Cine a explodat dronele pe Kremlin?   mai 7th, 2023

Mai marii Federației Ruse afirmă că autorii atacurilor cu cele două drone, care au lovit cupola Parlamentului din Kremlin, sunt ucraineni. Care ar fi executat o dispoziție în acest sens, venită de la Washington. Și în consecință, Moscova pregătește o ripostă pe măsură. La Kiev, tăcerea este absolută. Volodimir Zelenskiy nu își asumă acest atac. Nici Washingtonul. Oare care e adevărul?

Cele două drone care au explodat în inima Federației Ruse, în ziua de 3 mai, au țintit, cu mare precizie, cupola Parlamentului Federației Ruse. Fără, însă, a provoca daune semnificative. Din acest motiv, ele au creat, mai degrabă, aparența unui exercițiu. Un exercițiu de imagine. Un avertisment pentru Vladimir Putin ca Federația Rusă poate fi luată la țintă, chiar în epicentrul ei. Cu o precizie atât de mare, încât o posibilă țintă ar putea fi chiar el însuși. Sau poate nu a fost decât un fel de repetiție. Cert este că experții militari de la Moscova au luat acest eveniment în serios. Iar Vladimir Putin a decis, tocmai din acest motiv, să anuleze, pur și simplu, evenimentele programate în vederea celebrării Zilei Victoriei. 

Începând din ziua de 3 mai, propaganda antirusească, prin fel de fel de experți, sau așa-ziși experți, a transpirat, pentru a aburi opinia publică, în sensul că nu ucrainenii ar fi autorii, și că rușii înșiși și-au înscenat aceste atacuri ca pretext pentru a escalada războiul. Care e totuși realitatea?

Cine nu se documentează exclusiv de la Reuters sau de la alte agenții occidentale de știri, cine nu analizează, orbecăind circumstanțele acestui război de agresiune declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, nu are altceva de făcut decât să cerceteze cu atenție sursele cele mai autorizate de informații. Vă propun, așadar, să deschideți singuri site-ul slovoidilo.ua, este un site ucrainean care are peste 100.000 de urmăritori, specializat în știri și analize militare. Evident, ca orientare, este antirusesc. E luat în serios și citat de multe alte site-uri. În urmă cu trei zile, deci atenție, după ce dronele au fost explodate la Kremlin, pe acest site a apărut o hartă și o explicație. Harta pe care o reproducem mai jos, ne indică localitățile de pe teritoriul Federației Ruse și de pe teritoriile anexate, care sunt lovite de dronele ucrainene. Traducerea textului inscripționat din ucraineană în limba română sună așa: ,,Ce localități de pe teritoriul F.R. (Federației Ruse) și de pe teritoriile ocupate de Ucraina au fost lovite de atacul dronelor’’. Atenție! Se vorbește la timpul trecut. În baza unor fapte consumate. 

Mai există un detaliu extrem de interesant, pe care se cuvine să-l luăm în calcul. Pentru termenul ,,localități’’ , atât în fotografie, cât și în text, este utilizată expresia ucraineană ,,naselni punkt’’ .Adică puncte populate. Prin urmare, analiștii care lucrează pentru respectivul site, precizează că respectivele drone lovesc ținte civile, nu neapărat obiective militare.

În cele câteva zile care au trecut, din momentul în care site-ul cu pricina a publicat această dezvăluire, niciun reprezentant al guvernului, al armatei sau al serviciilor secrete de la Kiev nu a dezmințit respectivele informații. Ceea ce ne obligă să încercăm o analiză.

O analiză, sau măcar câteva întrebări de logică formală. Dacă dronele ucrainene sunt atât de precise, încât au putut lovi cupola Parlamentului de la Moscova, dacă ele sunt atât de ,,discrete’’, sau de invizibile, încât au putut să străbată, fără a fi detectate și doborâte, o distanță atât de mare pentru a-și atinge ținta cu o precizie milimetrică, atunci este cât se poate de legitim să concluzionăm că, după acest dublu avertisment, ar putea urma și un atac serios. Cu o încărcătură explozivă devastatoare. Să fi fost acesta doar un simplu avertisment pentru Vladimir Putin? Sau oare nu ne-am putea gândi și la un act de provocare, săvârșit de ucraineni în scopul escaladării acestui război? Pentru că este clar. Moscova va riposta. Și însăși riposta Moscovei va conduce la o escaladare a conflictului.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii