Adevaratul conducator al Romaniei   martie 13th, 2017

srs_edit2-90x90Timp de zece ani, intre 2007 si 2017, conform Alinei Bica, adevaratul conducator al Romaniei a fost Florian Coldea. La data exit-ului sau, general cu patru stele si director operativ al Serviciului Roman de Informatii. Fostul sef DIICOT afirma raspicat acest lucru. Ceea ce inseamna ca toti cei alesi in acest lung interval de timp, fie ca parlamentari, fie in alte demnitati ale administratiei locale, fie chiar ca presedinti ai Romaniei, au fost doar un simplu decor. La fel cum decoruri au fost si guvernele care s-au succedat.

Aparent, de ochii lumii, Romania a organizat, ciclic, alegeri. Pentru ca cetatenii sa decida in mod liber pe cine sa puna in functii de primari, de consilieri, cine sa le fie parlamentarii, cine sa se mute la Cotroceni in calitate de presedinte al Romaniei si cine sa ii reprezinte la Palatul Victoria, in Executiv, pe cei alesi. Totul, insa, nu a fost decat o simpla butaforie. Capul unei institutii de forta dirija totul, conducea efectiv Romania din pozitia de al doilea om al institutiei. In conditiile in care, in prima pozitie a SRI, a fost mentinut un om de paie, in persoana lui George Maior.

Din 2007 pana in 2017, am avut instalate, la Palatul Victoria, Guvernele Calin Popescu Tariceanu, Emil Boc, Mihai Razvan Ungureanu, Victor Ponta, Dacian Ciolos si, in fine, Guvernul Sorin Grindeanu. La Palatul Cotroceni, s-au succedat Traian Basescu si Klaus Iohannis. Nu mai are rost sa-i enumeram pe nenumaratii primari generali, primari si consilieri. Nici pe sefii celor mai importante o suta de institutii din Romania. In intervalul 2007-2017, am avut trei Parlamente. Trei randuri de senatori si deputati. Astazi, avem confirmarea ca seful absolut al acestui urias angrenaj aparent democratic a fost generalul cu patru stele Florian Coldea. Cel despre care multi au scris si au afirmat, si au si platit pentru asta, eu unul ma numar printre ei, ca ar conduce, prin mijloace oculte, o Romanie doar aparent democratica.

Adevarata stire, adevarata bomba nu este insa ceea ce s-a mai vehiculat anterior, si anume ca o institutie de forta, prin seful ei, s-a substituit institutiilor democratice ale statului roman. Asta se stia. Noi toti ne imaginam insa ca, o buna perioada din cei zece ani, mai exact opt din cei zece, adevaratul stapan al Romaniei, vinovatul numarul unu pentru toate nenorocirile a fost Traian Basescu. Si rand pe rand, am demonstrat cum acesta, pentru a-si intari puterea si pentru a suprima puterea celorlalti, si-a subordonat cele mai importante institutii ale statului. Numind, in fruntea lor, pe cine l-a taiat capul. Iata insa ca, azi, aflam cu totul si cu totul altceva. Afirmatiile Alinei Bica, un om aflat mult timp la varful sistemului, sunt abrupte, taioase, concludente si categorice. Conform acestora, adevaratul conducator al Romaniei nu a fost, timp de opt ani, asa cum ne imaginam, Traian Basescu. El a fost doar un papagal. Jucat in toate chipurile in care a vrut Florian Coldea. Pur si simplu un om politic ales, aparent democratic, in cea mai inalta functie in stat si trimis la inaintare. Un fel de purtator de cuvant al directorului operativ SRI. Asta da scamatorie. Sa ii faci pe toti sa priveasca la mana stanga, in timp ce tu scoti iepurasul cu mana dreapta.

Iar sub mandatul lui Klaus Iohannis lucrurile au fost mult mai simple. Iohannis a fost adus la putere nu asa cum credeam noi, de liberali, de electoratul liberal, de populatia care nu a crezut in politicile stangii. Iohannis a fost adus la Palatul Cotroceni, in conditiile in care fusese subordonat anterior, chiar de catre Florian Coldea.

In aceste conditii, dincolo de alte intrebari dramatice, care trebuiesc puse, vizand falsul stat de drept instaurat in Romania, mai pluteste una, inca mai dramatica. Daca asa stau lucrurile, cum de a fost totusi posibila aruncarea peste bord a lui Florian Coldea? Pentru moment, singurul raspuns care imi vine in minte se refera la factorul extern. Ceea ce este prea mult ii poate deranja chiar si pe stapanii din afara, indiferent de loialitatea cozii de topor. Asa a fost posibil ca domnul Coldea sa fie, strategic si chirurgical, extras din functia de comanda operativa a Romaniei.

Sursa: CorectNews 

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii