„Ciucă al nostru” e greu de demis   ianuarie 19th, 2022

Jurnalista de investigații Emilia Șercan, care de-a lungul timpului s-a transformat într-un veritabil vânător de plagiatori, a făcut o dezvăluire bombă. Premierul Nicolae Ciucă, ditamai generalul cu patru stele, se face vinovat de furt intelectual. Lucrarea sa de doctorat, susținută la cea mai înaltă instituție de învățământ a Armatei, reprezintă în bună măsură un copy-paste după alte lucrări. El trebuie să-și prezinte demisia sau să fie demis. Altă soluție nu există. Atâta doar că momentul este cu totul și cu totul nepotrivit.

Formarea coaliției care guvernează în prezent România a fost o operațiune extrem de dificilă. De aceea a și durat atât de mult. Două partide politice, care s-au atacat la baionetă, principalele două partide ca număr de deputați și senatori, au fost silite să ia o decizie grea. Aceea de a guverna împreună. Nu a fost simplu nici să se ajungă la un consens cât de cât fezabil între programele politice destul de diferite ale PSD și PNL. Algoritmul puterii, o putere care nici până în prezent nu a fost cu totul și cu totul împărțită, a fost o altă operațiune cu grad ridicat de dificultate. După luni de zile de criză guvernamentală, transformată în cea mai mare criză politică din ultimii 32 de ani, în plină criză sanitară și economică, s-a putut instala în fine un guvern. Și, la insistențele lui Klaus Iohannis, dar și cu acordul celorlalți parteneri, a fost desemnat și validat în Parlament generalul cu patru stele Nicolae Ciucă. O decizie pe care mulți dintre noi am pus-o sub semnul întrebării.

Nicolae Ciucă a fost o soluție politică profund greșită. În primul rând, pentru că generalul cu patru stele era și este mult prea legat de principala instituție de forță a statului, care este Armata. Iar în Uniunea Europeană, ca de altfel și în rândul statelor NATO, nu se poartă deloc numirea unui militar de carieră în fruntea guvernului. În al doilea rând, personajul fusese demascat drept un impostor. „Eroul de la Nasiriyah” a blufat. El și-a construit o falsă biografie. Biografia singurului general român din perioada de după cel de-al Doilea Război Mondial care a câștigat o bătălie într-un teatru de război. În realitate, așa cum s-a demonstrat, Nasiriyah fusese eliberată de trupele americane cu două săptămâni înainte ca Nicolae Ciucă să fi ajuns acolo. Nici până azi acesta nu și-a cerut scuze pentru modul în care a indus în eroare opinia publică. În al treilea rând, sub mandatul lui Ciucă la Ministerul Apărării, în serviciul secret aflat în directa sa subordine și sub controlul contabil a soției sale, s-au petrecut lucruri atât de necurate, încât a fost necesară intervenția în forță a procuraturii militare. Deși în linii mari, în final, infracțiunea a fost cât de cât mușamalizată, șeful serviciului secret, tot un general, a fost condamnat la închisoare, e drept, cu suspendare. Dar datele din dosar nu au putut fi suficient de bine protejate și astfel ele au ajuns la cunoștința opiniei publice. Delapidarea a durat ani de zile, s-a săvârșit în mod repetat și a constat în însușirea unor tranșe de sute de mii de euro de către conducători ai serviciului secret, sub pretextul remunerării unor informatori sau agenți externi. Acești agenți erau doar niște nume fictive, iar așa-zisele lor note informative erau simple falsuri. Banii oștirii s-au dus în buzunarele unor ofițeri superiori corupți. Iar o mică parte a fost transformată în cadouri date unor demnitari, între care și Kaus Iohannis, care a „beneficiat” astfel de o elegantă geacă de schi. În al patrulea rând, generalul impostor a făcut o rușinoasă prestidigitație legată de propria soție. În decembrie 2020, după ce informații din dosarul Parchetului Militar au ajuns în presă, și-a retras soția din poziția de contabil al fondului secret al Armatei și care la acea dată deținea gradul de sergent major. Mă număr printre cei care au crezut în mod eronat că a lăsat-o la vatră pentru ca procurorii să nu-i mai ia urma. De fapt, în scurt timp, chiar prin ianuarie 2021, a fost reîncadrată în Armată, dar pe o funcție mult mai mare. Iar funcția i-a atras gradul militar. A ajuns peste noapte colonel. După care, senină, s-a pensionat.

Deși potlogăria a fost devoalată în presă, am făcut-o chiar eu, deși nimeni nu a încercat vreodată să dea o dezmințire, Klaus Iohannis, cunoscând toate aceste detalii, a perseverat în a-și atinge obiectivul, acela de a-l transforma pe Nicolae Ciucă în „premierul său”. Iar PNL și PSD l-au primit pe generalul cu patru stele cu brațele deschise. Mai mult chiar. Marcel Ciolacu, luat de apă, și-a permis chiar ca, în numele partidului, să anunțe că-i poartă un respect atât de profund lui Nicolae Ciucă, încât PSD va renunța în favoarea acestuia la rotația convenită, cedându-i lui Ciucă și următoarea poziție de premier.

Și s-a ajuns în impasul în care ne aflăm acum. Pe lângă criza sanitară, care nu se știe unde va duce, întrucât sistemul național nu este pregătit să înfrunte valul 5, pe lângă uriașa problemă energetică, care i-a pus în dificultate pe toți românii, persoane fizice și persoane juridice, pe lângă uriașa fraudă încă nesoluționată, prin falsificarea cifrelor în milioane de facturi, iată că această țară se confruntă acum cu o problemă aparent insurmontabilă.

Un premier vinovat de furt intelectual, dar și de furt material, pentru că și pregătirea doctoratului și ceea ce urmeză după un doctorat este plătit din bani publici, inclusiv cariera asigurată pe această cale unui plagiator, trebuie să-și dea demisia sau să fie demis de îndată. Cu atât mai mult cu cât cel care l-a nominalizat și care a manevrat în așa fel lucrurile, încât Ciucă să fie în final votat în Parlament, respectiv Klaus Iohannis, a declarat – și încă în mod insistent – că unul dintre cele mai importante obiective ale proiectului său național, „România educată”, este combaterea prin toate mijloacele și cu maximă fermitate a plagiatelor.

Ne așteaptă oare o nouă criză politică? Sau vom asista la o tergiversare a anchetei, care inevitabil urmează să se facă? Sau, și mai grav, vom asista la o mușamalizare, ținând cont de faptul că anchetarea plagiatului va fi operată chiar de subordonați ai generalului cu patru stele? Și apropo: cum se face că România este singurul stat din Uniunea Europeană și din NATO unde sunt organizate doctorate chiar la vârful Armatei? De când a ajuns Amata o instituție academică? Și ce a inventat mă rog frumos Nicolae Ciucă în lucrarea sa de doctorat? Ce contribuție extraordinară a adus el științei militare? O fi fost vreun mic Bonaparte și noi n-am știut?

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

10 comentarii

ianuarie 19th, 2022 at 11:42
adria nicol spune:

1

România este un Stat esuat ! Afirmatia apartine, cum stim cu totii, actualului Presedinte al României . care a ajuns Presedinte în circumstante speciale : propus Prim Ministru de Mircea Geoana (socialist) în 2OO9 si respins de Bàsescu . Crin Antonescu , Seful PNL , a avut ideea ( sugeratà de cine?) sà-l propunà pe Klaus WerenerIohannis , primmVicepresedinte al Partidului , desi nu avea nici o zi vechime , apoi -s retras cedîndu-i lucuL .

ianuarie 19th, 2022 at 11:59
adria nicol spune:

2

În aceaqtà calitate a candidat în anul 2O14 la Presedentia României. !În primul tur a aobtiut circa 35% din voturi , iar celàlalt candidat , Victor Ponta , circa 55% ! A sîstigat Iohannis cu circa 55% stabilind un record : a urcat cu 20 de procente si a cîstigat alegerile ! A devenit Presedintele României ! Cu soganul „Pas cu pas” care s-a adeverit ; pas cu pas pînà la „Statul esuat” .
A urmat nenorocirea de la „Colectiv” cu peste 6o de morti , moarte atroce ! Victor Ponta a demisionat din functia de Prim Ministru. .Presedintele Klaus Iohannis a exclamat : „a trebuit sà moarà atâtia oameni ca sà cadà guvernul” (citat din memorie , n.a.)

ianuarie 19th, 2022 at 12:12
adria nicol spune:

3

Ce o fi vrînd sà spunà cu aceastà afirmatie categoricà ?
L-a numit Prim Ministru pe un fost comisar european, care nu locuia în România la acea datà : fàcea naveta Paris-Bruxelles ! Care a venit cu o echipà de functionari români la Bruxelles . Cu o ministrà de Justitie ce a anuntat cà „drepturile omului sunt un lux” ! Într-un singur an Guvernul de sub bagheta lui Dacian Ciolos a adus tara în pragul catastrofei economice ! Au urmat alegerile . PSD le-a cîstigat detasat !

ianuarie 19th, 2022 at 12:22
adria nicol spune:

4

Imediat , în luna Februarie a anului217 Dide , „Ceausescu” si Cel în chiloti la Metru au reusit sà scoatà la manifestatie cîteva 6OO de mii de persoane contra unei Legi , Ordonanta 13, care s-avadeverit a posteriori cà era perfect constitutionalà ! Au participat cu entuziasm la Manifestatie Presedintele României , în celebra geacà rosie , precum si scriitori i artisti ca nobelizatul Mircea Càrtàrescu ! Care , dupà ce la aduat pe Traian Bàsescu , a trecut la urmàtorul Presedinte ! Se pregàteste , oare , pentru un al triea?

ianuarie 19th, 2022 at 12:27
adria nicol spune:

5

Cronologic , au urmat Alegerile Prezidentiala din 2O19 . Cîn Ptresedintele -Candidat Klaus Werner Iohannis a refuzat sàdezbatà cu celàlat candidat , Primul Ministru , prima femeie ajusà în acest post în Istoria României ! Galant gest ! Nu mai vorbim de profunda atitudine democraticà a Presedintelui!

ianuarie 19th, 2022 at 20:51
adria nicol spune:

6

Care Presedinte , conform afirmatiilor sale , a declarat ràzboi
unui Partid Constitutional , PSD , care cu 1o ani în urmà îl propusese Prim Ministru (refuzat de Traian Bàsescu).”Ciuma Rosie” trebuia sà disparà din viata politicà a României ! Se stie cine a întrebuintat expresia , cînd si contra cui si unde .Apoi, în ziua cînd Presedintele Camerei Deputatilor de atunci , Liviu Dragnea, era judecat pentru un abuz , Presedintele României Klaus Werner Iohannis a dat un counicat de presà la orele 11 dimineata , cum cà vinovatii trebuie sà fie trimisi dupà gratii ! El nu fàcea aluzie la Liviu Dragnea , el vorbea în principiu ! Coincidenta a fàcut cà Liviu Dragne a fost declarat vinovat si a fost trimis dupà gratii !

ianuarie 19th, 2022 at 21:06
adria nicol spune:

7

Însfîrsit , odatà cu numirea lui Ludovic Orna ca Prim Ministru , Presedintele avea Guvernul sàu ! Ludivic Orban care acuzase pe fosta Prim Ministrà si pe fostul Presedinte al Camerei Deputatilor de tràdare în favoarea Sataului National Evreu Istrael . Ludovic Orban care a gresit fatal crezîndcà poate avea opinii despre guvernare!
Iohannis a tàcut , nu l-a contrazis si a participat în plinà Pandemie , alàturi de 5ooo delegati , alesi corect , ca tot ce se petrece în interiorul PNL ului , a participat fàrà mascà , singurul din 5oo1 delegati la Congresul PNL unde LudovicOrban a fost înlocuit
cu un proaspàt sosit în partid , Florin Cîtu ; pe deasupra si Prim Ministru , persnaj pitoresc (vezi Ion Cristoiu) , plimbàret noaptea pe autostràzi transoceanice,ignorînd panourile de circulatie .

ianuarie 19th, 2022 at 21:19
adria nicol spune:

8

Cu un Prim Ministru bine însurubat (credea Presedintele) , Klaus Iohanis si-a vàzut de naveta de l sfârsit de sàptàmânà; peste 3oo de dus-întors Bucuresti-Sibiu ,semn clar cà vilele si Cotrocenii nu-i priesc, asa cum s-ar crede ; aplaudat de autompbilistii de pa Valea Prahovei asteptind sà treacà in vitezà reglementarà convoiul prezidential .Cu aparitia de Duminicà dimineat la Biserica Evanghekicà din Sibiu ; oras unde a inaugurat statuia lui Samuel Brukenthal , blândul iubitor de arte si si colectionar neobosit.

ianuarie 19th, 2022 at 21:34
adria nicol spune:

9

Constatînd cu propriile cuvine cà Statul Roman este un stat esuat , Klaus Werner Iohannis , Presedintele acesui sat de sapte ani,dupà ce
un partid proaspàt dospit, care vroia sà purifice tara de penali , asi-a imaginat cà chiar este la putere , guvernînd ; acest partid a iesit de la guvernare , Presedintele României a chemat de la plàcintele coalitie PSD ul, càruia îi delarase ràzboi neiertàtor , Ciuma Rosie- pe numele stigmatizat de el însusi,plus Ludovic si Florin si ziaristul de la Clj devenit auroparlamentar si PrimVicepresedinte PNL pe vreamea lui Orban (pe care la bàlàcàrit):
a invitat PSD ul varianta Ciolacu la Paltul Victoria .

ianuarie 19th, 2022 at 21:43
adria nicol spune:

1o

Sà scoatà tara din esec . Ciuma Rosie slvatoare de tarà si de al doilea mandat al Presedintelui acestei tàri !
Recunoscînd cà a esuat cu guvernele sale ! El nu recunoaste nimic , dar e clar ca lumina zilei .

(fragmente dintr-un esseu ; unul dintre nenumàratele care se vor scrie);Istoricii au ultimul cuvânt).