Câte crize sunt? Și ce facem cu ele?   octombrie 3rd, 2021

Frecvent, televiziunile de știri ne transmit informația, după opinia mea falsă, că românii se confruntă cu trei crize. Din analiza mea rezultă că nu sunt trei, ci cinci. Pentru afla ce șanse avem să trecem cu bine de acest ciclon în ochiul căruia este prinsă România, e bine ca, în prealabil, să știm cu ce ne luptăm.

Este în afara oricărei discuții că suntem loviți de unda de șoc a unei crize sanitare majore. Aceasta este mult mai complexă decât criza pandemică. Pentru că presupune și efectele și respectiv mijloacele de combatere ale coronavirusului, cât și situația catastrofală a unui sistem sanitar care plesnește din toate încheieturile, căruia i se adaugă criza medicamentelor de bază. Ultimele două Guverne au scăpat total situația de sub control. Și încearcă să dreagă lucrurile prin măsuri abuzive, contradictorii, deseori de-a dreptul idioate. Care, iată, scot lumea în stradă.

A doua criză care ridică temperatura unei mămăligi gata să explodeze este criza economică. Ca și criza sanitară, criza economică era previzibilă încă de acum doi ani. Guvernele lui Klaus Iohannis nu au făcut nimic nici pentru a o preveni, nici pentru a o ameliora. Singura măsură energică, luată însă într-un cu totul și cu totul alt scop, a fost îndatorarea României până dincolo de orice limită, cu costuri exorbitante și cu bătaie pe următoarele trei decenii. Consecința previzibilă și, după părerea mea, voită și asumată, este înstrăinarea pe bucăți a României, după ce datoriile suverane nu vor mai putea fi achitate și va veni un mare fond de investiții să ne cumpere în vrac. Fix după modelul Ucrainei.

A treia criză majoră este criza energetică. Din nou, avem de-a face cu un fenomen în plină desfășurare la scală globală, în cadrul căruia însă România se lasă purtată de val, fără ca Guvernele lui Klaus Iohannis să întreprindă măsurile de contracarare sau măcar de ameliorare pe care le are la dispoziție ținând cont de particularitățile acestei țări, capabile să-și producă ea însăși energia necesară. Această criză, în foarte scurt timp, se va conjuga cu criza economică, care blochează sau diminuează dramatic activitatea societăților comerciale, iar amestecul va fi nu numai toxic, ci de-a dreptul exploziv. Efectele sunt macroeconomice, microeconomice și în final se vor sparge în capul cetățenilor, într-un mod încă nemaiîntâlnit până în prezent.

A patra criză este o criză socială profundă și care este consecința celorlalte trei. O criză a învățământului, o criză a culturii, o criză care lovește năprasnic largi categorii socio-profesionale și practic toate categoriile de vârstă. Până la un punct, această criză extrem de puternică paralizează orice formă de reacție. De autoapărare. Distruge orice urmă de imunitate pe care ar mai putea-o avea societatea. Lezează și lovește mortal organismul social. Generează o stare de neputință care, la rândul ei, degenerează în panică. Un om aflat în panică reacționează imprevizibil. O societatea aflată în panică poate face oricând implozie. Vor pleca și mai mulți români în masă din această țară. Și în mod dezordonat. În mare viteză. Fără a avea timpul necesar de a-și pregăti viitorul pe alte meleaguri. Și în interiorul altor societăți, care le vor fi în final ostile, chiar dacă, la început, din nevoia de sclavi moderni, vor simula că-i așteaptă cu brațele deschise. Dar dincolo de aceste milioane de dezrădăcinați, vor rămâne în țară alte milioane de neadaptați și un număr alarmant de mare de copii semi-abandonați, lăsați în grija rudelor. Criza socială este exacerbată și de absența sindicatelor, lovite de ani de zile de cancerul sindicalismului galben. De efectele negative ale funcționării unor mari sindicate, fie arondate unor partide politice, devenite simple unelte ale acestora, fie și mai rău, uriașe societăți comerciale deghizate în organizații care, vezi-Doamne, apără forța de muncă.

A cincea criză este, la rândul ei, consecința primelor patru. O profundă criză politică. Ea este caracterizată prin existența unor partide care fie și-au pierdut, fie nu au avut încă timpul să-și câștige legitimitatea. Ele se mișcă haotic pe scena politică. Mișcarea lor dezordonată, lipsită adesea de cea mai elementară logică, este amplificată și de faptul că sunt infiltrate la vârf fie de rezerviști ai serviciilor secrete, fie de ofițeri acoperiți. Aceștia fac inevitabil jocul statului subteran. Ei au devenit statul. Ei conduc, ei instalează președinți, parlamentari, șefi de partide și membri ai Executivului, ei adună smântâna de pe laptele din ce în ce mai diluat și tot ei caută în final vinovații, pe care să-i expună furiei oamenilor în piața publică, unde unii dintre ei urmeză să fie executați. Această criză politică este amplificată, cum de altfel se întâmplă cu toate celelalte patru crize, de către factorul extern.

Acest factor extern nu trebuie perceput de niciunul dintre noi drept o superputere, drept un super-stat, care ar fi ostil din principiu României și care ar avea intenția să o șteargă de pe harta Europei și, implicit, de pe harta lumii. La fel ca și statul subteran, factorul extern înseamnă nimic altceva decât o încrengătură de forțe și de interese, care nu urmăresc alteva decât acapararea pe seama României a cât mai multor resurse. Iar dacă în acest scop este necesar să acționeze și în plan social sau politic, factorul extern o face, după ce a reușit să infiltreze acest stat, care nu a știut să-și apere suveranitatea și să obțină suficient de multă influență asupra partenerilor noștri din UE sau de peste Ocean.

Cu asta ne confruntăm, în linii mari. Dar când vom merge până la capăt, vom fi nevoiți, Doamne ferește, să vorbim și despre o a șasea criză. Criza de conștiință. Și despre a șaptea criză, criza morală. Și despre a opta criză, criza familiei creștine. Toate însemnând în final criza de identitate.

Instinctiv acest popor, care a supraviețuit de-a lungul a două milenii, asta dacă nu-i luăm în calcul pe strămoșii noștri geto-daci, simte că se află într-un pericol de moarte. Și nemaiputând utiliza niciun fel de instrumente democratice, pentru că mașinăria democratică este demontată și stă piesă cu piesă răspândită pe jos, neavând partide și sindicate pe care să se sprijine, și nici o societate civilă autentică, și nici o presă puternică, și nici o Justiție dreaptă, va face tot ce-i mai rămâne de făcut. Va exploda. Necontrolat. La fel cum explodează mămăliga lăsată nesupravegheată pe foc.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

4 comentarii

octombrie 5th, 2021 at 12:14
Gica spune:

Karen Smith – Invictus”, 4 oct. 2021. După Facebook, WhatsApp și Instagram, acum au căzut și serviciile de telefonie mobilă Verizon, T-Mobile și AT&T, deconectând zeci de mii de utilizatori din întreaga lume, informează Insider Paper. Utilizatori din New York, Los Angeles și Dallas raportează probleme de conexiune. Pana celor trei rețele s-a declanșat luni în jurul orei 18:30 (ora României), majoritatea clienților raportând probleme cu internetul mobil. Utilizatorii au sesizat că smartphone-ul li se conectează la internet prin WiFi, dar nu și prin datele mobile. Citiți și „Artizanii Marii Resetări de la Forumul Economic Mondial pregătesc și Virusul Covid WWW: Închiderea Internetului. VIDEO” Editorialistul ActiveNews Valerian Stan, care a dat Facebook în judecată pentru cenzură și alte încălcări de drepturi fundamentale, a comentat: „Nemulțumirile oamenilor față de Sistemul globalist-satanist a căpătat dimensiuni planetare. Iar una dintre uneltele redutabile ale Sistemului, Facebook, devenit fără voia sa vehicul al acestor uriașe nemulțumiri, s-a întors practic, în acest mod, împotriva lui. Așa încât „căderea” din aceste ore a Facebook, Instagram și WhatsApp s-ar ptea să fie definitivă. Iar dacă nu chiar acum, cred că lucrul acesta se va întâmpla totusi cât de curând.”

octombrie 6th, 2021 at 13:02
Gica spune:

Dezvăluirea momentului. Cercetătorii din Wuhan împreună cu americanii au planificat să creeze un coronavirus în 2018. 6 octombrie 2021, de Antonia Hendrik. Oamenii de știință americani și chinezi plănuiau să creeze un nou coronavirus înainte de erupția pandemiei, arată noile dezvăluiri făcute publice. Cererea de finanțare a fost făcută în 2018 și transmisă către grupul de analiză a originilor pandemiei. Mai precis, echipa de cercetători, condusă de britanicul Peter Daszak, a cerut Agenției SUA pentru Proiecte de Cercetare Avansată (DARPA) să finanțeze proiectul. Acesta trebuia să se desfășoare exact în orașul în care a început pandemia. Totul a ieșit la iveală odată cu apariția respectivei solicitări. „Propunerea de cerere de finanțare a fost depusă de zoologul britanic Peter Daszak în numele unui grup, care a inclus Daszak EcoHealth Alliance, Institutul de Virologie Wuhan, Universitatea din Carolina de Nord și Duke NUS din Singapore”, a raportat The Telegraph. Echipa internațională a oamenilor de știință intenționa să amestece date genetice ale unor tulpini similare pentru a crea un nou virus. Acest lucru ar avea ca rezultat un virus care nu avea un strămoș în natură, a declarat pentru The Telegraph un expert al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Expertul, care a cerut ziarului să nu-i publice numele. „Vom aduna secvențe / date ARN dintr-un panou de tulpini strâns legate și vom compara genomii cu lungimea completă, scanând polimorfismele uninucleotidice unice, reprezentând erori de secvențiere. Genomii vor fi sintetizați comercial folosind tehnici stabilite, lungimea genomului ARN și electroporarea pentru a recupera virusurile recombinante” se arată în cererea depusă. Acest lucru ar avea ca rezultat un virus care nu avea un strămoș clar în natură, a declarat un expert al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Acesta a mai explicat că, dacă s-ar fi procedat astfel, s- ar putea explica de ce nu s-a găsit vreodată o asemănare pentru Sars-CoV-2 în virusurile existente. Oamenii de știință ai institutului au negat în mod constant crearea coronavirusului în laboratorul lo. Cel mai asemănător virus este tulpina Banal-52, raportată în Laos luna trecută. Acesta împarte 96,8% din genomul Covid-19. Niciun strămoș direct, care ar fi de așteptat să aibă o cotă de aproximativ 99,98%, nu a fost găsit până acum. Expertul OMS a mai explicat că procesul detaliat în cerere ar fi creat „o nouă secvență de virus, nu o potrivire de 100% cu nimic”. Genomul viral ar fi fost sintetizat din secvența computerului, creând astfel un genom al virusului care nu exista în natură, dar arată natural, fiind o medie a virușilor existenți. Ulterior, ARN-ul ar fi pus într-o celulă, iar virusul, recuperat de acolo. Acest lucru creează un virus care nu a existat niciodată în natură, cu o nouă coloană vertebrală, dar este foarte asemănătoare, pentru că este media coloanei vertebrale naturale”, a spus expertul. Alianța EcoHealth, în propunerea sa către NIH, a recunoscut că riscurile implicate sunt „de mare risc la expunerea SARS sau alte CoV” în rândul personalului. Câţi dolari au ajuns la Institutul de Virologie Wuhan. NIH le-a dat banii oricum – ceea ce dr. Anthony Fauci a fost obligat să recunoască anterior când a depus mărturie în fața Congresului în mai anul acesta. Alianța EcoHealth a dat apoi 599.000 de dolari din bani Institutului de Virologie Wuhan. La acea vreme și de mai multe ori, Fauci a negat că cercetarea ar fi constituit ceea ce este cunoscut sub numele de cercetare „câștig de funcție”. Până la urmă, propunerea nu a fost aprobată, iar baza de date a tulpinilor virale de la Institutul de Virologie Wuhan a fost scoasă offline aproximativ 18 luni mai târziu, făcând imposibilă verificarea activității oamenilor de știință de acolo. Crearea unui virus mediu „ideal” ar fi putut să facă parte dintr-un plan de a crea un vaccin care să funcționeze pe coronavirusuri, au mai spus experții.

octombrie 6th, 2021 at 17:35
Gogu spune:

AcidMedia.ro Pe data de 10 august 2021, revista THE LANCET a publicat un studiu aprobat de Oxford University Clinical Research Group, care trage concluzii alarmante privind măsura în care persoanele injectate cu două doze de ser anti-COVID19 (așa-zisele vaccinuri) transmit virusul SARS-CoV2. Textul aici
Este un studiu riguros controlat, având ca subiecți personalul medical dintr-un mare spital din Vietnam, desfășurat pe durata a două săptămâni – a 7-a și a 8-a după injectarea cu a două doze de „vaccin” anti-COVID.
Studiul constată că persoanele „complet vaccinate” au în mucoasa nazală o încărcătură virală de 251 de ori mai mare decât cele „nevaccinate”.
Cu alte cuvinte, aceste inoculări transformă persoanele „vaccinate” care intră în contact cu SARS-CoV2 în purtătoare ale unei încărcături virale neobișnuit de mari chiar înainte de a dezvolta simptome. Practic, acestea devin cei mai eficienți vectori ai răspândirii oricărei „variante” a virusului, mult mai eficienți decâ tpersoanele „nevaccinate”. Superspreaders!!
Fenomenul astfel constatat este una din explicațiile marelui „val patru” al „variantei Delta” – respectiv ale creșterii spectaculoase a numărului de infectari cu „varianta Delta” – în țările și populațiile cele mai „vaccinate”.Preprints with The Lancet is part of SSRN´s First Look, a place where journals identify content of interest prior to publication. Authors have opted in at submission to The Lancet family of journals to post their preprints on Preprints with The Lancet. The usual SSRN checks and a Lancet-specific check for appropriateness and transparency have been applied. Preprints available here are not Lancet publications or necessarily under review with a Lancet journal. These preprints are early stage research papers that have not been peer-reviewed. The findings should not be used for clinical or public health decision making and should not be presented to a lay audience without highlighting that they are preliminary and have not been peer-reviewed. For more information on this collaboration, see the comments published in The Lancet about the trial period, and our decision to make this a permanent offering, or visit The Lancet´s FAQ page, and for any feedback please contact [email protected].
Transmission of SARS-CoV-2 Delta Variant Among Vaccinated Healthcare Workers, Vietnam
31 Pages Posted: 10 Aug 2021
Nguyen Van Vinh Chau
Hospital for Tropical Diseases
Abstract
Background: Data on breakthrough SARS-CoV-2 Delta variant infections are limited.
Methods: We studied breakthrough infections among healthcare workers of a major infectious diseases hospital in Vietnam. We collected demographics, vaccination history and results of PCR diagnosis alongside clinical data. We measured SARS-CoV-2 (neutralizing) antibodies at diagnosis, and at week 1, 2 and 3 after diagnosis. We sequenced the viruses using ARTIC protocol.
Findings: Between 11th–25th June 2021 (week 7–8 after dose 2), 69 healthcare workers were tested positive for SARS-CoV-2. 62 participated in the clinical study. 49 were (pre)symptomatic with one requiring oxygen supplementation. All recovered uneventfully. 23 complete-genome sequences were obtained. They all belonged to the Delta variant, and were phylogenetically distinct from the contemporary Delta variant sequences obtained from community transmission cases, suggestive of ongoing transmission between the workers. Viral loads of breakthrough Delta variant infection cases were 251 times higher than those of cases infected with old strains detected between March-April 2020. Time from diagnosis to PCR negative was 8–33 days (median: 21). Neutralizing antibody levels after vaccination and at diagnosis of the cases were lower than those in the matched uninfected controls. There was no correlation between vaccine-induced neutralizing antibody levels and viral loads or the development of symptoms.
Interpretation: Breakthrough Delta variant infections are associated with high viral loads, prolonged PCR positivity, and low levels of vaccine-induced neutralizing antibodies, explaining the transmission between the vaccinated people. Physical distancing measures remain critical to reduce SARS-CoV-2 Delta variant transmission.

octombrie 6th, 2021 at 18:34
Gogu spune:

Cantitatea virala de 251 de ori mai mare este fata de cazurile vechi de infectari din mart.-apr. 2020, cand Nu erau Vaccinuri !