Putin i-a dus pe toți cu preșul   aprilie 23rd, 2021

Atunci când toată lumea se aștepta mai puțin sau chiar deloc, iată, Kremlinul ne dă o veste extrem de importantă. Exercițiul militar de la granița cu Ucraina s-a încheiat. Militarii se întorc acasă. La fel și toate instalațiile de luptă. Această veste i-a luat cu totul și cu totul pe neașteptate pe șefii statelor din NATO și UE. Chiar și pe cel mai informat dintre toți.

Pe Klaus Iohannis l-a luat ieri cu gura pe dinainte. Mai întâi a declarat, după ce a tăcut atât de mult timp, că este extrem de îngrijorat și de preocupat de situația din Ucraina. Până aici, lucrurile sunt în ordine. Înainte, toți șefii statelor importante și toți analiștii din lume se declaraseră îngrijorați și preocupați. De ce să fi făcut excepție președintele României? La coada plutonului, și-a exprimat și el gândurile. Doar că nu s-a abținut. Și l-a luat gura pe dinainte.

Și am auzit astfel o enormitate. Și anume că România nu așteapă informații de la alții privind situația tensionată dintre Ucraina și Federația Rusă. Dimpotrivă, ne-a spus președintele României. Noi suntem mai informați decât oricare alții. Cu alte cuvinte, noi suntem foarte bine conectați la tot ceea ce mișcă și, vorba lui Klaus Iohannis, noi suntem cei care îi informăm pe partenerii NATO. Era să sară cămașa de pe mine de mândrie. În fine, eram și noi cu adevărat performanți într-un domeniu.

Dacă suntem furnizori de prim rang de informații, asta se cheamă că suntem și furnizori de prim rang de securitate. Era cât pe-aci să șterg cu buretele un fapt de o gravitate excepțională, și anume acordul militar pe care armata „generalului său”, Nicolae Ciucă, și „Guvernul său” l-au încheiat cu Ucraina și care urma – urmează? – să fie ratificat în procedură de urgență. Ceea ce ne transformă de fapt în furnizori de insecuritate. Dar, iată, toată această nenorocire a fost ștearsă cu buretele. Mai întâi de către Putin, care a decis că marele exercițiu militar a fost doar un mare exercițiu militar și s-a încheiat. Și apoi de către președintele României, care ne-a asigurat că suntem atât de tari în materie de informații, că noi controlăm atât de bine tot ceea ce mișcă la granița de est și dincolo de ea, într-o adâncime de câteva sute de kilometri, încât îi putem lumina și pe ceilalți.

Atât de bine a fost informat președintele României și atât de precis i-a informat el pe partenerii NATO, încât, iată, Putin a putut face o mișcare prin care i-a lăsat pe toți în ofsaid. Când NATO, informată de România, se pregătea de război, aflăm că Putin se pregătea de retragere. A dat o excepțională lovitură de imagine. Iar Iohannis s-a lovit singur și neprovocat de nimeni în picior. Tocmai când se pregătea să ofere lumii un mare spectacol diplomatic, prin summit-ul miniștrilor de externe organizat la București. Și tocmai când a programat, de bine informat ce era, o ședință CSAT în care să analizeze, cu îngrijorare, evenimentele de la estul României.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

5 comentarii

aprilie 24th, 2021 at 12:58
Gogu spune:

Ciclul solar de 11 ani s-a prelungit cu 2 ani, din decembrie 2011, in decembrie 2013 (incluzandu-se in aceasta perioada si decembrie 2012, cand s-a terminat ciclul cosmic/galactic al Terrei de 26.000 de ani, dupa civilizatia Maya). Site-uri spaniole si chineze au transmis IN DIRECT evolutia campului magnetic al Soarelui prin filtre speciale (infrarosu, trplu X s.a.) si s-a putut vedea cum 2 poli (N si S) se „stingeau” si „aprindeau” alti 2 poli (alti N si S) de pe planul ecuatorial. De asemenea, in perioda descrisa, s-a semnalat o activitate extrem de intresa a navelor spatiale, iesind si intrand din/in Coroana Solara (fata de alte perioade). Astfel, s-au dat peste cap calculele numerologice ce se bazeaza pe cicluri de 12 ani (11 ani, ciclul solar, de la o „inversiune” la alta, dar „inversiune” mai mica de 90 de grade; plus 1 an, pana la configuratii similare/sinodice intre Soare, Terra si Luna). Cu alte cuvinte, ni s-a schimbat Destinul. Problema cea mai grava e una Reala, nu porcariile ideologice actuale ! Desi se va manifesta o incetinire a Activitatii Solare viitoare, o mica Glaciatiune in care am intrat, exista Pericolul Real, confirmat/probat in timp, ca va urma cat de curand o Mare Explozie Solara, mai mare decat cele neglijabile de pana acum, care vor pune in dificultate (sa ma exprim mai bland) Retelele electrice si Satelitii. Si nu numai…

aprilie 27th, 2021 at 11:57
Gogu spune:

India, dintr-un caz pozitiv, a devenit un pericol imens. Ce s-a intamplat intre cele 2 faze: 1) Alegeri, dar aglomerari sunt permanent la ei, datorita imunitatii lor naturale; 2) inceperea Vaccinarii in Pandemie; s-au Vaccinat peste 100 de milioane de persoane (conform avertizarii lui GV Bossche, „Vaccinarea in Pandemie produce Mutanti; s-au produs deja Mutanti); 3) incepe anotimpul rece in emisfera S, cand razele UV ale Soarelui sunt mai slabe. Cand va veni toamna in emisfera N, Vaccinatii, care au o „aparare” imunitara slabita de Vaccinare (formarea unor anticorpi adaptati la componentele Vaccinului, in detrimentul anticorpilor naturali), vor intampina probleme, in plus, Mutantii sunt greu de recunoscut si in cazul Vaccinatilor, dar si a Nevaccinatilor. Cu aceasta strategie, nu se stie cand vom termina „Pandemiile”. In conditii normale, orice Pandemie/epidemie nu tine mai mult de 2 ani.

aprilie 27th, 2021 at 18:48
Gica spune:

Am inteles ca se foloseste masca pe plaja, dar si in apa. La iesirea din apa, se poate pune masca la uscat, tinand cont ca apa sarata (solutia de NaCl; deci care contine Cl) omoara Virusul, iar actiunea razelor UV ale Soarelui, se stie, e foarte puternica in distrugerea Virusului ? Sau trebuie luata alta masca ? (Radio Erevan)

aprilie 27th, 2021 at 19:13
Gica spune:

Similar cu masca la plaja si in apa…
La Scoala de la Baneasa, inainte de ’89, un comandant aduna mai multe subunitati si le spune ca nu s-au mai udat de mult straturile de legume ce la apartineau. In acea dupa-amiaza, toti erau obligati sa iasa la udat legumele. Un elev intreaba: Dar, daca ploua ? „Daca ploua, luati impermeabilele (de ploaie) !

aprilie 27th, 2021 at 21:05
Gogu spune:

Raspuns la solicitari: Doar la Nudisti nu se foloseste masca. Pentru ceilalti, trebuie minim 2 masti: una la uscat, una pe plaja si in apa.