Astrele ne cheamă la război   aprilie 20th, 2021

Război în toate direcțiile. La granița de Est. La Marea Neagră. Un război care nu cred că mai poate fi evitat. E cea mai mare desfășurare de forțe militare ruse din întreaga istorie recentă. Mai lipsește scânteia. Și război politic intern. Astrele s-au aliniat în acest fel. Și acest război este de neevitat. El poate fi cel mult amânat. Dar cât timp? O reconciliere cât de cât serioasă și stabilă a devenit imposibilă.

Despre războiul de la granițele României vorbește de acum zi de zi întreaga presă mondială. Și se pronunță cei mai calificați analiști. Despre războiul intern din România vorbim doar noi. Iar mulți analiști din presa locală ignoră din păcate ansamblul de circumstanțe, care face imposibilă o împăcare de durată între forțele politice care alcătuiesc actuala și, iată, efemera majoritate.

Confruntarea a fost inițiată de două dintre cele trei partide care compun arcul puterii. De PNL și USR PLUS. Ambele au avut motive cu totul și cu totul speciale să declanșeze acest război. În PNL, se confruntă trei tabere. O tabără pro-Oban și o tabără pro-Iohannis, cel puțin egală ca greutate. A treia, mai puțin consistentă, mai cu capul sub pupitru, de unde mârâie din când în când, este alcătuită din politicenii de Dreapta, care au nostalgia vechiului Partid Național Liberal, cel care milita pentru suveranism și libertăți cât mai mari. Conflictul cu USR pare că unește cumva cele trei tabere. S-a ajuns în situația în care, atunci când se referă la principalul lor aliat, liberalii vorbesc pe aceeași voce. Au pus piciorul în prag și au stabilit că așa nu se mai poate. Că USR-PLUS și-a luat-o prea mult în cap. Și că este momentul să-și primească o lecție severă. Și să fie readus în pătrățica lui. În caz contrar, afară cu USR-PLUS! La limită, liberalii ar putea crea o nouă majoritate. Sau ar putea guverna minoritar.

Dar această armonie din PNL este efemeră. Pentru că în curând vin alegerile. De altfel îi vedem deja pe doi dintre aspiranții la viitorul mandat de președinte făcând, în contul banului public și sub diferite pretexte, călătorii electorale prin țară. În căutare de adepți. A început vânătoarea greilor PNL. Bine sfătuit, Cîțu a luat drept țintă Ardealul. Atâta doar că greii nu se lasă cumpărați prin cuvinte. Iar experiența lui Cîțu nu îi permite să deschidă pușculița cu bani a Guvernului și să îi distribuie unde e necesar, pentru a câștiga voturi. Ludovic Orban cunoaște mecanismul. Atâta doar că nu mai are acces la banul public. În aceste condiții, războiul se transferă în plan ideologic. Fiecare încearcă să câștige puncte pe seama USR. Și așa s-a ajuns în situația în care USR-PLUS este diabolizat și acolo unde merită, și acolo unde nu merită. Iar presa aservită încearcă să-și facă treaba cum poate mai bine.

Și în USR-PLUS urmează să aibă loc alegeri. În urmă cu două săptămâni, verificând și apoi preluând o informație furnizată opiniei publice de către analistul Sarmiza Andronic, am insistat asupra faptului că acolo peștele mai mic înghite peștele mai mare. Cu alte cuvinte, că asistăm la un proces extrem de interesant, în care PLUS acaparează treptat USR, adjudecându-și rând pe rând cele mai importante poziții în partid. Pentru ca, în final, Cioloș să devină numărul unu. Iar din această poziție să poată candida, susținut de întregul partid, la cea mai înaltă funcție în stat. Ceea ce presupune ca Barna să fie redus la statutul unui copil de mingi. Ca să se ajungă în această situație, poziția sa trebuie vulnerabilizată. Și exact la acest proces asistăm. Cu sau fără intenție, PNL îl ajută pe Cioloș, umilindu-l zi de zi pe Barna. Iar singura șansă a acestuia de a continua să rămână cu șanse reale în competiția pentru conducerea efectivă a partidului este să-și încordeze mușchii în raport cu PNL, arătând astfel ce poate. În aceste circumstanțe, e greu de presupus că USR, sub conducerea lui Barna, se mai poate reconcilia cu PNL. Partea absolut amuzantă a acestei confruntări este că Barna a fost împins în această situație nu de Voiculescu, cazul acestuia fiind un simplu pretext, ci de Dacia Cioloș.

Un alt centru important de putere, de fapt cel mai important, este la Cotroceni. Klaus Iohannis, consilierii și camarila acestuia au ajuns la concluzia că, pentru a continua să domine cu mână de fier scena politică, este util să vulnerabilizeze ambele partide principale ale coaliției aflate la guvernare. Cu cât PNL este mai slab, cu atât cuvântul lui Iohannis atârnă mai greu. Cu cât USR este mai slab, cu atât poate fi diminuat avântul lui Cioloș pentru viitoarele prezidențiale. Nu este un balet ușor, pentru un om politic croit în felul în care este croit Klaus Iohannis. Pentru că, atenție, el e obligat permanent să lase impresia că rămâne fidel Partidului Național Liberal. Care partid? Cel condus în acest moment de Ludovic Orban? Sau acel PNL, care urmează să fie preluat de un alt lider, în care Iohannis are mai multă încredere? Pentru a continua să rămână stâpânul inelelor, Klaus Iohannis trebuie să destabilizeze PNL și, în același timp, să-și poată executa numerele de dresură cu acest partid. Ideal pentru Klaus Iohannis este să se transforme pentru moment în porumbelul păcii și să le ofere celor două partide, USR și PNL, o ramură de măslin. Iar ramura de măslin ar putea să fie generalul Nicolae Ciucă, pe care Klaus Iohannis și-l dorește de multă vreme la conducerea Palatului Victoriei. Ciucă este în definitiv, așa cum Iohannis s-a exprimat deja, „generalul său”, care conduce „Armata sa”.

O Armată care este pe picior de război. Președintele Klaus Iohannis are un argument forte de a-l promova, fără prea multe obiecții în plan național și internațional, pe generalul Ciucă în poziția de premier al României. El poate oricând argumenta că România se află nu numai într-un război cu pandemia, război pe care actualul Executiv îl pierde zi de zi, nu numai într-un război economic, în care Guvernul s-a dovedit contraperformant, ci și într-un război real, un război clasic pe care, răspunzând provocării părții ucrainiene, Federația Rusă se pregătește să-l declanșeze în toată legea la granița de est a României. Nu este deloc întâmplător în acest context faptul că, în mod intenționat, a fost făcut publică informația conform căreia România a fost ieri tranzitată de numeroase trupe mecanizate ale statelor NATO din Europa de Vest. Care și ele s-au concentrat la granița cu Ucraina. Și a mai fost „scăpată” o informație extrem de importantă. Cum că Federația Rusă nu ar viza de fapt cucerirea Dombasului, ci a coastei de la Marea Neagră. O zonă care poate fi adjudecată relativ ușor, atâta timp cât privirile strategilor sunt îndreptate în altă parte. Iar pentru a fi mai ușor de convins opinia publică asupra intențiilor reale ale lui Vladimir Putin, a fost introdus în ecuație și argumentul cât se poate de real al spitalelor de campanie. Care lipsesc în mod straniu din dotarea de ultimă oră a armatei Federației Ruse. Ceea ce induce ideea că Moscova nu se pregătește pentru un conflict sângeros. Ci pentru o captură nesângeroasă.

Revenind la războiul intern, este de observat că PSD, după repetate ezitări, a decis să se complacă în jocul președintelui Klaus Iohannis și să introducă o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, în speranța că USR, tot îmboldit de președinte și contra unor asigurări pentru viitor, va marșa în această operațiune de ejectare a lui Florin Cîțu de la Palatul Victoria. După care va fi relativ ușor pentru Klaus Iohannis, care va avea toate cărțile mari în mână, să-l propună pe Nicolae Ciucă candidat de premier. Și, în felul acesta, el va putea să-și joace pe degete toate partidele politice, cu excepția AUR.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

5 comentarii

aprilie 20th, 2021 at 16:58
Gogu spune:

Ce rezervă viitorul României? Ce profeții despre România ar trebui să ne pună pe gânduri? R.A. Gupta Swami este cel de al doilea profet indian care arată rolul României în „mântuirea omenirii viitoare”, tot așa cum și Baba Vanga profețea un rol crucial unui român. Un bucovinean va juca un rol important atât pentru salvarea României, cât și pentru „mântuirea omenirii viitoare”, spunea profesorul indian R.A. Gupta Swami, acum un deceniu. Privim ciclic spectacolul mediatic al partidelor care-și caută liderul de urcat pe „tronul” de la Cotroceni, îndrebându-ne adeseori dacă „alesul” lor va fi și „Cel Ales” să aducă în sfârșit țara asta pe o cale a prosperității. Ne-au dezamăgit prea mult ultimele două decenii și jumătate (cărora le alăturăm cu aceeași amăreală în gură și în inimă alte patru decenii și jumătate de comunism) ca să mai avem încredere în mântuirea promisă a acestui neam. Totuși, ar trebui să mai avem speranțe – cel puțin predicțiile profesorului indian R.A: Gupta Swami, doctor în istoria religiilor și maestru spiritual, ne îndreptățesc să sperăm. Dacă este să luăm în seamă cele spuse de acesta în urmă cu câțiva ani, când a vizitat România, atunci mai avem o șansă, ca națiune și ca țară. Dacă ar lua în seamă cuvintele profetului indian, partidele politice, în perspectiva alegerilor de la sfârșitul acestui an, ar trebui să-și caute liderul nu în Ardeal, nu în Oltenia de sub munți și nici măcar la București, ci… în Bucovina. Iată ce spunea R.A. Gupta Swami, în 2004, citat de situl YogaEsoteric.Net: “Ceea ce mi-a purtat de curând paşii spre binecuvântatul pământ al Bucovinei este mai ales faptul că, într-un viitor nu prea îndepărtat, de aici va porni la întâlnirea cu destinul său cea mai puternică personalitate politică pe care s-ar părea că în curând o va cunoaşte mileniul care a început. Am venit astfel să mă familiarizez şi eu cu aceste sfinte locuri, de unde va porni să acţioneze cel despre care am putea spune că va fi Mântuitorul omenirii viitoare… Şi acum, în urma vizitei mele, trebuie să recunosc că acesta are multe circumstanţe favorabile. Spun aceasta după ce, de curând, am vizitat stâlpii spiritualităţii româneşti, care sunt în mod genial concretizaţi în incomparabilele opere de artă care sunt mănăstirile Moldovei.” Este o predicție care vizează, după cum se vede, atât România, cât și întreaga omenire. Din Bucovina ne-a venit, în trecut, un Iancu de Flondor, a cărui importanță în desăvârșirea actului Unirii de la 1918 este covârșitoare (îi datorăm, în bună măsură, unirea Bucovinei, în 28 noiembrie 1918). Din Bucovina e însă și Gheorghe Flutur… R.A: Gupta Swami ne liniștește temerile. Nu Flutur va salva România și lumea. Și asta pentru că acel-ce-va-veni nu se află printre cei care au ieșit în față până azi. Iată cum îl descrie prezicătorul indian pe viitorul conducător al României: „Din Bucovina se va ridica un om plin de o mare credinţă în Dumnezeu şi bun, care va fi tare ca o stâncă. Totodată, el va fi o mână de fier, un om foarte înţelept şi drept, de nimeni cunoscut aşa până la acea dată. El va opri ca prin miracol prăbuşirea naţiunii române şi tot el o va înălţa ca să ajungă în fruntea statelor de pe glob. România va ajunge astfel cu ajutorul lui, în scurt timp, la cea mai mare extindere teritorială din întreaga sa existenţă şi la cea mai mare înflorire economică.” Interesante sunt, în acest context, câteva date ale predicției: „El va opri ca prin miracol prăbuşirea naţiunii române şi tot el o va înălţa ca să ajungă în fruntea statelor de pe glob.” „Prăbușirea națiunii românești” e vizibilă cu ochiul liber – mai ales în aceste zile de mare rușine „mondială” pe care le trăim – și într-adevăr se simte nevoia unui miracol care să ne ridice și să ne spele de zoaiele în care am alunecat (oarecum și pe mâna noastră, mâna care a pus ștampila pe foaia de vot). Că vom ajunge sau nu să ne numărăm printre liderii politici ai lumii, e poate mai puțin important, față de prezicerea că „România va ajunge astfel cu ajutorul lui, în scurt timp, la cea mai mare extindere teritorială din întreaga sa existenţă”. Sigur, avem durerile noastre mari – Bucovina de Nord, Basarabia… și e destul să ne oprim aici – dar mai terifiant e că predicția aceasta, a lărgirii teritoriilor, indică un posibil viitor conflict armat – pentru că iată zice mai departe R.A. Gupta Swami, citat de YogaEsoteric.Net: „Militarii români, ce vor fi aduşi înapoi în ţară de pe fronturile unde luptau fără nici un ţel, îşi vor folosi experienţa dobândită acolo în obţinerea unor victorii şi mai glorioase decât acelea ale înaintaşilor lor. Toate acestea vor fi atunci posibile, deoarece tot poporul ROMÂN va avea un ţel nobil, o cauză şi un conducător puternic şi plin de înţelepciune care o să-l călăuzească.” Este predicția înfricoșătoare a unui nou flagel mondial, al treilea „mare război” în care ne vom juca rolul. Când se va întâmpla asta? Curând sau cândva? R.A: Gupta vede lucrurile în perspectiva secolelor. Nu a anilor, nu a deceniilor… (și-atunci poate că speranța că alegerile din noiembrie ni-l vor arăta pe cel-Ales e deșartă). Dar, pentru neamul ăsta învățat să-și tot aștepte rândul la fericire și să-și sacrifice generație după generație, mereu din alte rațiuni, ce mai înseamnă distanța dintre un deceniu și un veac, dacă profețiile se vor împlini? „În secolele următoare, România va juca un rol preponderent în viaţa politică, socială şi economică a lumii. Raportul de forţe se va schimba total în lume la încheierea celui de-al III-lea şi de fapt ultimul război mondial. Ţările care vor fi puternic spiritualizate vor dobândi imediat, la sfârşitul acestui ultim război, supremaţia mondială. Ţările noastre, India şi România, vor deveni atunci pilonii principali pe care se va sprijini noua orânduire internaţională. Grecia, Japonia, Franţa sau Rusia (spălată de ateism şi de comunism printr-o mişcare socială ce va fi cu mult mai brutală decât cea românească) vor deveni polii noii dezvoltări mondiale, ce va fi bazată cel mai mult pe spiritualitate, cultură, religie şi artă decât pe regulile reci ale unor economii de piaţă care cel mai adesea sunt complet lipsite de suflet.” Cât adevăr e în predicțiile lui R.A. Gupta Swami? Nu putem să ne dăm seama. Noi, românii, știm prea puține despre capacitatea lui de a vedea și de a înțelege corect viitorul. Totuși, se pare că maestrul spiritual indian e recunoscut în lume ca prezicător și clarvăzător. Ar fi prezis, de exemplu, căderea lui Gorbaciov, atentatul terorist din Indonezia, prăbușirea navetei spațiale Columbia, iar în ce ne privește – a profețit sfârșitul comunismului în România, căderea cuplului Ceaușescu și execuția după un proces sumar. Și, apropo de această predicție: R.A. Gupta Swami ar fi fost chemat în 1983 chiar și de Elena Ceaușescu, care nu a luat în seamă avertismentele lui, alungându-l din țară și numindu-l șarlatan. Oare dacă l-ar fi ascultat, ar fi putut să se „ferească” de mâna lungă a destinului? Poate că nu… Tot așa cum nimeni nu a ținut seama de predicția referitoare la… regimul lui Traian Băsescu și al acoliților săi. Într-o carte apărută după vizita sa în România (și, deci, după prima instalare a lui Traian Băsescu la Cotroceni și a Alianței DA la Palatul Victoria), R.A: Gupta Swami scria, între altele, că după ce partidul de guvernământ va câștiga din nou alegerile, pe la jumătatea mandatului, va avea loc o nouă revoluție, total diferită de cea din 1989 (dacă socotim puțin anii, vom ajunge la decembrie 2011). De asemenea, el spune că românii vor avea parte de o conducere brutală, asemănătoare unei dictaturi, deși se va susține că trăim încă în democrație. Că România va avea o conducere violentă și necruțătoare, iar românii vor ajunge să trăiască foarte greu, chiar mai greu decât pe vremea lui Ceaușescu. Înlăturarea dictatorului a adus doar la putere o mulțime de mici dictatori, mai cruzi și mai lacomi decât cel îndepărtat – scria el. Poate partea cea mai înfricoșătoare rămâne însă cea care se referă la posibila implicare a României într-un nou război planetar, încă de la începuturile acestui conflict, cât el nu a ajuns să se mondializeze, iar asta se va întâmpla „datorită unei politici aiurite a conducătorilor țării”. Ne rămâne însă speranța în acel lider misterios, capabil să producă miracole… Radio Romania, Antena Satelor.

aprilie 21st, 2021 at 11:47
Gogu spune:

Citu, Barna si cu Drula. / Ei sunt cei mai tari in Toate. / Un Guvern pus ca pe roate, / Ce nu da nicicand in spate. / Cu El ma mandresc mereu, / Caci este Guvernul Meu. / Si va creste an de an, / Cu Bode si cu Bogdan, / Cu Turcan si Teleman. / Langa noi e Atasat / Si Maestrul Arafat, / Ce pe multi a aranjat, / Cu sau fara Vaccinat. / Am avut si-un hop micut, / Se refera la Vladut. / Dar vreau sa va spun ceva: / Si „Zombie” pot „invia”…

aprilie 23rd, 2021 at 12:03
Gica spune:

Doamne, daca-mi esti prieten…
de Spiridon Popescu

Doamne, daca-mi esti prieten,
Cum te lauzi la toti sfintii,
Da-i, in scris, porunca mortii,
Sa-mi ia calul, nu parintii.

Doamne, daca-mi esti prieten,
Nu mai otravi ursita,
Da-i, in scris, porunca mortii,
Sa-mi ia calul, nu iubita.

Doamne, daca-mi esti prieten,
Nu vorbi cu toti zurliii,
Da-i, in scris, porunca mortii,
Sa-mi ia calul, nu copiii.

Doamne, daca-mi esti prieten,
Cum tot spui in gura mare,
Inainte de culcare,
Da-i, in scris, porunca mortii,
Cand si-o pregati pumnalul,
Sa-l infinga-n mine, Doamne,
Si sa lase-n viata calul.

aprilie 24th, 2021 at 18:58
Gica spune:

24.04.2021. Comitetul Poporului Israelian – Raport din aprilie cu privire la impactul ….. .. vaccinului Pfizer. „Karen Smith – Invictus.”

aprilie 25th, 2021 at 12:02
Gogu spune:

Era Varsatorului, dupa „media” Previziunilor mondiale, va fi o Era Spirituala. Dar, cum lucrurile sunt, de obicei, dezorientate, ele se pot orienta mai bine, datorita/din cauza Unora care nu intamplator ne „activeaza”, ne enerveaza, ne mobilizeaza. Progresismul, neomarxismul (in general, Globalismul) ne vor arata Cum Nu Trebuie sa functioneze noua Era, a Varsatorului, avand si un Directional, Misiunea Romania, pentru intreg Globul. Mai multe, in episodul urmator. Oricum, pana in 2030, vor fi „Tatonari” si Reasezari permanente.