Doi tineri din Satu Mare ar putea ramane cu cicatrice pe viata in urma tatuarii cu henna   august 13th, 2010

Foto: informatia-zilei.ro

Foto: informatia-zilei.ro

In ciuda avertismentelor Ministerului Sanatatii cu privire la reactiile alergice pe care tatuajele cu henna le pot provoca, tinerii continua sa isi picteze pielea cu substanta toxica. Este si cazul a doi tineri din Satu Mare care, aflati pe litoral, au decis sa isi faca tatuaje, ignorand astfel sfaturile medicilor, relateaza Informatia zilei.

Consecinta a fost una usturatoare, asta deoarece tinerii vor ramane cu cicatice, care sa le aminteasca pentru o lunga perioada de isprava facuta.

Reactia alergica este provocata de colorantii adaugati plantei de henna, care dau culoarea neagra. In cazul unei reactii alergice, simptomele apar in interval de cateva zile, manifestandu-se prin mancarimi, roseata, pete, pustule sau chiar decolorarea permanenta a pielii si cicatrici. Este posibil ca efectul alergic sa nu se limiteze numai la zona tatuajului sau cea din apropierea acestuia, ci se poate raspandi pe tot corpul.

In cazul celor doi tineri, usturimea si mancarimea din zona afectata au fost insuportabile, fiind necesara prezentarea la Unitatea de Primire Urgente. Deja in zona afectata au inceput sa se formeze pustule. Abia dupa 6 luni cei doi vor afla daca in urma acestei experiente vor ramane cu cicarice pe viata.

Medicii ii sfatuiesc pe cei care prezinta anumite reactiile alergice in urma tatuarii cu henna sa se prezinte de urgenta la cel mai apropiat spital, pentru a nu risca sa ramana insemnati pe viata.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii