Un “rebel” ce nu trebuie ratat   noiembrie 23rd, 2016

Marele grafician, pictor si scriitor, academicianul Eugen Mihaescu, si-a lansat, la Targul de carte, ultima opera. Se numeste “Rebel”.

Este povestea fascinanta a unei mari traversari a artistului din “raiul” comunist in “iadul” capitalist. Dupa ce Mihaescu a lucrat, la Bucuresti, alaturi de mari artisti ai epocii, decide sa evadeze.  Paraseste definitiv Romania, o ia de la zero in Franta si in Elvetia, apoi traverseaza Atlanticul si, din nou, incepe, tot de la zero, in Statele Unite. Iar miracolul se produce. In scurt timp, Eugen Mihaescu colaboreaza la cele mai prestigioase publicatii din New York, ajungand o personalitate cunoscuta si chiar temuta in lumea intelectuala si jurnalistica a Americii acelor ani.

Este istoria unui roman cu destinul implinit. Un roman care a reusit. Un roman care a constat, prin aventura propriei sale existente, ca “raiul” comunist nu era deloc un rai, dar nici “iadul” capitalist nu era un iad. Pretutindeni, a intalnit o arena de lupta, un camp de afirmare si, petutindeni, a invins.

Povestea invingatorului, sub inspiratul titlu “Rebel”, a fost tiparita de editura RAO.

FullSizeRender

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii