Șantajul cu greva prezidențială   octombrie 7th, 2021

Situația începe să se lămurească. Președintele Klaus Iohannis și-a precizat până la un punct intențiile. A intrat în grevă prezidențială. Și va rămâne în grevă cât vrea. Și va ieși din grevă doar atunci când se va forma o majoritate pentru „Guvernul lui”. Cu alte cuvinte, nu mediază nimic. Nu propune absolut nicio soluție concretă. Ci doar în plan subliminal. Stă la pândă, până când se va degaja acea formulă de ieșire din criză pe care și-o dorește.

Mai întâi, Klaus Iohannis i-a comunicat din vârful buzelor unei populații supuse la nu mai puțin de cinci crize că le dă un timp de reflecție partidelor, până săptămâna următoare. El urmând, conform agendei prezidențiale, să efectueze o deplasare doar de o zi la o ședință a Consiliului Europei. Apoi, din străinătate, a aruncat cu buzduganul. Și a ridicat așteptarea și, respectiv, criza la un nou nivel. Cândva, pe parcursul săptămânii care vine, va iniția o consultare a partidelor. Dacă partidele nu vin cu soluția, nu e bai. Va programa după un timp a doua rundă de consultări. După care, se înțelege, ar mai putea urma din săptămână în săptămână și alte runde. Până la sfântu-așteaptă. O treabă bine făcută. Într-o Românie normală.

Și, până la urmă, făcând un efort de a pătrunde și în zona subliminală a gândirii prezidențiale, simplificând nițel lucrurile, tragem ușor o concluzie corectă. Klaus Iohannis șantajează clasa politică, anunțând grevă prezidențială. Stă pur și simplu cu brațele încrucișate până când, în urma diferitelor întâlniri și, cum a spus el, „combinații”, va rezulta o formulă convenabilă, prin care un nou Guvern, sugerează președintele, tot cu Cîțu la vârf, să meargă mai departe, susținut fiind de o majoritate parlamentară.  Care va fi fix aceeași. Sau, dacă nu, la limită, alcătuită din PNL și UDMR, la care se vor adăuga parlamentarii pe care în tot acest interval de timp, atât de lung cât va fi necesar, liberali vor reuși să-i racoleze. În paralel cu anihilarea grupului, de altfel din ce în ce mai mic, de susținători ai lui Ludovic Orban.

Nu contează faptul că acest Guvern Cîțu a fost respins de Parlament cu cea mai mare majoritate de voturi înregistrată vreodată. Nu contează că nu avem un proiect de buget pe anul viitor și că un guvern interimar nu are dreptul, conform Constituției, să elaboreze un buget pe care să-l propună Parlamentului spre aprobare. Nu are importanță că, între timp, societățile cu capital românesc mor pe capete, zi de zi și ceas de ceas, iar investitorii ezită din ce în ce mai mult să-și bage banii într-un stat instabil. Cu atât mai mult cu cât este inevitabil ca băncile să profite de ocazie pentru a mări dobânzile.

Președintele e în grevă și cu asta basta. Iar partidele nu au altceva de făcut decât să-și bage de urgență mințile în cap. Și să facă în așa fel încât să iasă cum vrea el. Costurile le suportăm noi.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

9 comentarii

octombrie 7th, 2021 at 14:17
adria nicol spune:

1

Domnul Klaus Werner Iohannis nu vorbeste din ipostaza de cetàtean îngrijorat de soarta patriei sale , ci în calitate de Presedinte al României ! El afirmà cà guvernul Cîtu a fost victima unor orgomii politice . Guvenul Cîtu a înxasat cea mai dureroasà înfrîncere din anii post-ceausism! El a càzut ca urmare a votului din ParlamentulRomaniei . Unde activeazà deputatii alesi de poporul român .

octombrie 7th, 2021 at 14:26
adria nicol spune:

2

Parlamentul este forul legislativ al tàrii . Presedintele României poate dizolv cest Prlament , cum Parlamentul îl poate suspenda pe el din Presedentia tàrii ! Constitutia Românizi pune la adàpàst de orice imixtiune hotàrîrile cu caracter politic ale parlamentarilor !
Domnul Presedinte al României nu are dreptul sà comenteze deciziile politice ale Parlamentului . Nu are dreptul sà îi catalogeze dupà bunul sàu plac . Situatia din Romania este criticà , tara este în crzà .

octombrie 7th, 2021 at 14:33
adria nicol spune:

3

România este în crizà de doi ani,de cînd la conducere sunt guverne liberale !Partidul Liberal l-a pus în functie de Presedinte ! Guvernul lui , pâà acum 48 de ore Parlamentul lui , deci si Criza este a lui !
Guvenul Cîtu este cel mai detestat guvern , Florin Vasile Cîtu a îndatorat România la nivele de doouà generatii !
Presedintele Românie cunoaste în detaliu actiunile Givernului Cîtu , le-a aprobat , chiar làudat !

octombrie 7th, 2021 at 14:39
adria nicol spune:

4

Parlamentul nu a aprobat aceastà politicà si a demis Guvernul !
Ceva nu este în regulà ! Un guvern detestat de majoritatea rom^nilor , sanctionat de Parlament , dar sustinut si làudat de Presedinte !
Constitutia Românei prevede cazul cînd Parlamentul decide , cînd Presedintele poate decice . Unde-i problema ? Ce loc au stigmatizàrile politice ale unor partide Constitutionale ?

octombrie 7th, 2021 at 14:49
adria nicol spune:

5

Acum doi ani Presedintele Iohannis era în ràzboi cu PSD !! În Ràzboi cu un partid constitutional ! Presedintele tàrii în Ràzboi contra unui partid iesit din voturile legale ale electoratului. Unde s-a mai pomenit aceastà absurditate ? PSD , „ciuma rosie „, sintagmà folosità de sinistrul GOEBBLES , partid care face parte din Familia Europeanà a partidelor de stânga ; din care face parte si partidula ce cistigat alegerile în Germania ! În Germania a cîstigat alegerile un partiddin familia politicà din care face parte „ciuma rosie” ?

(dintr_un esseu)

octombrie 8th, 2021 at 22:10
Gogu spune:

„Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol, a informat, vineri, că doar 1,3% dintre persoanele vaccinate s-au infectat cu SARS-CoV-2, pentru cele mai mult dintre acestea fie nu trecuse timp suficient pentru a dezvolta imunitate, fie depăşiseră patru luni de la schema completă. Potrivit acesteia, în luna septembrie, aproape 75% din totalul cazurilor confirmate cu COVID-19 şi 90% din totalul deceselor înregistrate au survenit la persoane nevaccinate.” (RT, antena 3)
Cum nu exista decat Vaccinati si Nevaccinati, rezulta ca in luna septembrie, 10% dintre Vaccinati au decedat. Chiar sa fie 10% ? Cum poate fi inteles acest lucru ? Sa zicem ca avem un bloc de 4 etaje, cu 5 scari. Vom avea 100 de apartamente. Daca luam media de 3 persoane pe apartament, vom avea 300 de persoane in bloc. Daca s-ar vaccina Toti din bloc,10% din 300 inseamna 30. In tara, daca s-ar vaccina 10 milioane, 10% inseamna 1 milion !

octombrie 9th, 2021 at 19:07
Gogu spune:

Rata de Mortalitate a Coronavirus, la zi, e de 0,020 ! Rata de mortalitate dupa Vaccinare (dupa CNSCBT), pe luna septembrie 2021, dupa cum s-a prezentat, e de 10 % Iar per Total Vaccinare, vad ca s-a afisat 7,3% ! Unde e avantajul Vaccinarii, cand Rata de Mortalitate dupa Vaccinare e de 350-500 de ori mare decat cea de la Coronavirus ? Nu mai punem faptul ca Variantele Virusului au aparut datorita „Vaccinarii in Pandemie”, intocmai cu mecanismul formarii Rezistentei crescute la antibiotice (L.Montagnier, G.vanden Bossche). Deci, Delta nu ar fi fost fara Vaccinare. Daca adaugam si Pericolul Principal, cel al Proteinei Spike (a Virusului sau din „fragmentele” comandate de Rna mesager din Vaccin), adica Ruperea macromoleculei de Hemoglobina si eliberarea atomului de Fe din centru, care irita Vasele periferice (aducand furtuna de citokine, ce mascheaza procesul, derutand medicii), ca apoi inflamatia sa fie completata de formarea de cheaguri minuscule ce vor „infunda” Vasele periferice (inclusiv ale Organelor; cine are un Organ cu probleme sau mai multe, va suferi foarte mult sau mai rau). De aceea, administrarea la timp a antiinflamatoarelor si anticoagulantelor poate fi Cheia Rezolvarii Bolii. In concluzie, Cineva parca vrea intentionat sa prelungeasca Pandemia (fara Variante, orice Pandemie/Epidemie nu poate sa tina mai mult de 2 ani). Matematica nu mai functioneaza, de Logica nu mai vorbim. Firme de cercetare de Piata internationale au demonstrat ca Raportarile oficiale de Decese si Reactii adverse Grave din UK, US, UE sunt intre 1-5 % din cazurile Reale si nu numai acum, de zeci de ani. Chiar si in aceste conditii, consultati site-urile oficiale de Raportari ale EMa, US, UK.

octombrie 9th, 2021 at 19:17
Gogu spune:

Daca se motiveaza ca Rata de Mortalitate e mare din cauza celor cu Comorbiditati, nu trebuie Fortati acesti oameni sa se Vaccineze. Trebuie lasati sa cantereasca ei Situatia. Ei stiu mai bine ce vor sau ce/cat pot. E Ruleta Ruseasca, dar oamenii trebuie lasati sa decida singuri.

octombrie 10th, 2021 at 22:32
Gogu spune:

Cred ca e o greseala de exprimare… „Potrivit acesteia, în luna septembrie, aproape 75% din totalul cazurilor confirmate cu COVID-19 şi 90% din totalul deceselor înregistrate au survenit la persoane nevaccinate.” (RT, antena 3) Cred ca s-a vrut sa se spuna ca 90% din totalul deceselor de Covid. Oricum, tragand linie, cu acele cazuri Neraportate in Situatiile oficiale, dupa diverse calcule si estimari a Neraportarilor (Firmele internationale de Sondare de Piata, cu marja de eroare de +/-3%, apreciaza Raportarile oficiale la 1-5% din totalul cazurilor Reale, in UK, US si EMa/UE), se ajunge pana in 1% Decese dupa Vaccinare. Si asta, in conditiile in care, in Sondaje, cei cercetati pot fi Foarte Siguri, Siguri, mai putin Siguri, iar procentajele Finale arata doar aprecierile cel putin Sigure.