Klaus Iohannis ne trage clapa   aprilie 18th, 2021

Când doi se ceartă, al treilea câștigă. Dar ce se întâmplă dacă se ceartă trei? Cine câștigă? E rupere de oase în marea politică de la București. USR vrea schimbarea lui Florin Cîțu. O bună parte din PNL vrea același lucru. Din motive diferite. Iar Klaus Iohannis, stâlpul puterii dn România, vrea să-l aducă la Palatul Victoria pe generalul său. Pe Nicolae Ciucă. Care conduce „Armata sa”. Ce va ieși din acest cocktail exploziv?

S-a creat o oportunitate fenomenală pentru Klaus Iohannis. Acesta de mult timp a intenționat să-l planteze în poziția de prim-ministrul „al său” pe generalul Nicolae Ciucă. Data trecută nu i-a reușit. Acum, s-ar putea să îi iasă. Dar cum?

Vlad Voiculescu, despre care eu și nu numai eu am avertizat din capul locului că este un personaj extrem de periculos, care poate arunca în aer normalitatea, dar și coaliția, și-a dus mandatul în mod conștient sau inconștient până la capăt. A capotat după trei luni și câteva zile. În mod rușinos. Atât de rușinos, încât USR, pentru a nu se contamina la rândul său, nu are încotro. Și, deși l-a abandonat de jure pe Vlad Voiculescu, continuă să se solidarizeze cu el de facto. Această situație a devenit complicată. PNL a mirosit sângele și, după această reușită a debarcării lui Voiculescu, este pregătit să le facă bagajul și altor personaje plantate de USR în administrația publică, în regii, în inspectoratele de muncă, de învățământ, de sănătate ș.a.m.d. USR nu poate opri această cădere pe tobogan, decât printr-o mișcare în forță.

În cealaltă parte a jocului politic, Klaus Iohannis a încercat de mai mult timp până acum, suferind eșec după eșec, să-l planteze în poziția de prim-ministru, nu doar interimar, ci bătut în cuie, pe Nicolae Ciucă. Vorba lui: „Nicolae Ciucă este comandantul Armatei mele”. Acum Klaus Iohannis are o șansă. Cât se poate de reală. În ce constă această șansă?

Majoritatea este destabilizată. USR, fără de care nu poate exista majoritate, a scos securea de război. USR nu acceptă sub nicio formă modul în care a fost debarcat Vlad Voiculescu. Și este pregătit să reacționeze în forță. Pe de altă parte, PNL este împărțit fix în două. O parte din PNL îl sprijină în continuare pe Ludovic Orban. Acesta însă, în mod logic, nu are nicio șansă de a reveni în poziția de prim-miistru. În primul rând, fiindcă a demisionat în urma pierderii alegerilor de căre PNL. Și întrucât nu au avut loc între timp noi alegeri, nu are niciun argument logic pentru a reveni. În al doilea rând, există animozități clare între el și Klaus Iohannis. Ludovic Orban, rău, bun, este un om politic. Klaus Iohannis nu are nevoie la Palatul Victoria de un jucător. El are nevoie de un executant. Ciucă este ideal din această perspectivă.

Cum poate Klaus Iohannis să-l aducă pe Ciucă în poziția de prim-ministru? Încurajând USR. În ce sens? În sensul ca USR să boicoteze Executivul. Și mai cum? Încurajând PSD. În ce sens? În sensul la PSD-ul să introducă o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Dacă este introdusă această moțiune de cenzură, ea ar putea fi votată de PSD, de USR, de o parte din UDMR și de o parte din PNL, acea parte care nu-l suferă pe Ludovic Orban.

În urma moțiunii de cenzură, care are toate șansele în aceaste condiții să fie votat, Guvernul Cîțu cade. Iar Klaus Iohannis poate nominaliza pe cine vrea mușchii lui. Adică pe Nicolae Ciucă. Iar generalul va fi votat de Parlament. Și devine viitorul premier al lui Iohannis. În acest fel, se închide o paranteză. România devine militarizată aproape cap-coadă. Având un comandant suprem în persoana lui Klaus Iohannis.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

5 comentarii

aprilie 18th, 2021 at 20:56
adria nicol spune:

La ce armà a fàcut armata Presedintele? Si ce grad are ?

aprilie 19th, 2021 at 15:35
Gogu spune:

Un nou meci „Globalism – Nationalism”. Formarea Super Ligii Europene la fotbal, prin „investirea” a 10 miliarde de euro/dolari de catre J.P.Morgan (Anexa a cuplului Conducator Rotschild – Rockeffeler), va avea un interes mai mare in afara terenului de fotbal.

aprilie 19th, 2021 at 15:47
Gica spune:

Sorosist, Linia a 5-a a Masoneriei germane. „Geaca Rosie”. De la „Scutul Rosu” – Rotschild. Acum e MM („mare maestru”). Cunoastem si MM Stoica. La noi, sunt niste disensiuni intre Ivascu si Balanescu, dupa cum scrie presa, ca, multumesc lui Dumnezeu, n-am de unde sa stiu din alte Surse.

aprilie 19th, 2021 at 21:46
Gogu spune:

Exclusiv. Ipoteză bombă. Clotilde Armand a pierdut alegerile. Reacția lui Dan Tudorache. 19 aprilie 2021, de Petrisor Cana.
Clotilde Armand ar fi pierdut alegerile pentru Primăria Sectorului 1. În urma anchetei demarate de procurorul Sorin Iașinovschi, de la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIJJ), polițiștii ar fi terminat renumărarea voturilor de la alegerile locale. În urma acestei anchete ar fi reieșit că numărul voturilor în favoarea lui Daniel Tudorache, fostul primar PSD al Sectorului , ar fi mult mai mare decât al lui Clotide Armand. „Mult mai mult decât cele o mie de voturi vehiculate până acum”, au precizat aceleași surse. În exclusivitate pentru EVZ.RO, Daniel Tudorache a declarat: „Nu comentez informațiile apărute în spațiul public. Îmi voi spune părerea după ce va fi transmis un comunicat oficial. Avocatul meu a sunat la SIIJ și i s-a spus că va fi transmis un comunicat oficial miercuri sau joi”. Operațiunea de renumărare a voturilor a aut loc la sediul Serviciului Control Intern. În urma solicitării venite de la SIIJ, polițiștii au verificat: identificarea buletinelor de vot corespunzătoare fiecărei secții de votare; numărarea voturilor din cadrul fiecărei secții de vot și confruntarea rezultatelor cu numărul de votanți înscriși pe listele de vot corespunzătoare fiecărei din cele 166 de Secții de votare din cadrul Sectorului nr. 1 București (cât și a votanților înscriși pe liste suplimentare), care și-au exprimat dreptul de vot; confruntarea rezultatelor obținute după numărarea voturilor de la cele 166 de secții de votare din cadrul Sectorului nr. 1 București, cu datele înscrise în procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării; predarea sacilor cu buletinele de vot și listele electorale de la cele 166 de secții de votare din cadrul Sectorului 1 București, la camera de corpuri delicte, unde vor fi păstrate până la finalizarea cercetărilor din prezenta cauză; efectuarea și altor acte de urmărire rezultate din context. Termenul de soluționare era de 8 aprilie 2021.

aprilie 20th, 2021 at 11:58
Gica spune:

UE intenționează să cumpere 4 vaccinuri ARNm pentru fiecare cetățean în 2022. De ce? „Karen Smith – Invictus”, Selectiuni. 19 APR. 2021. Comisia Uniunii Europene (UE) a decis să nu reînnoiască contractele de vaccin Covid-19 anul viitor cu AstraZeneca și Johnson & Johnson (J&J), a raportat miercuri cotidianul italian La Stampa, care citează o sursă din ministerul italian al sănătății. „Comisia Europeană, în acord cu liderii multor țări (UE), a decis că contractele cu companiile care produc vaccinuri (vector viral) care sunt valabile pentru anul în curs nu vor fi reînnoite la expirarea lor”, a raportat ziarul. Un purtător de cuvânt al Comisiei UE a declarat că menține deschise toate opțiunile pentru a fi pregătiți pentru următoarele etape ale pandemiei, pentru 2022 și nu numai.” Cu toate acestea, nu putem să comentăm problemele contractuale”, a adăugat purtătorul de cuvânt. Mai târziu, miercuri, președinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, a declarat că UE este în discuții cu Pfizer și BionTech pentru un nou contract pentru 1,8 miliarde de doze, confirmând un raport Reuters din săptămâna trecută. „Trebuie să ne concentrăm asupra tehnologiilor care și-au dovedit valoarea. Vaccinurile cu ARNm sunt un exemplu clar,” a adăugat ea. Informația care dă absolut totul peste cap. Exemplul acestei țări este clar. Vaccinarea anti-covid nu înseamnă sfârșitul pandemiei. Chile este a treia țară cu cele mai multe vaccinări, după Israel și Marea Britanie. Cele 2 tari au avut explozii de decese si infectari pe timpul Vaccinarii. M.Britanie cu 126.000 decese
Covid s-a oprit acum, nemaifiind cazuri medicale grave, majoritatea murind deja. Doar că, in Chile, spre dezamăgirea autorităților, în loc să scadă, numărul infectărilor din această țară sud-americană a crescut. Potrivit site-ului Inews, ca și în Marea Britanie, gestionarea pandemiei a fost neregulată. În încercarea de echilibra aspectele economice și cele de sănătate, guvernul s-a concentrat către cel de-al doilea. In urma reducerii restricțiilor și a unui fals sentiment de siguranță creat de succesul campaniei de vaccinare, Chile a înregistrat noi maxime zilnice de infectări. Sistemul de sănătate se află în punctul de rupere, odată cu venirea iernii. Impactul variantelor mai virulente identificate pentru prima dată în M.Britanie și Brazilia nu este foarte clar. În plus, țara testează foarte mult și oferă gratuit vaccinuri într-o strictă prioritate. De la începutul vaccinării în masă, la sfârșitul lunii ianuarie, 38% din chilieni au primit prima doză. Problema este că vaccinul Sinovac Biotech din China, utilizat în principal în Chile, nu este suficient. Până în prezent, doar 24% din chilieni au primit ambele doze. Guvernul a redeschis frontierele în noiembrie și a creat un sistem de autorizații pentru vacanțele de vară interne. Centrele comerciale, restaurantele, sălile de sport și chiar cazinourile au fost redeschise, dar cu restricții de distanțare socială. Acum însă, 90% din populație se întoarce acum la cel mai înalt nivel închidere totală. Doar două permise online sunt acordate pe săptămână pentru a ieși și a face comisioane. Școlile s-au închis din nou, multe pentru prima dată în ultimul an.