COMUNICAT DE PRESA : JUSTITIA NU ESTE MOS CRACIUN   ianuarie 21st, 2015

La fel cum am fost transparent informand opinia publica asupra procesului meu care urma sa aiba loc astazi, voi fi transparent si in ceea ce priveşte descrierea a ceea ce s-a intamplat.

Nu s-a intamplat aproape nimic. Procurorul a incercat sa determine instanta de la Tribunalul municipiului Bucuresti sa adopte o decizie de inadmisibilitatea a actiunii mele, prin care am solicitat punerea mea in libertate. Magistratul, pe buna dreptate, nu a fost de acord cu cererea procurorului. Dar, nici nu a avut loc vreun proces. Din simplul motiv ca, pentru a doua oara consecutiv, dosarul cauzei, care depaseste un metru cub, a disparut. A disparut, atentie, si in data de 7 ianuarie, la primul termen. Disparut a fost si azi. Din cate am inteles de la doamna judecatoare, „accidentul” s-a petrecut undeva pe traseul Tribunalul Bucuresti – Curtea de Apel – Inalta Curte. Daca nu este dosarul, nu poate avea loc procesul.

Cu tot respectul cuvenit, atrag atentia ca justiţia nu este Mos Craciun. In Mos Craciun poti sa crezi sau poti sa nu crezi. Poti sa crezi pana la un punct şi apoi, poti sa descoperi ca el nu este decat o minunata poveste pentru copii. Nu acelasi lucru se intampla cu justitia. In justitie trebuie sa credem toti. Dar ca sa credem in ea, ea trebuie sa functioneze. Daca se comit erori, uneori, in justitie, cum am convingerea ca s-a intamplat in cazul meu, acesta nu este un motiv ca, eu unul, sa nu cred in justitie. In definitiv, exista greseli care pot fi reparate.

Dar cum poate fi reparata o greseala a justiţiei daca procesul nu se mai judeca? Sau se va judeca atunci cand va fi prea tarziu? Cand, peste cateva luni, eu voi fi pus, in mod normal, in libertate.

 

SORIN ROŞCA STANESCU

JILAVA

21 ianuarie 2015

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii