Pe Cotroceni stă scris Mircea Geoană   mai 18th, 2023

În timp ce președintele Klaus Iohannis se preumblă fără rost în jurul lumii în aeronavele lui de lux, lui Mircea Geoană i s-a pregătit terenul pentru a accesa anul viitor cea mai important funcție în stat: cea de președinte. El poate semnaliza extrem de discret că asta se va întâmpla, dar pentru moment nu poate nici confirma, nici infirma.

Pentru PSD, candidatura lui Mircea Geoană ar fi o bună afacere. Mai mult decât bună. Excelentă. Social-democrații ar putea fi scoși pe această cale din încurcătură. Pentru că până în prezent nu se conturează nicio personalitate capabilă să strângă pentru acest partid suficient de multe voturi din stânga, dar și din dreapa și din centru.

Mircea Geoană poate candida reînscris fiind în rândurile PSD, sau poate candida independent, dar susținut de PSD. Pentru a strânge mai multe voturi, probabil că cea de-a doua soluție este mai bună. Pe modelul utilizat cândva de doctorul Sorin Oprescu.

Și iată cum s-au aliniat planetele în favoarea acestui longeviv om politic, ajuns acum, din poziția de secretar adjunct, la vârful uneia dintre cele mai importante instituții în plan global. NATO, o instituție care face și geopolitică, în stilul cel mai mare, dar în egală măsură și diplomație. După cum se știe, zilele trecute, exact așa cum eu de multă vreme am preconizat, Stoltenberg a declarat în mod categoric, deci fără a lăsa nicun fel de altă posibilitate, că se va retrage în această toamnă din mandatul pe care-l deține în calitate de secretar general NATO. O vreme, poziția rămâne vacantă. Vacant sau nu, rolul lui Stoltenberg va fi preluat cu certitudine de cel mai experimentat om din NATO, respectiv de Mircea Geoană. Imaginea sa, și așa puternică și pozitivă la nivel mondial și la nivel național, se va upgrada. În momentul în care, la rândul său, va pleca de la NATO, va fi în măsură să revină în prim-planul politicii interne pe cai mari. Cu sprijinul nedisimulat al Statelor Unite, lui Mircea Geoană i se întinde pur și simplu un covor roșu până la Cotroceni.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii