Va fi alungat acest Guvern cu furcile?   mai 5th, 2021

Marcel Ciolacu, într-un comentariu furibund, face supoziția că acest Guvern al coaliției nu va pleca de la putere, până când românii nu-l vor alunga cu furcile. Expresia îi aparține. Chiar așa de rău să stea lucrurile? Într-un stat, fie el și cu o democrație precară, este nevoie de o răscoală sau de o revoluție a populației pentru a trimite acasă un Guvern nevolnic?

Marcel Ciolacu nu este o persoană oarecare. Și nici măcar unul dintre numeroșii analiști politici care-și dau cu părerea în fel și chip referitor la evoluțiile din viața noastră politică. Și nu este nici un politician de duzină, care își permite, de dragul audienței, unele derapaje. Marcel Ciolacu este președintele unui partid politic. Un partid parlamentar. Un partid care de-a lungul timpului a stat mulți ani la putere, guvernând de la Palatul Victoria și alcătuind majorități mai mult sau mai puțin solide în Parlament. PSD este cel mai mare partid din România, iar sub conducerea lui Marcel Ciolacu, așa a fost să fie, a ocupat prima poziție pe podium la ultimele alegeri parlamentare. Nu a putut alcătui o majoritate pentru că, îndărătnic din fire, președintele Klaus Iohannis a uzat de prerogativele constituționale, desemnând un candidat pentru poziția de premier din rândul partidului care a ocupat locul secund. Din această poziție extrem de importantă își poate permite Marcel Ciolacu să lanseze un asemenea scenariu apocaliptic, în care românii, sătui până peste cap de guvernările ineficiente ale coaliției, să nu mai vadă altă posibilitate de a schimba lucrurile, decât să pună mâna pe furci și să ia cu asalt Palatul Victoria? Lansarea unei asemenea ipoteze, fie ea și în glumă, este un act de iresponsabilitate din partea liderului celui mai mare partid politic din România. Marcel Ciolacu nici în glumă nu are dreptul să se joace astfel cu focul. Numai că președintele PSD nici măcar nu a glumit. A spus-o cât se poate de serios.

Marcel Ciolacu s-a uitat la modul în care sunt așezate piesele de șah pe tabla politică de joc și a construit un raționament, având la bază câteva premize.

Premiza numărul unu este că președintele Klaus Iohannis vede în continuare cu ochi răi „ciuma roșie” și nici în ruptul capului nu acceptă ideea de a o vedea revenind la putere. Cu atât mai mult cu cât, cu orice risc, el vrea să aibă în continuare „majoritatea lui”, deci „Parlamentul lui” și „Guvernul lui”. Și este dispus să meargă în aceeași direcție până în pânzele albe. Adică în nicio circumstanță nu va desemna un candidat de premier al social-democraților sau chiar din afara PSD și nici nu va accepta un Guvern de uniune națională din care să facă parte PSD.

A doua premiză este că Ludovic Orban va ține cu dinții ca poziția de premier să rămână adjudecată de către PNL. În acest sens, dar și cu intenția de a-și conserva în următorii ani statutul de președinte PNL, el poate merge atât de departe, încât să rămână la Palatul Victoriei prin intermediul lui Cîțu, fie și cu statut minoritar.

A treia premiză este că Ciolacu știe foarte bine că, indiferent cât de aprig s-ar certa PNL cu USR, interesul partenerilor săi de a rămâne la cașcaval este mai puternic decât ceea ce-i desparte. Și, prin urmare, șandramaua nu s-ar prăbuși de la sine.

În concluzie, Marcel Ciolacu e convins că PSD nu poate reveni în nicio formulă la putere la Palatul Victoria, decât pe două căi. În urma unor alegeri parlamentare, care nu vor fi decât peste trei ani și jumătate, sau ca urmare a unei răscoale populare sau revoluții. Întrucât nu mai are răbdare, a ales această a doua variantă.

Din păcate, liderul PSD nu dă semne că ar fi studiat și ar fi înțeles cât de cât știința politică. Guvernele nu se prăbușesc doar în urma unor jocuri de culise sau doar luate pe sus în furcile oamenilor. Cel mai adesea, Guvernele se prăbușesc atunci când presiunea opiniei publice non-violente este suficent de mare. Ea se manifestă pe mai multe căi. Prin sondaje de opinie efectuate de mai multe institute, la comanda diferitelor partide. Prin demonstrații de proteste de amploare, desfășurate în capitala statului respectiv, dar și în principalele localități. Prin declanșarea unor greve generale și a unor acțiuni de nesupunere civică. Prin nenumărate dezvăluiri și comentarii de presă, care prezintă situația din ce în ce mai dezastruoasă generată de un Guvern nepriceput. Prin blocarea activității Parlamentului de către cei mai semnificativi jucători. Prin migrarea în masă a unor parlamentari și a unor lideri politici locali de la putere către opoziție. Și încă prin multe asemenea mecanisme.

Prin urmare, Marcel Ciolacu greșește grav atunci când simplifică lucrurile într-un asemenea hal, încât descrie scenariul ridicării în furci a guvernanților. Greșind astfel, descalifică și partidul pe care îl conduce, lăsând impresia, de-a dreptul defetistă, că PSD nu ar putea reveni altfel la putere, decât prin haos și violență. Ca să nu mai pun în discuție faptul că Marcel Ciolacu instigă populația la comiterea unor acte plasate în afara legii.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

6 comentarii

mai 5th, 2021 at 13:29
adria nicol spune:

Dar parul cu care Orban ameninta PSD ul nu era le fel de periculos? Si anatemizarea unui Partid Constitutional cu expresia nazistà a lui Goebbels, „ciuma rosie” nu era la fel de periculoasà ? Dar afirmatiile Presedintelui cum càdoreste ca sà disparà reperezentantii PSD ului din Consiliile judetene nu erau la fel de periculoase?
Si cînd Comisia Europeanà refuzà sà ia în calcul improvizatiil diletante ale Guvernului meu , nu este edificator pentru catastrofica guvernare?

mai 5th, 2021 at 13:44
adria nicol spune:

Sondajele de opinie nu au nici o legàturà cu realitatea ! Institutele de Sondaj sunt la discretia…Asociatiilor ! De cîndprocurorii lui Bàsescu i-au pus pe tàrani , si nu numai , sà jure pe Biblie pe capota masinii , nici o persoanà interogatà prin telefon nu-si spune pàrerea de frica interceptàrii discutiei si consecintele ulterioare !
Se dicteazà cifrele si sondajele executà.

mai 6th, 2021 at 11:14
Gogu spune:

Exista o similitudine cu evenimentele din celalalt ciclu de 10 ani (Boc/Base). Dar, peste asta, totul a inceput sa depinda de mersul global al lucrurilor. Unii au inceput sa se prinda, altii ii impiedica, insa, in cele din urma, toate se vor aseza la locul lor. Chiar se pot grabi cu actiuni declansatoare, pe care Unii le vor (sau le cred) intarzietoare.

mai 6th, 2021 at 12:06
Gogu spune:

Perioada calduroasa de 6 luni, cu o cantitate foarte mare de raze UV, va cunoaste o scadere a Virusului (daca nu si disparitia lui, disparitie care ar fi fost mai evidenta, fara Vaccinare). Insa, aparitia a cator mai multi Mutanti (datorita Vaccinarii in Pandemie) si in afara tarii, va determina, incepand de la toamna, un alt „grup” de Pademii. Aceasta si datorita faptului ca prin Vaccinare, se denatureaza sistemul imunitar, intarindu-se mecanismul constructiei de anticorpi conform Componentelor Vaccinului, in detrimentul anticorpilor Naturali. Acest lucru se cunoaste, dar nu neaparat datorita faptului ca fiecare cetatean UE are asigurate, pentru 2022, cate 4 Vaccinuri. Un exemplu, pe care il confirma statisticile din Italia, arata ca cei de la ATI sau decedati aveau toti facute vaccinurile antigripale anterioare. S-au publicat si „coincidentele” dintre inceperea Vaccinarii (sau experimentarea Vaccinurilor, incepand cu septembrie, in cele 3 tari care au creat cate un Mutant) si Explozia de Decese si Infectari (si aparitia de Mutanti) in cateva zeci de tari, desi acest fapt e valabil perte tot. Un lucru de Baza in strategia Vaccinarilor este acela ca, de peste 50 de ani, s-a constatat ca si cea mai performanta modalitate de Raportare si Inregistrare a Deceselor si Reactiilor adverse nu depaseste 10 % din cazurile create (si Firme specializate pe sondaje au costatat acelasi lucru). Foarte multe Raportari (internationale) sunt mai aproape de 1%. La noi, se declara „coincidente” pana si cateva cazuri descoperite de presa, iar Spitalele nu vor si nu sunt in masura sa faca si dosare pentru „coincidente”.

mai 10th, 2021 at 15:26
Gica spune:

Scrisoarea unui fizician de la CERN: “Am facut ceva ce nu trebuia sa facem” – Umbre si siluete au aparut in Accelerator in urma experimentului, aparitii si disparitii pe care oamenii de stiinta nu le pot explica prin logica lor desavarsita. „Va rog sa luati aminte la urmatoarele: 1) Incalc legile internationale privind obligatiile contractuale si secretul de serviciu publicand aceste informatii; 2) Nu am sa va divulg locatia mea intrucat stiu ca orice incercare sa dovedesc ceea ce am vazut sau la ce am luat parte va rezulta in exterminarea mea imediata si definitiva. Numele meu este Dr. Edward Mantil si eram (teoretic inca sunt) fizician la CERN, situat in Geneva, Elvetia. Sunt specializat in cercetare subatomica si a particulelor, cu precadere interactiuni de tip quark. Cu alte cuvinte, studiez particule minuscule si felul in care interactioneaza intre ele la viteze foarte mari. Pana Joi 15 Ianuarie 2014 eram un om de stiinta absolut normal care lucra in campusul de la CERN. Majoritatea oamenilor de stiinta implicati in aceeasi bransa de cercetare ca si mine locuiesc aici in campusul CERN din Geneva si ies foarte rar, doar ca sa mai socializeze si ocazional sa-si viziteze familiile. Majoritatea dintre dumneavoastra, care ati auzit de CERN, cu siguranta ati auzit de LHC (Large Hadron Colider) Gigantul Accelerator de Particule, cel mai mare instrument stiintific, cu un diametru de peste 20 de mile care se intinde pe teritoriul a doua tari (Elvetia si Franta).
Fusesem programati la o intalnire in „Sufragerie” si cladirea stia asta, asa ca toate luminile se aprindeau pe unde era si usile se deschidea ca sa ne aratre calea. Miracolul tehnologiei. Am iesit din lift si ne-am indreptat spre camera de consiliu, odata ajunsi usa s-a inchis in spatele nostru si inauntru era adunata toata „Familia”. In capul mesei era „Father” (Tatal), o tanara si ambitioasa fiziciana pe nume Sandra O’Reilly, desemnata „Tatal”, intrucat treaba ei era sa dea ordine „Familiei” cu privire la aceste experimente clandestine. Atmosfera in camera nu era niciodata una tensionata, ba mai degraba una de entuziasm controlat. Familia incercase acest timp de experimente la fiecare 6 luni in ultimii 10 ani si nu au avut mare succes in tot acest timp. Avusesem mai multi „Tati” de atunci, incepand cu marele Dr. Bertramberg pana la mai putin cunoscutul, si mereu baut Dr. Yao, toti au esuat sa indeplineasca ceea ce Familia initiala si-a propus. Miliarde au fost cheltuite dar nici un portal nu a fost deschis. ”In seara asta incercam cu 40 Tera Electron Volts” ne-a anuntat Tatal. Anuntul ei a facut liniste in sala. Membrii familiei se uitau unul la altul, unii entuziasmati, altii foarte ingrijorati, insa toti cu o senzatie generala de neincredere.” Ultimele 4 incercari au fost intre 10-20 Tera Electron Volts, nu am incercat niciodata nimic la o putere atat de mare! nu stim daca masinaria poate suporta un test de o astfel de magnitudine” a protestat Dr. Akava, seful Matematica Fizica si al Departamentului care era in masura sa spuna daca 40 Tera Electron Volts era sau nu posibil si se putea desfasura in siguranta.” Am analizat toate consecintele posibile, si desi va trebui sa folosim dublul de energie din Retea, Guvernul Elvetian a fost informat si au fost de acord sa coopereze,” a raspuns imediat Tatal. Tonul ei linistit si controlat ajuta mult la detensionarea situatiei. M-am uitat spre Celine care in tot acest timp a tot scris niste calcule pe o bucata de hartie, dupa care s-a ridicat de pe scaun si a spus, ”Tata, chiar daca am incerca sa atingem 40 TeV, calculele matematice ne arata ca asa ceva nu este posibil! Asa poutem sa dam acceleratorul la maxim pur si simplu si sa speram la ce e mai bine!”.” Mai ai si alte obiectiuni pe care doresti sa le consemnam inainte de a incepe experimentul?” a intrebat Tatal, ignorand complet incercarile disperate ale lui Celine. Apoi Tatal s-a uitat la troti sa se asigure ca nu cumva sa mai aibe careva obiectiuni. ” Excellent, atunci vomproceda la efectuarea experimentului, toti sa fiti prezenti la ora 22.00 in camera de control” a anuntat Tatal si toata Familia s-a ridicat de la masa si a parasit „Sufrageria”. Nimeni n-a mai scos un cuvant, am plecat in liniste deplina, ne-am indreptat spre lift, si am iesit din cladire in racoarea aerului elvetian. Daca acceleratorul nu ar suporta vortajul de electroni, ar putea deveni instabila si sa se distruga, dar fiind ingropata in pamant ar fi evitata o catastrofa. Nu ar exista pierderi de vieti omenesti, insa Acceleratorul de Particule ar fi distrus si miliarde de dolari in finantari ar fi pierdute. De cealalta parte, daca experimentul ar fi un succes si am deschide un portal, am putea apoi oare sa inchidem ceva care funcioneaza la 40 de Tera Electron Volts? Calculele noastre sustineau 10 TeV, 20 TeV, la naiba hai sa zice si 30 TeV, dar nimeni nici nu a indraznit macar sa treaca vreodata peste. Oricum, aici rolul nostru de oameni de stiinta s-a terminat si regretabilul rol de experimentatori in secret a inceput. Tot ce puteam face era sa spunem DA. La orele 22.00, impreuna cu Familia si cativa alti angajati CERN care stiau despre adevarata natura a experimentului, am inceput marele nostru experiment. „Incepeti” a fost singurul ordin pe care l-a dat Tatal. Membrii Familiei s-au pus la posturile lor pentru a actiona acceleratorul, si astfel fatidicul experiment a inceput. ”Eliberati prima proba de particule” s-a ordonat. La cateva secunde dupa, sunetul gazului intrand in accelerator s-a auzit. Gazul si-a inceput cursa de 20 de mile in jurul acceleratorului castigand din ce in ce mai multa viteza. ” Eliberati a doua proba de particule” si un alt sunet de gaz intrand in accelerator s-a auzit circuland in directia opusa fata de primul. Ambele castingand viteza, circuland din ce in ce mai rapid, apropiindu-se de viteza luminii. Ca doi alergatori alergand pe o pista circulara din directii opuse., netingandu-se unul pe celalalt. ” Tata, ne apropiem de 30 TeV” a spus unul dintre membri. „Excelent, mariti energia la 35 de TeV in urmatoarele 3 minute”, s-a auzit comanda Tatalui dandu-ne mari fiori. Daca era sa se intample ceva acum se va intampla. „Marim la 35 de TeV” s-a auzit anuntul pe systemul intercom. Cu toti am continuat sa ne uitam unul la celalalt, ingrijorarea noastra crescand din ce in ce mai mult. „Ajungem la 38 TeV” alt anunt s-a auzit. Insa nimic, nici o explozie, nici o eroare catastrofala, nimic. Teoretic acum 40 TeV era posibil, dar nicidecum indicat, totusi la 38 TeV, nici un semn de deteriorare structurala nu a fost observat, nimic. „S-a atins 40 TeV”. Ne-am uitat unul la celalalt uimiti. Am reusit ceea ce credeam imposibil: 40 TeV de energie impingea acum particulele in accelerator si puteam sa controlam aceasta putere. „Cand doi nori de particule au trecut unul pe langa celalalt razand, am realizat cu toti ca urmeaza sa se intample ceva diferit. Dintr-o data temperatura in camera a inceput sa creasca, simteam cum se incalzise dintr-o data, si prima reactie a fost de panica. ”OPRITI ACCELERATORUL” s-a auzit o exclamatie de la un membru al Familiei. „Masinaria se incalzeste, o explozie este iminenta” a continuat. „Asteptati” a spus Tatal, ochii ei sclipeau de la monitorul calculatorului din fata ei „uitati-va la indicatorii de temperatura, nu este nici o schimbare, totul pare normal!” Cu totii ne-am uitat la cel mai apropiat panou de control si toate aratau ca totul este in regula, cu exceptia faptului ca termostatul din camera acum arata 35 de grade Celsius si cand incepusem erau 20 de grade, ce sa insemne asta? „INCEPETI SECVENTA DE COLIZIUNE” a strigat puternic Tatal in microfon. „Coliziune in 4…3…2…” vocea automatizata de la intercom s-a auzit. „1…” si o lumina orbitoare a umplut camera, nu se mai intamplase niciodata asa ceva. Temperatura a cazut iar la 20 de grade, si lumina ne orbea efectiv, nu ne puteam vedea nici mainile lipite de fata. Dintr-o data s-a auzit un tipat inspaimantator, ca si cum cineva era batut groaznic, urmat de o tacere de mormant si apoi intuneric bezna. „Este toata lumea OK?” se auzea Celine din cealalta parte a camerei, „Sunt bine!” am raspuns eu. “Sound off!” “Mantill, code: Fam-0113? “D’Accord, Code: Fam-0115? “Chung, Code: Fam – 0114? , membrii Familiei prezenti au inceput sa-si strige numele si codurile aferente in timp ce ochii nostrii incepeeau sa se adapteze la intunericul care se lasase in camera. Cu un sunet puternic, lumina rosie de urgenta a inceput sa lumineze camera intermitent. Puteam sa vedem umbre in accelerator dar nimic cunoscut noua. Deja trecusera aproximativ 2 minute de cand intunericul cuprinsese camera si nici unul din noi nu auzise pe Tatal sa-si fi strigat numele si codul. „Unde este Tatal: a strigat Dr. Chang. Cu totii ne-am intors spre scaunul unde statea Tatal si puteam vedea o umflatura pe scaun da dar nu pe ea (ca si cum se evaporase din haine). Am reusit sa ajung la panoul de control si sa deschid iesirea de urgenta si am iesit pe coridorul de urgenta pana la lumina de siguranta si am aprins lumina si din nou camera de control s-a luminat. Ma luase panica ca nu stiam ce s-a intamplat cu Tatal si am fugit repede inapoi in camera. Toti colegii mei erau complet uimiti, nimic in camera nu era modificat, toate erau la locul lor, si temperatura revenise la normal. Cu toate astea, pe scaunul unde era Tatal era doar o gramada de haine si efecte personale ale acesteia. Celine a alergat repede spre scaun si a inceput sa ravaseasca hainele si efectele personale in disperare: „A disparut!!! toate lucrurile ei sunt aici, bijuteriile, hainele, ID ul…absolut tot!”. Unde statuse Tatal acum erau doar lucrurile ei. A disparut pur si simplu.„

mai 10th, 2021 at 15:27
Gica spune:

…dupa DIR.