Globalism prin suveranism și suveranism prin globalism   mai 23rd, 2021

Pare o contradicție în termeni. Două concepte în general definite drept antagonice. Totuși, în ce lume o să trăim în viitorul apropiat? Într-o lume dominată de globalizare sau într-o lume condusă de principii suveraniste? Unii se grăbesc să răspundă simplu. Nici, nici. Ca și când ar pluti în aer o a treia cale. Iar alții, puțini, vor răspunde și, și. Mă număr printre aceștia. Cred că cele două concepte nu se exclud. Iar România pare pregătită să intre cu totul în era globalizării, dar, în același timp, să-și dezvolte pe o cale proprie suveranismul. Dar cum este posibil acest lucru?

Am intrat în era globalizării. Acest proces s-a dovedit a fi implacabil. Lumea nu mai poate fi concepută chiar și dacă, Doamne ferește, am mai trece printr-un război mondial, în absența multiplelor interconexiuni, care leagă toate statele și toate populațiile Planetei Albastre. Și totuși observăm că, într-un număr impresionant de mare de state, suveranismul câștigă la rândul său teren. Fără însă a exclude globalismul.

Pentru a mă face mai bine înțeles, voi încerca un raționament de jos în sus. O demonstrație de la mic la mare. Care se referă la felul în care este condus statul român. La putere funcționează dezamăgitor de prost o coaliție a unor partide care se pretind a fi de Dreapta. Această coaliție, fără să o spună deschis, a proclamat victoria globalismului. A renunțat, rând pe rând, atât explicit, cât și implicit, la cele mai multe dintre valorile care definesc această mare comunitate numită România. Și, practic, în numele integrării europene și euro-atlantice sau sub acest pretext, au fost sacrificate, pe o plajă extrem de vastă, interesele naționale. Până și relațiile interumane se încearcă a fi modelate după reguli cu totul și cu totul străine românului. Abandonând interesul național, abandonând o serie întreagă de instrumente tipice exercitării suveranității, statul român se abandonează pe sine. Și, independent de declarațiile de bune intenții, cetățenii României simt acest lucru. Nu este deloc întâmplător faptul că, într-un interval de timp record de la preluarea puterii, coaliția instalată la Palatul Victoria și care a reușit să încropească o majoritate parlamentară suferă hemoragii periculoase sub aspect electoral. O demonstrează toate sondajele de opinie.

Iar dincolo, în cealaltă parte a spectrului politic, un partid care se pretinde a fi de Stânga, PSD, transformat într-un partid non-combat, este la rândul său respins de electorat. Chiar dacă beneficiază în sondaje de cel mai bun scor și pare a fi în creștere.

Alegătorul nu este turmentat. Alegătorul român știe că această coaliție nu mai poate rezista mult. Dar mai știe că nici revenirea la putere a PSD nu este cea mai bună soluție. PSD nu mai este capabil și nici nu mai vrea să se manifeste în raport cu Uniunea Europeană ca o forță politică puternică, independentă, preocupată de protejarea interesului național în multiplele sale forme și, în același timp, capabilă să funcționeze în continuare în interiorul comunității europene. Dar există o a treia cale?

Sigur că există. Se va coagula o mișcare de masă de tip suveranist. Aceasta, la rândul ei, va propulsa la putere, prin votul cetățenilor, un partid politic. Că acest partid se va numi AUR sau altfel, este mai puțin important. Esențial este că la vot, în măsura în care viitoarele alegeri nu vor fi masiv trucate, vom avea în România, așa cum vom avea și în alte state europene, un partid câștigător de tip suveranist. Un partid care va avea la vârf oameni raționali. Persoane care, având cultura politică necesară, vor înțelege că legăturile care transformă treptat planeta într-un tot unitar nu mai pot fi rupte de nimeni. Că globalismul, după ce a devenit o necesitate economică, culturală și spirituală, a câștigat suficient de mult teren pentru a deveni ireversibil. În același timp, fiecare stat, în interiorul lumii globalizate, va crește și se va dezvolta mai armonios, în condițiile în care va avea posibilitatea să-și identifice și să-și definească cu precizie interesul național și să urmărească cu inteligență atingerea tuturor obiectivelor circumcise acestei valori. Planeta globalizată va deveni cu atât mai bogată, cu atât mai atractivă, cu atât mai generoasă față de oameni, cu cât fiecare națiune își va păstra, își va proteja și își va dezvolta specificul național. Și, evident, va ști să-și conserve toate valorile, inclusiv valorile materiale. Acest lucru este posibil. O demonstrează cu prisosință atât experiența unor state puternice, cât și experiența și performanțele unor state asemănătoare României, mai fragile, venite mai de curând în concertul european.

Un asemeena partid suveranist va mătura de la putere atât coaliția construită în jurul PNL, cât și partidul non-combat, coaliția fiind extrem de rapid erodată prin reaua guvernare, iar PSD fiind compromis din simplul motiv că nu este cu adevărat interesat, adică altfel decât în declarații, de protejarea și impunerea interesului național. El va trebui să fie însă condus nu de demagogi, nu de carieriști, nu de învârtiți, nu de oportuniști, ci de persoane pragmatice și cu adevărat dispuse să-și jertfească timpul, cunoștințele și energiile în mod inteligent, construind din aluatul suveranismului și globalismului o lume mai bună. Readucând astfel în locul stării de deprimare, de descurajare, a senzației de abandon, mândria de a fi român cu toate energiile care pot fi degajate de aici. În acest moment, pentru AUR, pălăria este prea mare. Dar va veni clipa în care energiile suveraniste se vor coagula și vor genera din interiorul AUR sau din interiorul altor partide suveraniste forța necesară, de tip magnetic, care va impune o a treia cale.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

4 comentarii

mai 23rd, 2021 at 11:51
Gica spune:

O analiza foarte corecta. Insa, inainte de toate, trebuie rezolvata „Veriga” lipsa” (slaba) din TOT ce ne inconjoara: Cunoasterea Adevarului (Realitatii). Suntem intr-o perioada de maxim al Manipularii si Minciunii, al Furtului. O lume nu poate merge foarte departe prin Minciuna si Fals. Asadar, sansa ca sa nu ne mai invartim in cerc este Adevarul. Unul singur. Acum, fiecare si-a construit Adevarul lui.

mai 27th, 2021 at 16:32
Gogu spune:

Romania si Bulgaria au intrat (au fost primite) nepregatite in UE. Au mai aparut 2 crize. Populatia saraca este sub nivelul minim european, deoarece sistemul „comunist” nu permitea proprietati si mosteniri in masura sa le acorde o anumita siguranta la momentul „Revolutiei”. Unii au fost prinsi doar cu un rand de haine in ’90, fara nimic altceva. Dupa’89, au fost privatizari fortate/incorecte si furturi la nivel inalt, care, de asemenea, nu au permis ajungerea populatiei saracite macar la cosul minim real. Acum, trebuie acordate niste Sume Compensatorii Temporare (pentru a nu fi mariri de salarii si pensii, asa cum s-au angajat „conducatorii”), pe perioada crizei actuale, pana cand se vor mari salariile si pensiile. Dar trebuie facuta si o Diferentiere pentru: 1) Pensia minima (cei care nu au lucrat sau care nu au macar stagiul minim; de altfel, acestea nu sunt pensii, ci ajutoare sociale, dar puse incorect in contul pensiilor) si 2) cei de peste Pensia minima si pana la un anumit Prag. Daca nu se ia aceasta masura, si in Romania va fi precum vor urma sa se manifeste cei din celelalte tari din UE. Masura cu blocarea salariilor si pensiilor nu va putea functiona din cauza miscarilor sociale ce urmeaza. Macar Indexarea va putea diminua situatia. Daca sunt pensii foarte mari in Justitie si MAI (la varf), in MApN pensiile mari sunt putine si incomparabile cu pensiile minime din Justitie si medii din MAI. Pensiile mici din MApN sunt derizorii (pentru cei ce au fost 24 din 24 ore la dispozitia tarii si fara a fi lasati sa-si completeze veniturile) si nu au mai fost echilibrate cum s-a promis (un subofiter care iese acum la pensie are pensie dubla fata de un ofiter superior care a iesit acum 15-20 de ani). Daca mai urmeaza 5 ani de blocare a pensiilor, pe langa cei 5 de la Olguta, vor fi 10 ani de pensie blocata pentru cei care au introdus Romania in NATO (dupa unii, acesta perioda a fost cea mai grea, adica, aceea de a schimba un sistem militar cu altul, foarte diferite intre ele privind toate componentele si mecanismele).

mai 27th, 2021 at 21:22
Gica spune:

„Karen Smith – Invictus” 27 mai 2021. Selectiuni. Noi dovezi prezentate de Dr. …, în instanța federală din Florida demonstrează utilizarea hidrogelului de argint nanobioelectric în …, care sunt esențiale pentru funcționalitatea „terapiei genice”. Cuplajul impregnat cu argint și controlat de apă și pH asigură transferarea informațiilor genetice către celulele nervoase umane și celulele imune. Știința „bioelectronicii” și a „terapiei de frecvență” folosește „hidrogelurile” … cu nanoparticule impregnate cu argint. Aceste brevete „revoluționare” permit mai mult decât transferul de material genetic din … în celulele umane. Celulele creierului sunt foarte susceptibile la manipularea frecvenței undelor, așa cum au descoperit oamenii de știință.

mai 28th, 2021 at 22:29
Gica spune:

Moartea Lisei Shaw: Prezentatoarea BBC a avut cheaguri de sânge după vaccinul AstraZeneca, spune familia. 28 MAI 2021. „Karen Smith – Invictus”. Prezentatoarea de radio Newcastle a avut dureri de cap severe la o săptămână după vaccin și a căzut grav bolnavă câteva zile mai târziu, spun rudele. Premiata prezentatoare de la radio BBC Lisa Shaw a murit în spital după ce a suferit cheaguri de sânge în urma vaccinării sale cu AstraZeneca, a spus familia ei. Tânăra în vârstă de 44 ani, care era o cunoscută prezentatoare de radiodifuziune din nord-estul Angliei și lucrase pentru BBC Radio Newcastle din 2015, a suferit dureri de cap severe la o săptămână după ce a primit vaccinul și s-a îmbolnăvit grav câteva zile mai târziu, au spus rudele într-un comunicat. Shaw a murit vineri săptămâna trecută la infirmeria Royal Victoria din Newcastle, după ce a fost tratată în terapie intensivă pentru cheaguri de sânge și sângerări. Ea a fost înconjurată de familie, se spune în declarație.