Bilantul inundatiilor: Despagubiri de 5 milioane de euro pentru asigurati   octombrie 13th, 2010

Inundatiile din vara au „saracit” bugetul companiilor de asigurari cu 5 milioane de euro si au dus la constituirea unor rezerve de dauna de 15,5 milioane de euro, din care se vor face plati pe masura ce vor fi instrumentate dosarele. Circa 4.500 de asigurati au fost despagubiti in urma indundatiilor din 2010.

Angela Toncescu, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, a estimat ca pana la jumatatea anului viitor 50% dintre proprietarii de locuinte din Romania vor incheia polite de asigurare, informeaza Ziarul Financiar.

Datele Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID) arata ca la trei luni de la emiterea primei polite de asigurare obligatorie a locuintei au fost asigurate 75.000 de case si apartamente, reprezentand 1.200 de contracte incheiate zilnic, conform declaratiilor lui Marius Bulugea, presedintele PAID.

Sub 20% dintre cele aproximativ opt milioane de locuinte, existente la nivel local, sunt asigurate printr-o polita obligatorie sau facultativa. Ileana Horvath, presedintele Uniqa Asigurari, considera ca legea pe acest segment are in prezent foarte multe lacune. Totodata, Horvath propune introducerea obligativitatii incheierii asigurarii de locuinta la finalizarea unui contract de vanzare-cumparare sau la acordarea unui credit ipotecar.

A.B.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii