Dacă tot ai lichidat mesagerul, lichidează și mesajul   aprilie 15th, 2021

Aceasta este ordinea firească. Lui Florin Cîțu, pe bună dreptate, nu i-a plăcut mesajul. Mesajul de forță transmis de USR. Prin publicarea în puterea nopții, în Monitorul Oficial al României, a unui ordin al Ministerului Sănătății, nediscutat în prealabil în Guvern, care nu a fost agreat de premier și care dă peste cap măsurile adoptate până în prezent de Executiv. Și, cum era și firesc, l-a demis pe Vlad Voiculescu, la pachet cu secretarul de stat Andreea Moldovan. Mesagerii au fost lichidați. Dar, nebunie totală. Mesajul a intrat în vigoare.

Cel puțin până ieri după-amiază, ordinul de ministru care a creat casus belli între PNL și USR, a rămas în vigoare. Și a produs efecte juridice. Un Guvern cu scaun la cap trebuia mai întâi să pună pe foc mesajul, deci să anuleze, printr-o hotărâre a Executivului publicată în Monitorul Oficial, ordinul ministrului Sănătății și apoi – sau simultan – să-i ejecteze pe cei vinovați. Acest lucru nu s-a întâmplat. Este încă o dovadă de amatorism a Guvernului Cîțu.

Și acum ce urmează? Dan Barna a bătut și cu pumnul în masă, în masa ovală a Guvernului Cîțu, și cu piciorul, la ultima întrunire a coaliției, afirmând sus și tare că Vlad Voiculescu nu poate fi demis din funcție în urma unei decizii a premierului. În caz contrar, USR rupe coaliția. El, susținut de Dacian Cioloș, a demonstrat astfel fie că nu cunoaște prevederile Constituției României, fie că nu este dispus să o respecte. Pentru că, din această perspectivă, premierul, oricare ar fi el, poate decide, oricând crede că este necesar, să demită un ministru. Iar dacă este o coaliție la putere, partidul din care face parte ministrul demis poate propune înlocuitori, iar premierul alege. Așa funcționează lucrurile în orice democrație cât de cât normală la cap. Dar acești indivizi, păstoriți de Florian Coldea, numai la Constituție nu se gândesc. Și chiar dacă se gândesc, nu sunt dispuși să o respecte.

Din acest punct descris mai sus am contemplat ieri o adevărată desfășurare de forțe. Și de acte de incompetență. Să lăsăm la o parte faptul că exact motivul invocat, pentru care au fost demiși Voiculescu și secretarul de stat de la Sănătate, respectiv ordinul total inadecvat publicat în ceas de noapte în Monitorul Oficial, a fost uitat pe drum. Dar, mai departe, Florin Cîțu s-a precipitat și i-a prezentat lui Klaus Iohannis nu numai decizia de demitere a lui Voiculescu, față de care acesta trebuia să ia act, ci și o a doua decizie, de nominalizare a lui Dan Barna în poziția de interimar. Atenție însă, fără ca în prealabil să fi obținut acceptul acestuia. La fel cum, conform Constituției, un premier poate ejecta un ministru, tot în virtutea Legii Fundamentale el nu poate numi fără acordul persoanei un alt membru al Cabinetului drept înlocuitor. Deci s-a comis o gafă. În raport cu această gafă, Klaus Iohannis, cu toată cohorta lui de consilieri, plătiți cu bani grei de către cetățenii României, nu a sesizat că cea de-a doua solicitare a premierului nu întrunește condițiile legale necesare, nefiind însoțită și de acordul ipoteticului interimar. Și astfel, din prostie, lui Barna i s-a creat un neașteptat spațiu de joc, iar liderul USR a profitat din plin. Refuzând interimatul, l-a lăsat în poziție de offsaid pe premier și l-a pus într-o situație absolut penibilă pe Klaus Iohannis, care, din prea mare viteză, apucase să aprobe și interimatul. O dată s-a grăbit și o dată a greșit. Această afirmație este falsă. S-a grăbit de mai multe ori și a greșit de mai multe ori.

Radiografia zilei de ieri, cel puțin în prima ei parte, demonstrează incredibilul amatorism al celor care au preluat puterea de la PSD, un partid care și el a dat dovadă de multe asemenea improvizații.

Deși își încordează mușchii, USR s-a înșurubat mult prea adânc în cașcavalul puterii, pentru a pleca pur și simpu de la guvernare. A reușit să-și plaseze mii de oameni în toate structurile importante ale statului, accesând astfel prin interpuși substanțiale fonduri publice. Ale României și ale Uniunii Europene. Mai face puțin joc de picioare USR, mai pune ceva condiții, înghite broasca râioasă servită de Florin Cîțu și rămâne la guvernare. Dar, atenție mare: greul abia acum urmează. Pentru că PNL a mirosit sânge. Știu cum va reacționa, pentru că am făcut parte la vârf din acest partid și am în contnuare contacte importante în staff-ul acestuia. PNL va începe o adevărată vânătoare la cel puțin o treime din pozițiile ocupate în prezent de oamenii USR. Le vor da pur și simplu brânci. Circul politic abia începe.

Și ca să vezi! Aparent toată lumea a uitat de Raed Arafat. Cel care se află în spatele ultimei nenorociri. Oamenii intubați au murit pentru că li s-a întrerupt oxigenul. Oxigenul a fost produsul unui generator. Generatorul e proprietatea fundației lui Arafat. Și nu a funcționat. Mentenanța este asigurată de o firmă a lui Sebastian Vlădescu, fost ministru liberal de Finanțe. Și nici mentenanța nu a funcționat. Și nici generatorul de oxigen nu a fost dublat. Din orice punct am pleca pentru a analiza această nouă tragedie, urmărind traseul oxigenului, ajungem în mod obligatoriu la Raed Arafat. De ce nu a fost și el remaniat? Ce așeaptă Guvernul? Să-l remanieze pe mână penală? Păi asta va mai dura. Poate încă două-trei guvernări.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

6 comentarii

aprilie 15th, 2021 at 10:55
adria nicol spune:

Este o loviturà de stat oarlamentarà !Sau asta este intentia mercenarilor de la USR+Plus . Nu s-au gîndit nici o secundà la respinsabilitatea lor civicà ! USR+PLUS este intangibil , asta vor sà arate liderii ! Nu se atinge nimeni de ei ! Care sunt perfecti din orice unghi !
Comportament de extremisi-anarhisti care nu se dau în làturi de la nimic ! „Uniunea salvati rmâni” ! Ce sinistrà imposturà !Parteneri cu Plus . PLUS CE? Neghiobia incompetentei ?
Guvernul CIOLOS pentru care Drepturile Omului erau un lux ?

aprilie 16th, 2021 at 12:40
Gica spune:

Caras-Severin se spune ca foloseste Capacitatea de Vaccinare la jumatate. Desi se mai duc si in alte judete, pentru alte tipuri de Vaccin. Se afla pe locul 34 din 42 de judete la numar de cazuri de infectare ! S-ar putea sa fie si alte cazuri mai clare, dar cred sa sunt greu de aflat pentru cine ar vrea sa afle…

aprilie 16th, 2021 at 16:10
Gogu spune:

Un bărbat de 63 de ani a murit după ce a fost evacuat de polițiști dintr-un local cuprins de un incendiu. / Poliția: Bărbatul avea asupra sa mai multe medicamente. 16 APRILIE 2021. REDACȚIA G4 Media. Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator și n-a mai putut fi salvat de medici. Incidentul a avut loc la o terasă aflată în zona unei autogări din municipiul Piteşti. Un echipaj al Serv. de Ambulanţă Judeţean a intervenit pentru acordarea primului ajutor. Potrivit ISU Argeş, incendiul a izbucnit în bucătăria restaurantului, la faţa locului intervenind şi un echipaj de pompieri. „În sprijinul lor intervine şi un echipaj de prim ajutor calificat, care acordă îngrijiri medicale unei persoane care se afla în stop cardio-respirator. Relatarea corespondentului Antena 3 din Pitești: ”Un echipaj de Poliţie trecea prin zonă, în momentul în care a izbucnit incendiul care a avut loc la bucătăria terasei. Chelneriţa care era în interior a ieşit din bar şi le-a cerut ajutorul. Ea ne-a povestit că unul dintre poliţişti i-a luat extinctorul din mână şi a mers în bucătărie să stingă incendiul şi alţi poliţişti au încercat să îl scoată pe bărbat de pe terasă, pentru că era un incendiu în zonă. Bărbatul ar fi fost recalcitrant, spun martorii şi acesta este motivul pentru care ar fi fost nevoie de intervenţia în forţă a poliţiştilor. De aici, lucrurile sunt împărţite, pentru că deocamandată, nu avem reacţia oficială a Poliţiei Argeş, o aşteptăm, dar sunt martori care spun că omul ar fi fost imobilizat, pus la pământ şi i s-ar fi pus piciorul pe gât ! Alţi martori spun că bărbatul ar fi fost cumva împins şi ar fi căzut singur. Aşteptăm reacţia oficială a Poliţiei Argeş care ne va spune exact cum s-a intervenit, modul în care a fost imobilizat bărbatul. (NA: Sunt sigur !) Chelneriţa a spus că nu ar fi comandat alcool, ci o apă minerală ! Nu îl ştia. Poliţiştii spun că au descoperit ulterior (NA: fiind doctori), că suferea de mai multe afecţiuni medicale grave şi rămâne de văzut cum a decedat. În acest moment vorbim de un deces declarat din cauza unui stop cardio-respirator.”, a transmis Mariana Zaharia, corespondent Antena 3. PS: In filmarile TV, se pot vedea lucrurile, independent de declaratiile unora si ale altora. Se spunea si de o lovitura la cap. Din ce se vede, nu incurca cu nimic. Daca era dat mai intr-o parte era altceva, daca nu, nu se vede ca incurca. Sunt la mese oameni care stau fara probleme si privesc.

aprilie 19th, 2021 at 15:10
Gica spune:

“Savanții” din SUA cultivă embrioni de maimuță-om. Știința fără Dumnezeu deschide Cutia Pandorei. 19 aprilie 2021, de Ovidiu Drugă. Dacă Dumnezeu nu există, atunci totul e permis. Acesta este principiul după care par să se conducă unii oameni de știință, care au început să se joace de-a Dumnezeu. Astfel de experimente nebunești au loc la mai multe universități din lume, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Oamenii de știință au cultivat cu succes, pentru prima oară, embrioni de maimuță care conțin celule umane. Într-un studiu, despre care s-a scris pe 15 aprilie în Cell1, echipa a injectat embrioni de maimuță cu celule stem umane și a urmărit cum se dezvoltă. Au observat că celulele umane și ale maimuțelor se divid și cresc împreună. 3 astfel de embrioni supraviețuiau încă la 19 zile după fertilizare. Agențiile de spionaj ale SUA dau alarma. „Viitorul se anunță sumbru” „Mesajul general este că fiecare embrion conține celule umane care proliferează și se diferențiază într-o măsură diferită”, spune Juan Carlos Izpisua Belmonte, biolog de dezvoltare la Institutul Salk pentru Studii Biologice din La Jolla, California, unul dintre cercetătorii care au condus munca. La ce ar putea folosi Chimerele? Cercetătorii speră că unii hibrizi om-animale – cunoscuți sub numele de Chimere – ar putea oferi modele mai bune pe care să testeze medicamentele. DE asemenea, aceste biete creaturi ar putea fi utilizate pentru cultivarea organelor umane necesare transplanturilor. Membrii echipe de cercetare din La Jolla, au fost primii care au demonstrat cî pot crește embrioni de maimuță timp de până la 20 de zile după fertilizare. În 2017, au raportat și alte experimente de hibrizare: embrioni de porc cu celule umane, embrioni de vacă cu celule umane și embrioni de șobolani cu celule de șoareci. Unii oameni de știință ridică mari semne de întrebare cu privire la necesitatea unor astfel de experimente folosind primate înrudite. Asta pentru că este puțin probabil ca astfel de animale să fie folosite ca animale model în felul în care sunt șoarecii și rozătoarele. Primatele neumane sunt protejate de reguli etice de cercetare mai stricte decât rozătoarele și există îngrijorarea că aceste experimente vor declanșa proteste vehemente. Cât de moral e să te joci de-a Dumnezeu? „Există experimente mult mai sensibile în această zonă a Chimerelor ca sursă de organe și țesuturi”, spune Alfonso Martinez Arias, biolog în dezvoltare la Universitatea Pompeu Fabra din Barcelona, ​​Spania. Experimentele cu animale cum ar fi porcii și vacile, sunt „mai promițătoare și nu riscă să depășească granițele etice”, spune el. „Există un întreg domeniu de organoizi, care, sperăm, poate elimina cercetările pe animale”. Izpisua Belmonte spune, însă, că echipa din California nu intenționează să implanteze embrioni hibrizi în maimuțe. Mai degrabă, scopul este de a înțelege mai bine modul în care celulele din diferite specii comunică între ele în faza de creștere timpurie a embrionului. Încercările de creștere a hibrizilor om-șoarece sunt încă preliminare. Oamenii de știință suspectează că astfel de hibrizi nu sunt viabili, deoar cele două specii sunt îndepărtate din punct de vedere evolutiv,. Dar observarea relației celulare în chimerele de maimuță-om, care implică două specii mai strâns legate , ar putea sugera modalități de îmbunătățire a viabilității viitoarelor modele uman-șoareci, spune Izpisua Belmonte. Embrionii nu sunt deocamdată viabili. În studiu, cercetătorii au fertilizat ovule extrase din maimuțele cynomolgus (Macaca fascicularis) și le-au crescut în cultură. La șase zile după fertilizare, echipa a injectat 132 de embrioni cu celule stem pluripotente umane extinse, care pot crește într-o gamă de tipuri de celule în interiorul și în afara unui embrion. Embrionii au dezvoltat fiecare combinații unice de celule umane și de maimuță și s-au deteriorat în mod diferit: la 11 zile după fertilizare, 91 erau în viață. În ziua a 17, numai mai trăiau, iar în ziua a 19, numai 3 mai erau în viață. „Această lucrare este o demonstrație dramatică a capacității celulelor stem pluripotente umane de a fi încorporate în embrionii maimuței cynomolgus”, spune Magdalena Zernicka-Goetz, biolog de dezvoltare la California Institute of Technology din Pasadena. Ea a menționat că această echipă nu a putut controla ce celule s-au dezvoltat și în ce țesuturi – un pas cheie care trebuie stăpânit înainte ca astfel de modele să poată fi utilizate. Combinarea celulelor umane cu embrioni de primate strâns înrudite cu omul pune întrebări cu privire la starea și identitatea hibrizilor rezultați. „Unii oameni pot vedea că creați entități moral ambigue acolo”, spune Insoo Hyun, bioetician la Case Western Reserve University din Cleveland, Ohio. El spune că această echipă a respectat îndrumările existente. „Cred că au făcut destul de multă grijă pentru a ține cont de reglementări și probleme etice.” Restricții de cercetare. Luna viitoare, Societatea Internațională pentru Cercetarea Celulelor Stem (ISSCR) este de așteptat să publice orientări revizuite cu privire la cercetarea celulelor stem. Acestea reglementări se vor adresa Chimerelor umane-primate și umane, spune Hyun, care conduce un comitet ISSCR dedicat Chimerelor. În prezent, liniile directoare ale acestui organism interzic cercetătorilor să lase chimele om-animal să se împerecheze. De asemenea, grupul recomandă o supraveghere suplimentară atunci când celulele umane s-ar putea integra cu sistemul nervos central în curs de dezvoltare al unei gazde. Multe țări – inclusiv Statele Unite, Regatul Unit și Japonia – au la un moment dat cercetări limitate asupra chimerelor care implică celule umane. Japonia și-a anulat interdicția privind experimentele cu embrioni de animale care conțin celule umane în 2019 și a început să finanțeze astfel de cercetări. În 2015, Institutele Naționale de Sănătate (NIH) din SUA au anunțat un moratoriu asupra finanțării federale pentru studii în care celulele umane vor fi injectate în embrioni de animale. În 2016, agenția de finanțare a propus ridicarea interdicției, însă restricționarea cercetărilor la hibrizii creați după gastrulare, când sistemul nervos timpuriu începe să se formeze. Interdicția de finanțare este încă în vigoare. Un purtător de cuvânt al NIH a declarat că agenția așteaptă actualizarea ISSCR din mai, dar nu a furnizat niciun calendar pentru publicarea regulilor agenției, scrie prestigioasa publicație Nature.

aprilie 20th, 2021 at 16:09
Gica spune:

Război TOTAL în Premier League declanșat de Super Liga Europei! Guvernul și prințul William se implică. Bogații din Super Liga râd în fața amenințărilor din partea UEFA: „Nu are cum să ne excludă. Știți de ce?”, de Theodor Jumătate – 20 aprilie 2021.
La Londra, se face un plan care să împiedice apariția Super Ligii Europei: miniștrii vor să lovească puternic cluburile din Premier League angajate, mărindu-le la maximum taxele, refuzând vizele jucătorilor din afara regatului și blocându-le viitoarele transferuri. Cele 12 grupări fondatoare, care guvernează competiția și care nu „retrogradează” niciodată, sunt cele mai importante din Spania (Real Madrid, Barcelona, Atlético), Italia (Inter, Milan, Juventus) și Anglia (Man. United și City, Liverpool, Chelsea, Arsenal și Tottenham).
În Anglia, nu doar jucătorii, antrenorii și, mai ales, fanii sunt revoltați de lansarea Super Ligii, în special cei ai căror cluburi au aderat la SLE. Prințul William, președintele onorific al federației engleze de fotbal, crede că „noul proiect ar putea lovi jocul pe care îl iubim”. Iar Guvernul britanic pregătește mai multe măsuri, care să deregleze Super Liga. Cel mai dur atac la Super Liga Europei: „Lumea moare și ei vor doar bani. Să-și bage în fund toate milioanele!” Nu vor să lase echipele străine să intre în Marea Britanie
The Times anunță că miniștri plănuiesc o acțiune legală pentru a împiedica startul SLE, pe care o descriu drept „cartel”, și vor să afecteze grupările implicate, mărindu-le la maximum taxele, refuzând vizele jucătorilor din afara regatului și blocându-le viitoarele transferuri. Mai mult. Vor să le pună bețe-n roate echipelor străine, pentru a nu putea intra în Marea Britanie înaintea meciurilor. Într-un mesaj adresat fanilor, premierul Boris Johnson a scris că „voi face tot posibilul pentru interzice această Super Ligă ridicolă”. În același timp, guvernul intenționează să regândească dreptul de proprietate asupra cluburilor engleze, inspirându-se din modelul german, unde 51% din acțiuni aparțin fanilor membri cotizanți. Și liga profesionistă e gata să acționeze împotriva secesioniștilor. Vrea să excludă „Big Six” din Premier League!
„Să fiți siguri. Dacă autoritățile fotbalului nu vor acționa, noi o vom face. Totul pentru a împiedica această Super Ligă să înceapă. Cele șase cluburi din Premier League au anunțat decizia luată fără a se consulta cu nimeni. Și cel mai rău, nu le-a interesat absolut deloc opinia propriilor fani”
– Oliver Dowden, ministrul britanic al culturii și sportului.

aprilie 20th, 2021 at 19:38
Gica spune:

Inteleg efortul campaniei, nu voi comenta, desi intr-o campanie se prezinta si beneficii personale sau colective, dar si pericole, individuale si colective. Cei mai indreptatiti ca valoare stiintifica si experienta sunt GV Bossche, Coordonatorul Campaniei de Vaccinare Ebola si L.Montagner, Premiul Nobel pentru descoperirea HIV. Ei considera ca Vaccinnarea in Pandemie provoaca Mutanti, similar cu Rezistenta crescuta la Antibiotice. Testarea Vaccinurilor s-a facut incepand cu septembrie, aparand in fiecare tara unde s-au testat cate un Mutant (M.Britanie, Brazilia, Africa de Sud). Intre timp, au aparut si in Cehia, India, „Japonia”. Am spus ca nu mai comentez, sunt grafice inainte de Vaccinare si pe parcurs, Statul a dat creier tuturor, mai trebuie pus capul la contributie. O intrebare: ce veti face la peste 300-400 de morti pe zi si peste 2.000-3.000 la ATI ? Veti pleca si vor veni altii care vor opri vaccinarea si se va terminna cu Virusul, dar nu si Pandemia, pentru ca vor veni din afara cu noi si noi Mutanti. Cu cat se Vaccineaza mai mult in Pandemie, cu atat mai mult apar noi Mutanti, la care Vaccinul nu are efect, adica incep Noi Pandemii. Ne invartim in cerc. Comparati cu tari/judete cu Vaccinare mica sau foarte mare (evolutia tarilor unde s-au testat Vaccinurile trebuie urmarita din septembrie). In M.Britanie au fost 127.000 de Decese Covid, au murit majoritatea care aveau boli grave, nu prea au mai ramas acum.