Capitularea pas cu pas   aprilie 21st, 2021

Aparent, ieri am asistat la o spectaculoasă reconciliere. Între PNL și USR-PLUS. Concretizată printr-o fițuică, anexă la protocolul politic dintre cele trei partide ale coaliției. Cine a câștigat și cine a pierdut? De ce împăcarea va fi doar temporară?

Pentru toate cele trei partide, cel mai mare pericol este concretizarea proiectului lui Klaus Iohannis de a-l plasa pe generalul Nicolae Ciucă la conducerea Executivului. Ludovic Orban știe, pentru că a trăit pe propria piele această experiență, că Ciucă, dacă vine la Palatul Victoria, îi mătură toți oamenii pe care i-a plasat acolo și, odată cu aceștia, va fi pusă sub semnul întrebării întreaga încrengătură de interese liberale. S-ar duce pe apa sâmbetei și dramul de putere care i-a mai rămas și pe care o mai poate exercita prin intermediul lui Florin Cîțu. Consecința în plan politic ar fi ratarea oricărei șanse de a continua să conducă PNL după Congresul din toamnă. Cât îl privește pe Florin Cîțu, eliminat din poziția de premier, acestuia îi va fi imposibil să se mai bată pentru președinția PNL. În plus, o serie de ilegalități, care ar urma să fie descoperite de Ciucă și de oamenii acestuia, s-ar putea să aibă un efect devastator asupra siguranței sale personale. Pentru că DNA stă la pândă și așteaptă doar un semnal pentru a-i lua întregul Executiv la puricat. Plasarea generalului Nicolae Ciucă în fruntea Exectivului îl avantajează în mod cert pe Klaus Iohannis, dar la fel de cert strică și jocurile UDMR. Ca să nu mai vorbim despre USR. Care abia simțise gustul puterii și al cașcavalului.

Frica a păzit bostănăria. Până una alta. Și astfel s-a ajuns într-o situație de-a dreptul ilară. Vlad Voiculescu a plecat de la Ministerul Sănătății, după ce Florin Cîțu și-a încordat la maximum mușchii. În baza regulii constituționale conform căreia premierul poate schimba componența echipei cu care lucrează. Până la acest punct, logica a funcționat. Apoi s-a fracturat. Zile în șir, cât a durat criza și a încasat înjurături, Florin Cîțu, susținut în această operație de întreaga suflare PNL, a insistat asupra unui principiu corect. Și anume că este dreptul său constituțional de a ejecta din Guvern un ministru cu care nu poate lucra în condiții bune și că, de asemenea, este dreptul său constituțional de a alege un alt ministru, dintre mai multe propuneri pe care urma să le facă partenerul său de coaliție. Apoi, pe o fițuică, un veritabil bilet de papagal, Ludovic Orban a semnat alături de ceilalți președinți de partide, că în viitor nici Cîțu, nici vreun alt premier al majorității nu va mai putea fi eliminat din teren fără o evaluare făcută ca la carte și fără, atenție, consultarea partenerilor politici. Și dacă aceștia nu sunt de acord? Fițuica nu ne mai spune ce se va întâmpla. Și, colac peste pupăză! Premierul nu mai are dreptul să aleagă dintre mai multe propuneri înlocuitorul lui Voiculescu. Așa cum au declarat și el, și președintele PNL, sunt dispuși să primească în echipă ceea ce li se servește de către USR. Bună treabă! Dacă tragem linie și ne întrebăm ce a câștigat până la urmă PNL din această confruntare cu USR-PLUS, pe tabela de marcaj vom putea scrie în cel mai bun caz cifra 0. Singura formațiune politică pe care o putem trece la pozitiv, pentru că și-a manifestat din nou echilibrul și seriozitatea, este UDMR.

Președintele Klaus Iohannis este și el în câștig. În ciuda faptului că „majoritatea sa” și „Guvernul său” s-au măcinat și s-au auto-insultat zile în șir. De acum încolo, terenul este și mai bine pregătit pentru a-l putea aduce pe Ciucă la Palatul Victoria. Încă o criză care, cu certitudine, va surveni curând, îi va permite lui Klaus Iohannis să pună în mod ferm piciorul în prag.

Cât privește PSD, cel mai mare partid din România și câștigătorul care nu a luat nimic al ultimelor alegeri parlamentare, s-a făcut din nou de râs, plasându-se într-o poziție de ofsaid. După mai multe bâlbâieli, a sfârșit prin a declara sus și tare că va inția o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, mușcând astfel momeala întinsă de președintele Klaus Iohannis. Ei bine, ce va face acum? Pe unde-și va scoate cămașa Marcel Ciolacu?

Cât îl privește pe cetățeanul român, cel turmentat s-a distrat de mama focului asistând la spectacolul păruielii de la vârful coaliției, iar cel neturmentat a strâns din dinți și a dus mai departe greul. Greul crizei economice, care îl apasă cu costuri din ce în ce mai mari, greul pandemiei, care nu se mai termină, în ciuda restricțiilor. Și mai ales nesiguranța cumplită a zilei de mâine.

Concluzia este că, după ce a făcut mare zarvă, PNL a intrat în panică, și-a călcat în picioare propriile decizii și a capitulat, pas cu pas, în fața USR- PLUS. Care a reușit să transforme o înfrângere, aruncarea peste bord a unui ministru, într-o victorie dacă nu morală, în mod cert politică. Pe tot acest parcurs, președintele, de pe pârtiile de schi sau din altă parte, a fost pe rând când spectator, când arbitru, când jucător. Nici el nu mai știe ce a fost.

Sura: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

4 comentarii

aprilie 21st, 2021 at 12:07
adria nicol spune:

„Tara arde si „senioara” se piaptànà ! Nu AUR , ci USRPLUS amintesc de fanatismul unei formatii de acum aproape o sutà de ani !
Se remarcà nepàsarea fatà de Constitutia României ! Presedintele a dat exemplu , protejatii sài îl urmeazà „pas cu pas”!Ràmân Curtea Constitutionalà si Avocatul Poporului de trecut în contul Presedintelui !Abia atunci Democratia româneascà va fi „împlinità”!
Cu Ionel Ciucà democratia va avea patru stele !

aprilie 22nd, 2021 at 12:04
Gogu spune:

Recunoasteti personajul, dar si mesajul fascist ? Sa fie doar o greseala de exprimare sau nuanta, intalnita si la Tataru ? Se cam aduna !
”Singura soluție (văzută de el, evident! n.r) de a reveni la normalitate, de a avea o viață normală, de a merge la concerte, la teatru, la restaurant, în vacanță, este să ne vaccinăm.
Ceea ce facem noi acum este SA ELIMINAM ACELE VOCI CARE MAI EXISTA împotriva acestei campaniei de vaccinare. Orice voce împotriva campaniei de vaccinare, de oriunde ar veni ea, submineaza efortul tuturor de a reveni la normalitate cat mai curand”.

aprilie 22nd, 2021 at 17:46
Gica spune:

Mastile se dau jos la 10 milioane de Vaccinati ! „Vaccinarea in Pandemie creeaza Mutanti” (dupa GV Bossche, Coordonatorul Campaniei de Vaccinare Ebola si L.Montagner, Premiul Nobel pentru descoperirea HIV). Atunci cei care se vaccineaza ar trebui sa poarte masca (numai in spatii inchise), dar asta e o alta discutie. Guvernanti, visati sau vreti sa reveniti in/la Realitate ? La ultimul Recensamant au fost 18 milioane. S-au umflat cu pompa, pentru diverse beneficii de la UE, la 19 milioane. 5-6 milioane, daca nu mai mult, sunt in strainatate. Au ramas in tara 12-13 milioane. La 1 iunie 2016 erau 3,976 milioane Minori. Deci, Maximum de Adulti ce se pot Vaccina in tara ar fi de doar 8-9 milioane ! 70% din 8 milioane ar fi 5,6 milioane ! Unii din strainatate vor veni in tara la vara, la toamna. Ei se vaccineaza in tara sau in afara ? Ca sa circule trebuie sa aiba una din cele 3 variante, Vaccin, Test, Anticorpi.

aprilie 25th, 2021 at 14:32
Gica spune:

Dr. Vernon Coleman: 24 APR. 2021. „Karen Smith – Invictus” Autoritățile recunosc că probabil vor fi raportate doar 1 din 100 decese legate de vaccin și leziuni grave. (N.A.: Si Firmele internationale de Sondaj acorda maxim 10% pentru Raportarea Deceseloe si Efectelor Adverse dupa Vaccicare). Există o listă pe site-ul meu. O problemă este problema sistemului imunitar cunoscută sub numele de amorsare patogenă sau furtună de citokine. Ceea ce se întâmplă este că sistemul imunitar al persoanei care a fost vaccinată va fi pregătit să răspundă într-un mod foarte dramatic dacă persoana respectivă va intra în contact cu virusul în viitor. Sistemul lor imunitar va reacționa exagerat. Această problemă tocmai a fost evidențiată de Dr. GV Bossche. Prin vaccinarea a milioane de oameni, învățăm virusul cum să mute și să devină mai puternic. Încercarea de a elabora noi vaccinuri pentru noi mutații pur și simplu înrăutățește lucrurile, deoarece oamenii de știință nu pot depăși virușii mutanți. Iar persoanele vaccinate împărtășesc acum viruși mutanți cu cei din jur. Încheierea blocărilor va fi sincronizată pentru a se asigura că noile mutații sunt răspândite în întreaga lume. În mod normal, corpul nostru conține celule albe în sânge care ne ajută să învingem infecțiile. Celulele numite celule NK – NK înseamnă ucigași naturali – ajută la distrugerea celulelor rele invadatoare. Odată ce celulele NK și-au făcut treaba, apar anticorpii noștri și elimină dezordinea. Fară îndoială, Dr. Bossche explică faptul că vaccinurile covid-19 declanșează producerea de anticorpi foarte specifici care concurează cu apărarea naturală a persoanelor vaccinate. Sistemele de apărare naturala ale celor vaccinați sunt suprimate deoarece anticorpii specifici produși de vaccin pur si simplu îi preiau. Și sunt permanenți. Sistemul lor imunitar nu va combate niciun mutant care se dezvoltă în corpul lor. Și acei mutanți se pot răspândi în comunitate. Cred că acesta este motivul pentru care apar noi mutanti în zonele cu multi vaccinati. Și mai rău, unii vaccinati pot deveni purtători asimptomatici, răspândind viruși în jurul lor. Vaccinatii nu vor putea răspunde la mutații deoarece sistemul lor imunitar a fost preluat de un sistem de apărare artificial, care le-a fost dat de vaccin și conceput pentru a combate forma originală a virusului. Persoanele vaccinate vor fi foarte expuse noilor mutații. Corpurile lor sunt orientate permanent și exclusiv să se apere împotriva unei forme de virus care devine rapid depășită. Noile vaccinuri nu vor putea merge înaintea virusului mutant. De aceea vaccinurile antigripale de multe ori nu funcționează. Dacă doctorul Bossche are dreptate și cred că are, atunci persoanele vaccinate vor amenința. Vor fi, de asemenea, o amenințare pentru cei nevaccinați, deoarece virușii mutanti sunt mai periculoși decât cei originali. http://www.vernoncoleman.org