COMUNICAT DE PRESA: DUPA SAU IN AFARA GRATIILOR   ianuarie 20th, 2015

srs_edit2-90x90Ma vad silit sa informez opinia publica, prin intermediul fostilor mei colegi de presa, ca, fara vina mea, Tribunalul municipiului Bucuresti este confruntat cu o situatie cu totul si cu totul neobisnuita.

In urma cu patru ani, presedintele instantei, care a judecat dosarul Rompetrol, a constatat ca faptele s-au prescris si le-au solicitat inculpatilor, printre care ma numaram, sa decida daca doresc sau nu continuarea procesului. Acest fapt a fost consemnat in incheierea de sedinta. La termenul urmator, am solicitat continuarea procesului. Intrucat, ma stiam nevinovat.

In urma cu aproximativ doi ani, acest proces s-a incheiat, instanta hotarand ca sunt nevinovat si pronuntand achitarea mea.

Este important de precizat ca judecatorul in cauza era si este, chiar, presedintele Tribunalului Bucuresti.

In ciuda acestei sentinte, in 2014, Curte de Apel m-a condamnat la doi ani si patru luni inchisoare cu executare. Miercuri, 21 ianuarie, incepand de la ora 10, adus fiind de la penitenciarul Jilava, unde sunt intemnitat, voi fi prezent in fata unei instante, apartinand chiar Tribunalului, care a constat atat prescriptia faptelor, cat si nevinovatia mea si care va trebui sa ia o decizie. Ma va pune sau nu in libertate?

SORIN ROSCA STANESCU

Jilava

20 ianuarie 2015

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii