Ajunge ministrul Justiţiei după gratii?   octombrie 11th, 2016

srs_edit2-90x90Doamna Raluca Prună s-a detonat. Şi nu oriunde. Ci în faţa Consiliului Superior al Magistraturii. Cel mai înalt for al justiţiei. De fapt, s-a autodenunțat. A recunoscut, cu subiect şi predicat, că a minţit. Că a dezinformat CEDO. Iar Raluca Prună nu este oricine. Este chiar ministrul român de Justiţie. Va ajunge sau nu, după gratii?

Poate că întrebare pe care o pun pare şocantă. Cum să ajungă în puşcărie un ministru al Justiţiei? S-a mai întâmplat. Chiar în istoria recentă. Şi Victor Babiuc a ajuns după gratii. El a fost nu numai ministru al Apărării. Ci şi ministru al Justiţiei. Şi a ajuns acolo cam nevinovat. Raluca Prună ar ajunge cam vinovată.

Doamna Raluca Prună a dezinformat CEDO spunând că România are fondurile necesare şi că le pune la dispoziţie în vederea îndeplinirii unei obligaţii asumate în plan internaţional. Şi anume, modernizarea unor penitenciare. În realitate, a minţit. Şi a şi recunoscut acest lucru. A pus în pericol, prin minciuna ei, viaţa şi sănătatea unui mare număr de oameni. Oameni aflaţi în custodia statului român. Deţinuţii continuă să se îmbolnăvească și să moară pe capete și ca o consecinţă a minciunii doamnei Raluca Prună. Dar dacă asta nu ajunge, atunci avem un text din Codul Penal.

În Codul Penal este prevăzută, în mod expres, o infracţiune de comunicare de informaţii false, care se pedepseşte cu închisoare până la 5 ani. Minciuna doamnei Raluca Prună se încadrează perfect în respectivul articol al legii penale. Nu numai că a comunicat informaţii false, dar a şi pus în pericol viaţa unor persoane. Mai mult, statul român va plăti, în urma acestei minciuni gogonate, sute de milioane de euro. Minciuna doamnei Prună aduce atingere siguranţei naţionale.

Aşa că, nu trebuie nimeni să se mire dacă mă aştept ca doamna Raluca Prună să înfunde puşcăria. Dar, evident, înainte, mă mai aştept ca Dacian Cioloş să o demită, de îndată. Şi dacă nu, mă mai aştept ca PNL să renunţe să-l mai propună drept premier, în viitorul Guvern, pe domnul Dacian Cioloş. Nu poţi porni la drum lung cu oameni care nu sunt de încredere.

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii