Ioan Bompa, din Atena în lumea întreagă   martie 3rd, 2018

28379010_1639136059496588_8181541929430697529_nS-a încheiat vineri ciclul de șapte evenimente, care au avut loc la galeria Ligii Franco-Elenice din Atena, unde pictorul Ioan Bompa și-a prezentat expoziția intitulată „România 100 de ani”. După cum arată și titul, lucrările de artă figurativă și abstractă au fost dedicate Centenarului Marii Uniri.

A fost prima expoziție dintr-un ciclu care va avea drept destinație alte capitale din Europa și care se va încheia în toamna acestui an în insula Corfu.

Organizatorul manifestației „Ioan Bompa – România 100 de ani” este Hellenic Romanian Business Counselors, condusă de Valentin Arnăutu.

Seara de vineri a debutat cu prezentarea unei cărți rare, volumul „Fanarioții în Vlahia și Moldova”, avându-l drept autor pe profesorul Tudor Dinu de la Universitatea din București, tradus și în limba greacă. Tot vineri a fost organizat un concert de muzică clasică „Sereno piano trio recital – violin, cello ad piano” având-o drept protagonistă pe Luminița Macavei. Pentru a doua oară, a fost prezent la galeria de artă unul dintre cei mai mari artiști ai Greciei, pictorul Apostolos Chantzaras. Acesta urmează să deschidă o expoziție în Statele Unite și, în acest sens, i-a propus un parteneriat lui Ioan Bompa.

Ca de fiecare dată, în mijocul românilor și al grecilor aflați la galeria de artă s-au aflat Excelența Sa Lucian Fătu, ambasadorul României la Atena, precum și reprezentantul ICR.

De altfel, celelalte expoziții ale lui Ioan Bompa din ciclul „România 100 de ani” se vor bucura de asemenea de colaborarea Institutului Cultural Român.

Celor care doresc mai multe detalii, imagini și înregistrări video, le recomandăm călduros pagina de Facebook a Ambasadei României la Atena, care poate fi accesată AICI.

Sursa: Corectnews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii