasta zona a revolutionarilor. In timp ce, in paralel, Traian Basescu, din motive politice, prin intermediul lui George Costin, pe atunci ministru secretar de stat la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor, a mai acordat patru mii de certificate. Motiv pentru care a fost anchetat si apoi condamnat la inchisoare. George Costin, nu Traian Basescu. Emil Boc, prin Ordonanta 53 din 2010 a decis, deci, in mod discretionar, ca, timp de 3 ani, indemnizatiile sa fie sistate.

Ce a urmat? Cei mai multi dintre revolutionari, in virtutea indemnizatiilor pe care le primisera constant, pentru rolul jucat in evenimentele din decembrie 1989, au contractat imprumuturi, in general credite bancare. Evident, pentru a-si satisface diverse nevoi. Nemaiputand plati imprumuturile, oamenii au fost executati silit. Motiv pentru care, asa cum aratam, au murit trei mii dintre ei, iar douazeci si opt s-au sinucis. Acesti revolutionari, oameni in general in varsta , multi dintre ei necalificati, deci, intr-un fel sau altul someri, lipsiti de resurse, dependenti de respectiva indemnizatie, s-au luptat, alaturi de ceilalti romani, de multe ori chiar in primele randuri, pentru daramarea regimului Traian Basescu. Si pentru aducerea USL la putere. In speranta ca li se va face si lor dreptate.

Si, in fine, la Palatul Victoria a fost instalat guvernul Ponta. Revolutionarii erau plini de speranta. Li se promisese ca sistarea platii indemnizatiei va inceta. Numai ca, situatia s-a complicat si mai mult. Pornind de la considerentul real ca printre miile de revolutionari exista, in continuare, si impostori, guvernul Ponta, in loc sa identifice si sa-i elimine pe acestia, a decis sa prelungeasca neplata acestor indemnizatii. Este adevarat, astfel a fost facuta o economie la buget. Dar pe seama unei teribile nedreptati.

Cand li se va face, totusi, dreptate revolutionarilor adevarati? De ce in conditiile in care sunt sistate platile si acestia mor de foame sau se sinucid, Guvernul isi asuma, totusi, cheltuieli cu un Secretariat General al Revolutionarilor, un fel de minister al  celor care nu mai sunt luati in calcul, contandu-se cu cinism, la fel cum facea si guvernul Boc, pe “scoaterea naturala din sistem” a celor care si-au riscat viata ca noi sa fim mai liberi?

Cat inca mai avem eroi, sa-i cinstim. Pentru ca atunci cand nu vom mai avea eroi, Doamne fereste, vor fi altii nevoiti sa devina.

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

6 comentarii

iulie 1st, 2014 at 19:32
Marian Nicolae spune:

Ca tot vorbeam despre faptul ca romanii vor ramane fara caldura la iarna….a venit si materialul care sa confirme ca previziunea mea nu este una falsa….
———————————————————–
​Radiografia dezastrului de la RADET: datorii de 3,5 miliarde lei. Primaria vrea sa transforme regia autonoma in companie, dar nu da solutii pentru eficientizare

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Marţi, 1 iulie 2014, 14:04 Actualitate | Administratie Locala

http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-17589267-radiografia-dezastrului-radet-datorii-3-5-miliarde-lei-primaria-vrea-transforme-regia-autonoma-companie-dar-nu-solutii-pentru-eficientizare.htm

Primaria Capitalei a afisat pe site, luni, studiul de oportunitate pentru transformarea RADET din regie in societate comerciala in vederea fuziunii cu ELCEN Bucuresti. Documentul prezinta situatia dezastruoasa in care se afla RADET: datorii de circa 3,5 miliarde de lei, circa 85% din reteaua de distributie si transport nu este modernizata, iar anul trecut s-au produs peste 4.000 de avarii. Asta in conditiile in care Primaria Capitalei da in fiecare an peste jumatate de miliard de lei pentru subventionarea regiei. Studiul insa nu prezinta si solutii pentru redresarea RADET. Mai exact, nu se precizeaza valoarea investitiilor care trebuie facute, cum va evolua pretul gigacaloriei si daca subventia platita de municipalitate se mentine la acelasi nivel. In plus, toti cei 3678 de angajati vor fi preluati de noua companie.

Cornel Pieptea, consilier general, spune ca, in aceasta forma, studiul de oportunitate nu poate fi aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti si va cere completarea acestuia.

iulie 1st, 2014 at 19:33
Marian Nicolae spune:

Inlaturati alogenii din Romania pentru ca altfel TOTI avem deja loc de veci rezervat, fara nici o gluma.

iulie 2nd, 2014 at 09:22
Marian Nicolae spune:

Ne stricam de ras, sau ii luam la goana pe toti afara din tara cu butcherul lor cu tot…….:???
————————————————————-
Colonia România…
Cum traduc americanii scandalul „Mircea Băsescu Mondial”

http://www.cotidianul.ro/cum-traduc-americanii-scandalul-mircea-basescu-mondial-242466/

Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, Duane Butcher, consideră că scandalul în care este implicat Mircea Băsescu, fratele președintelui „întăreşte independenţa procurorilor şi a sistemului judiciar” și că arată că „oamenii sunt egali” în fața legii în România.

„Nu comentăm cazuri anume. Vă pot spune însă că acest caz întăreşte independenţa procurorilor şi a sistemului judiciar. Arată că, în această ţară, oamenii sunt egali în faţa legii şi că nici măcar legăturile de familie la cel mai înalt nivel nu vor proteja pe cineva care a comis o infracţiune”, a declarat Butcher Pro Tv.

Duane Butcher a vorbit totodată de „eroismul celor care luptă împotriva corupţiei” din România și de „extraordinare” progresele făcute în acest domeniu.

„Sunt extrem de impresionat de eroismul celor care luptă împotriva corupţiei, câteodată în condiţii extrem de dificile. În special în contextul unora dintre atacurile de presă împotriva celor care îşi fac treaba şi se luptă pentru România”, a declarat Duane Butcher.

Publicat acum 2 ore

iulie 2nd, 2014 at 09:48
Marian Nicolae spune:

Defrişări masive in Romania
———————————————–

HARTA pe care nici un ministru nu o bagă în seamă!
Chiar dacă ea arată distrugerea României…

16 mai 2012
http://www.financiarul.ro/2012/05/16/o-harta-pe-care-nimeni-nu-o-baga-in-seama-chiar-daca-ea-arata-distrugerea-romaniei/

Mare zarvă s-a mai iscat în urma publicării studiului efectuat de Greenpeace România cu privire la situaţia defrişărilor din pădurile ţării. Ca şi în cazul altor semnale de alarmă provenite de la diferite organisme care au dat dovadă de implicare în problema comuniunii omului aşa zis modern cu natura, sunt convins că şi acesta va fi doar un foc de paie. Care arde cu flacără mare, frumoasă, dar ţine doar o clipă.
Aceasta a fost soarta tuturor atenţionărilor referitoare la distrugerea fără precedent a pădurilor româneşti, căci preocupare constantă pentru problema gravă de mediu din ţara noastră nu am putut afla decât cel mult la unele grupuri de activism ecologicprecum cei de la Greenpeace.
Căci vasta majoritate a mass-mediei e mai preocupată să ne alimenteze constant cu ştiri negative, dar mai cu seamă cu spectaculosul macabru, cu sexul deşănţat, cu teme şi tonalităţi ce stimulează instinctele de bază ale animalului mult mai puţin inteligent – se vede treaba – decât se consideră el însuşi, omul.
Proiectul Greenpeace prezentat zilele trecute este, ce-i drept, la fel de spectaculos, dacă privim puţin hărţile prezentate, care reprezintă deforestările din ultimii unsprezece ani, în perioada 2000-2011 şi unde putem aprecia cu ochiul liber că ele ar putea reprezenta cam o treime din fondul forestier, aşa cumn este el prezentat pe hartă.

Totuşi, să reţinem că acele suprafeţe reprezintă zone din care s-a tăiat şi nu care au fost rase complet. Dar chiar şi aşa, statistica e crâncenă şi într-o ţară normală ar trebui să dea serios de gândit autorităţilor.
Greenpeace arată că dispar nu mai puţin de trei hectare de pădure pe oră, ceea ce este înfricoşător de-a binelea.
Adevăratul impact asupra cerebelelor celor care pot decide în această ţară cum se continuă relaţia cu mediul ar trebui să-l aibă însă un articol din 2010 al distinsului academician octogenar Victor Giurgiu, în care acesta arată că de fapt statisticile luate în considerare la Ministerul Mediului şi Pădurilor, după care s-a ghidat probabil şi Greenpeace, sunt incorecte. Astfel, procentul de împădurire raportat optimist este undeva la 29%, dar în statisticile specialiştilor silvici el se situează la 27%.
Partea cu adevărat gravă o reprezintă faptul că raportările, chiar şi pentru acel 27%,prezintă carenţe în calculare, care “ia în considerare toate terenurile fondului forestier, inclusiv cele despădurite prin tăieri rase legale sau ilegale (cum sunt cele din ultimii 20 de ani), suprafaţa culturilor tinere neajunse la starea de pădure, arboretele brăcuite şi degradate, nefuncţionale sub raport ecologic ş.a.” (Victor Giurgiu, “Consideraţii asupra stării pădurilor României – partea I: declinul suprafeţei pădurilor şi marginalizarea împăduririlor”, Revista Pădurilor, nr. 2/2010).
Aşadar, sub raport ecologic, procentul de împădurire funcţional este de aproximativ 22%, ceea ce reprezintă de fapt jumătate din procentul de împădurire optim calculat pentru ţara noastră, care este de 45.

“S-a ajuns la o gravă destructurare ecologică a ţării”, apreciază reputatul om de ştiinţă. Domnia sa mai explică de ce s-a ajuns la 45% procent optim de împădurire, faţă de 40 cât fusese până în 2004 prin faptul că, în actualele şi viitoarele condiţii, generate şi de modificările climatice globale, această ţintă trebuie ridicată la 45%, nivel luat în considerare şi la elaborarea de către Guvern a “Strategiei Naţionale pentru Dezvoltare Durabilă a României”, în 2008.
Specialistul în silvicultură mai arată că, dacă nu va fi înlăturat cât mai curând, decalajul considerabil între procentul de împădurire optim şi gradul de împădurire adevărat, în condiţiile schimbărilor climatice globale, este în măsură să afecteze calitatea vieţii românilor şi chiar siguranţa naţională a României.
Aş vrea să văd Ministerul Mediului şi întregul Guvern la fel de hotărât să aplice măsuri cu adevărat eficace pentru protejarea efectivă a pădurilor pe cât de îndârjit se arată în preluarea de pe spinarea posesorilor de autovehicule pe bază de combustibili fosili a tot felul de taxe jecmănitoare.
Dar atenţie! Atât prin iniţiative legislative cu adevărat constructive în domeniu, care să limiteze drastic defrişările şi să oblige la plantări pe suprafeţe semnificative, cât şi prin lupta efectivă, cu sprijinul organelor specializate ale legii, împotriva tăierilor ilegale.
Cu înăsprirea fără precedent a pedepselor şi cu aplicarea lor efectivă. Cu sporirea suprafeţelor obligatorii de plantări de puieţi plecând de la raportul tăiat/plantat de 1/10 de exemplu.
Pentru că la situaţii excepţionale vorbim de necesitatea fără drept de apel a aplicării de măsuri excepţionale!

Ion SCUTARU

iulie 2nd, 2014 at 12:33
Marian Nicolae spune:

Revolta antiamericană în Europa

de Valentin Mândrăşescu
http://romanian.ruvr.ru/2014_07_01/Revolta-antiamericana-in-Europa-3118/

O serie de evenimente recente arată că SUA au scăpat de sub control situația din Europa. Franța, Austria, Polonia și alte țări demonstrează o politică independentă și sfidează decidenții de la Washington.

Scandalul legat de înregistrările ambientale ale ministrului de Externe al Poloniei au demonstrat încă o dată faptul că presa nu știe să se concentreze asupra aspectelor cu adevărat importante. Cel mai savuros aspect al dialogului în care Radoslaw Sikorski a folosit limbaj piperat pentru a descrie relațiile Poloniei cu America nu ține de obscenitatea limbajului, ci de faptul că rusofobul Sikorski, ministrul de externe al celui mai de nădejde aliat american din Europa, susține fără rezerve că alianța cu SUA creează ”o falsă stare de securitate”.

Dacă ministrul de externe al unei țări-membre NATO și UE crede că americanii nu-și pot proteja aliații care se ceartă cu Berlinul și Moscova, înseamnă că America a devenit un tigru de carton, cel puțin în Europa.
În mod normal, după publicarea stenogramelor ”incendiare”, Sikorski trebuia crucificat politic, dar premierul Tusk a refuzat să-l dea afară din guvern. Formularea folosită de Tusk a fost absolut fabuloasă, el refuzând să-l demită pe un ministru ”al cărui unica greșeală a fost folosirea unui limbaj inadecvat”. Această declarație a premierului Poloniei este o palmă pentru Casa Albă. În fond, Tusk s-a declarat de acord cu conținutul declarațiilor lui Sikorski, inclusiv cele referitoare la ”securitatea falsa” și la ”mentalitatea de sclavi” a celor care sunt de acord să accepte orice umilință din partea SUA. După ce parlamentul i-a dat guvernului un nou vot de încredere, a devenit clar că o bună parte din establishment-ul politic al Poloniei susține viziunea premierului.

Faptul că Austria a ”defectat” și s-a raliat Rusiei în conflictele intra-europene a devenit clar atunci când Vladimir Putin a fost invitat la Viena, în ciuda protestelor aprige ale Ambasadei SUA. Președintele Austriei, Heinz Fischer, are un alt calibru politic decât Traian Băsescu sau Victor Ponta și își poate permite să-i trimită pe diplomații americani ”la plimbare”. Fischer a declarat răspicat: ”sancțiune nu ajută pe nimeni să facă profit”, adăugând ”eu nu pot să înțeleg de ce South Stream nu poate trece prin Austria”. Pesemne, Viena își asumă rolul de principal promotor al South Stream în Europa. OMV va avea de câștigat mult de pe urma acestui proiect.
Alături de Austria, guvernul de la Roma susține proiectul South Stream prin vocea secretarului de stat pentru afaceri europene Sandro Gozi care a declarat că ”Italia va facilita proiectul”, subliniind că ”Italia are un interes puternic” în finalizarea gazoductului.

Franța refuză să înceteze cooperarea militară cu Rusia și continuă execuția contractelor de livrarea a celor două nave de tip Mistral. Tentativele americanilor de a ”sancționa” Franța prin presiuni asupra băncilor franceze în America nu fac decât să întețească rezistența franceză.
În ultimele zile a devenit foarte vizibil un nou format în care se încearcă rezolvarea crizei din Ucraina. Discuțiile se poartă în patrulaterul Merkel–Putin–Hollande–Poroșenko, președintele SUA fiind marele absent din schemă. Se conturează un scenariu în care tentativele Washingtonului de a rupe relațiile dintre EU și Rusia vor eșua total, iar problemele continentului european vor fi rezolvate prin acordul jucătorilor europeni, fără imixtiuni transatlantice. Cei mai deștepți dintre aliații americani, gen Radoslaw Sikorski, simt că se apropie momentul în care binomul Berlin–Moscova va deveni forța principală în Europa. Restul continuă să pupe papucii diplomaților americani.

iulie 2nd, 2014 at 13:01
Marian Nicolae spune:

Economia americană are nevoie de război

de Valentin Mândrăşescu, 17 iunie, 14:13
http://romanian.ruvr.ru/2014_06_17/Economia-americana-are-nevoie-de-razboi-5195/

Establishment-ul american a început o campanie de promovare a războiului în calitate de „elixir magic” pentru resuscitarea economiei americane.

Chiar şi cele mai respectabile instituţii media din SUA încep să inoculeze maselor populare ideea că pacea globală reprezintă un pericol pentru economie.

Tyler Cowen, columnist la The New York Times, explică în recentul său articol că „lipsa războaielor majore ar putea afecta negativ creşterea economică”. Această logică se înscrie perfect în matricea de gândire neo-liberală şi neo-keynesiană care domină în establishement-ul politic şi academic american. Economistul John Maynard Keynes care a pus bazele ideologiei economice după care se ghidează Washingtonul de azi era convins că economia poate fi stimulată prin proceduri ciudate, cum ar fi îngroparea şi apoi scoaterea din pământ ale unor containere pline de bancnote. În logica lui Keynes, o asemenea „industrie minieră” ar putea deveni motorul unei economii care suferă de depresie. Nu este surprinzător ca urmaşii acestui ilustru economist să fie convinşi că un război major ar putea revitaliza economia americană.

Deşi în SUA au existat economişti care explicau cetăţenilor cu maximă seriozitate faptul că uraganul Catrina va contribui la creşterea PIB-ului american, cei care scriu şi promovează asemenea materială în presa „quality” din Statele Unite nu-şi doresc ca războiul să se desfăşoare pe teritoriul american. Dacă acceptăm această aserţiune, atunci situaţia devine clară, iar aprecierile referitoare la utilitatea economică a unui război devine explicabilă în baza unei logici macabre, dar eficiente. În cadrul celor două războaie mondiale în care SUA au participat în calitate de instigator şi finanţator al tuturor părţilor beligerante, au fost distruse active ale concurenţilor companiilor americane, au fost anihilate circuite de producţie, iar potenţialul economic şi uman al concurenţilor geopolitici ai Statelor Unite a fost redus drastic. Astăzi, vedem tentative americane de a lansa conflicte noi sau de a dezgheţa conflicte existente în aşa fel încât America să rămână unica insulă de stabilitate într-o lume cuprinsă de conflicte militare regionale şi războaie civile. Aşa se explică implicarea americană în aşa-zisa Primăvara Arabă, războiul din Irak, războiul din Siria şi războiul civil din Ucraina. La fel, devine perfect explicabilă dorinţa de a separa potenţialul economic european de resursele energetice ale Rusiei prin impunerea unor sancţiuni artificiale.

SUA se apropie de faliment şi se pare că liderii americani au ajuns la concluzia logică: pentru ca economia americană să supravieţuiască, restul lumii trebuie să ardă în flăcările războaielor regionale.

Notă:

Toate informaţiile prezentate în articol aparţin autorului.
Postul de radio Vocea Rusiei nu răspunde pentru ele.