USL 2   septembrie 9th, 2021

A început să funcționeze, pentru moment netransparent, alianța PNL-PSD. Pentru cine știe să descifreze secretele de la vârful politicii de la București. Iar primul rezultat previzibil este amânarea dezbaterii și votării moțiunii de cenzură pentru data de 1 octombrie. Cruciți-vă! De mai multe ori! Și am toate motivele să vă îndemn să faceți acest lucru odată cu mine.

Moțiunea de cenzură ce reprezintă ea? O expresie a voinței politice a unor parlamentari de a da jos de la putere un Guvern pe care îl apreciază drept nociv pentru țară. În scopul aducerii la Palatul Vctoria a unui nou Executiv. Conform spiritului și literei Constituției și practicii de până acum, procesul declanșat trebuie să se desfășoare de îndată. Pentru că altfel statul intră în criză. Și suferă pierderi din ce în ce mai mari. E ca un bulgăre de zăpadă care se rostogolește, transformându-se în avalanșă. Și dacă moțiunea de cenzură nu este votată avem un semnal necesar. O dovadă că Guvernul este valid. Și că, în ciuda opoziției, poate să conducă în continuare administrația publică centrală. Cu alte cuvinte, locomotiva merge înainte. Dacă moțiunea de cenzură primește voturile majorității, respectiva locomotivă este înlocuită din mers. Acesta este un mecanism normal, care funcționează într-un stat normal. PNL și PSD încearcă însă astăzi să răstoarne această logică. PNL acționează pe față, iar PSD în mod pervers.

Liderii PNL își anunță intenția de a pune în discuție și de a vota moțiunea de cenzură introdusă de o altă combinație aparent împotriva firii, de USR și AUR, abia pe 1 octombrie. Până atunci, Guvernul ar urma să funcționeze cu puteri depline, chiar dacă o bună parte dintre miniștri sunt interimari și numeroși secretari de stat și prefecți sunt aruncați pe horn. În acest interval de timp, în mare secret, se va redistribui cașcavalul puterii. Miile de funcții bine plătite în consiliile de administrație ale regiilor în care statul deține acțiuni. Provizoratul este de natură să blocheze întreg programul de Reziliență și Redresare în care și așa România este extrem de întârziată. Dacă nu care cumva corijentă. Criza îi ține în loc pe investitori. Și este și firesc. Nimeni nu-și plasează banii într-o atât de mare incertitudine politică. Guvernul își pierde capacitatea de a adopta măsuri energice într-o perioadă în care acestea sunt indispesabile. Iar leul se depreciază vertiginos. Gaura din buzunarul cetățeanului crește indiscutabil mai mult dacă starea de incertitudine persistă. Un stat normal la cap nu-și poate permite să treacă prin furtună într-o poziție de șpagat.

Prin urmare, intenția deja anunțată de a obține astăzi o amânare a deznodământului până la 1 octombrie este de-a dreptul criminală din punctul de vedere al interesului național. Această amânare însă nu poate fi obținută fără acordul și voturile PSD. Iar PSD se pare că încearcă să acționeze în acest sens. Asupra conducerii acestui partid se exercită în forță levierul statului subteran. Și al factorului extern. Dar mai cu seamă socialiștilor li s-a arătat momeala. Cașcavalul puterii. Acele poziții bănoase de care vorbeam. Negocierile sunt în toi. Adică târgiuala. Pe seama cetățeanului. Astăzi vom vedea care este deznodământul. Până una alta, știm că Florin Cîțu este o săgeată. Și acționează ca atare. Circulă fel de fel de scenarii care încearcă să explice a cui săgeată e Florin Cîțu. În paranteză fie spus, nu este deloc exclus să fie o săgeată trasă simultan de mai multe arcuri. Ceea ce în plan fizic este imposibil, în plan politic e posibil.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

8 comentarii

septembrie 9th, 2021 at 10:56
adria nicol spune:

1

Sà încercàm o altà explicatie. Tot ce se întîmplà pe scena politicà nu este determinat de ideologii si planuri guvernamentale pntru progresul economic al tàrii ! Aceste progres , rata progresului , este stabilità de Comisia de la Bruxelles ; ea are datele globale si integreazà Economia Românà în aceste date ORIENTATIVE ! Ce se întîmplà acum nu are nici o legàturà cu realitatea economicà . Are cu realitatea financiarà .

septembrie 9th, 2021 at 11:06
adria nicol spune:

2

Ion Cristoiu a lansat ieri ipoteza cà Stelian Ion , prin selectia întreprinsà a candidatilor pentru posturile cheie de la Parchete a actionat împotriva familiei Presedintelui !Augustin Lazàr plecat , zidul de protectie a dispàrut ! Existà încà pe rol procesul unei case a Presedintelui , proces încheiat cu o sentintà defavorabilà familiei Presedintelui ; casa unde isi avea sediul o Bancà stràinà !
S-a „recurs” la un recurs extraordinar !

septembrie 9th, 2021 at 11:14
adria nicol spune:

3

Dacà ar fi sà se repete vizita unei persoane , pa atunci la adàpost de priviri inoportune , dar posibil vizibile în viitor ?
Aceastà posibilitate nu este exclusà teoretic . Presedintele vrea sà axcludà si posibilitatea teoreticà . Da, ca sot , este de înteles .
Numai cà este în acelas timp si Presedintele României ! Sustinerea lui Cîtu este o aberatie politicà si eticà ! Dar Cîtu este cel mai fidel dintre fideli ! El a aluat locullui Augustin Lazàr .

septembrie 9th, 2021 at 11:27
adria nicol spune:

4

Pe vremea guvernàrii PSD iste Presedintele i-a cerut de sapte ori demisia Primului sàu Ministru, Viorica Dàncilà .Leul s-a rostogolit , investitorii au ocolit România ! Deci , perderele nu ar fi o noutate.
Spectacolul oferit de conducerea PNL contra propriului presedinte sde oaerid este jalnic !Prin comparatie , ca atunci cînd i s-a reprosat Procurorului General cà face naveta (naveta?) la Ploiesti cu un antimergàtor ! Procurorul General si-a dat demisia , ulterior Justitia a stabilit cà acuzatia era nefondatà . Dar sacrificatl a ràmas sacrificat !

septembrie 9th, 2021 at 11:36
adria nicol spune:

5

Acceptîndu-i Biografia zigzagatà a propriului sàu Prim MinistruPresedintele României deschide cutia Pandorei . Nimic nu va mai fi ca înainte . Suspiciunea cu care electoratul va privi clasa politicà se instaureazà pentru multi ani !Multi ani !Contractul de încredere cu alesii s-a deteriorat flagrant ! O gresealà de neimaginat !

(dintr-u esseu dramatic)

septembrie 9th, 2021 at 19:35
adrian nicola spune:

1

Demiterea unor functionari publici pe motive politice este un act discriminatoriu . Orice nedreptàtit are posibilitatea legalà sà-l actioneze în Justtie pe Primul Ministru ! Est un abuz de putere , o sfidare a democratiei demiterae secretarilor de stat , prefectilor , subrefectilor si a unor sefi de institutii pulice pe motiv cà apartin fostului aliat politic USR PLUS ! Deci , nu din motive profesionale ci politice !

septembrie 9th, 2021 at 19:48
adria nicol spune:

2

Tot ce se înyîmplà acum , acest dezastru politico-administrativ are acceptul PreedinteluiRepublicii. Est e loviturà administrativ-politicà d,atà României de un guvern minoritar care si-a perdut legitimitatea ! Primul Ministru , echipa sa de sustinàtori au fàcut un ràu imens Democratieiei ca principiu . E mai mult decît un blestem.Ese un virus dictatorial!

septembrie 9th, 2021 at 20:19
adria nicol spune:

3

Orice functionar public poate fi destituit pentru incompetentà ! Dar , nu poate fi obiectul unei persecutii pe motive politice . Grupul de functionari eliberati din functi pe motive politice este UN GRUP SOCIAL PERSECUTAT . Aceastà faptà , PERSECUTIA UNUI GRUP este asimilatà de legislatia internationalà drept CRIMÄ ÎMPOTRIVA UMANITÄTII. Pentru confirmare , cititi definitia acestui delict în price dictionar sau corpus de legi internationale .