COMUNICAT   noiembrie 19th, 2009

 

           Pentru ca toti colegii din presa sa aiba posibilitatea sa primeasca raspunsuri la intrebari legitime privind comportamentul nostru la intalnirea de la Snagov cu presedintele ANI, Catalin Macovei, am decis ca, duminica, la ora 12.00, la Cafeneaua de Presa, sa organizam o dezbatere pe aceasta tema. Suntem gata sa raspundem tuturor intrebarilor pe care breasla jurnalistilor si opinia publica intentioneaza sa le puna, prin intermediul colegilor din presa scrisa si audiovizuala care vor fi prezenti. In final, din relatarile si comentariile care vor fi scrise, spuse sau postate, va reiesi daca noi am incalcat sau nu normele jurnalismului de investigatii.

           Precizam ca astazi am raspuns unei invitatii si ne-am deplasat la sediul CRP. Acolo am solicitat prezenta jurnalistilor, intrucat intentia organizatorilor era ca discutiile sa se poarte cu usile inchise. Apoi am formulat cererea legitima ca CRP sa-si retraga comunicatul prin care ne-a condamnat, intrucat, in prealabil, acest organism nu ne-a solicitat vreun punct de vedere. Ne-am exprimat uimirea ca a fost posibil – si fara precedent in istoria CRP – ca doi jurnalisti sa fie blamati, fara ca in prealabil sa aiba loc o discutie cu acestia. Am informat Clubul Roman de Presa ca suntem gata sa raspundem tuturor intrebarilor si sa ne insusim orice fel de verdict, cu conditia ca, in prealabil, acel comunicat de presa nedeontologic sa fie retractat. Intrucat nu am obtinut acest acord, am decis ca este normal sa oferim toate explicatiile si raspunsurile, in mod direct, breslei jurnalistilor. Aceasta este explicatia deciziei de a organiza dezbaterea de duminica.

Sorin Rosca Stanescu

Bogdan Chirieac

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

11 comentarii

noiembrie 19th, 2009 at 15:34
gica contra spune:

V-a ajuns funia la par ?Voi nu ati dat verdicte fara sa oferiti punctele de vedere ale celor vizati ?S-A FACUT DREPTATE !

noiembrie 19th, 2009 at 17:07
cristina55 spune:

Intr-un stat mafiot, ajuns asa datorita mafiei si actiunilor de crima organizata patronate si organizate de presedintele inca in functie, a pune la indoiala probitatea morala, sau mijloacele ne-deontologice folosite de unii ziaristi, mai ales de cei care fac investigatii pt. a aduce la suprafata ceea ce se intampla de fapt in spatele usilor inchise, unde omul obisnuit nu are acces, mi se pare o mare ipocrizie! Se poate pune astfel problema numai intr-o tara NORMALA. Este ca si cum ai spune: „nu conteaza crima, ci important este modul cum a fost ea descoperita!” iar daca tot se vorbeste de morala, stat de drept, etc., de ce institutiile care au acest drept nu o intreaba pe E. Udrea, ce mijloace a folosit ca sa intre in posesia listing-ului cu telefoanele unui procuror care tocmai ce anchetase si implicarea ei in toata „colcaiala prezidentiala”! Este clar pt. toata lumea ca pozitia celor care-i acuza pe cei 2 jurnalisti, nu este decat expresia „mainii lungi a lui Basescu”. Faptul ca, mai ales d-l S.Rosca Stanescu a reusit sa dezvaluie „serparia” din ograda presdintelui, a provocat un cutremur, iar Basescu isi trimite slugile sa incrimineze orice si pe oricine, sperand in felul acesta ca se mai poate salva. Nu mai are nicio sansa, pt. ca este compromis DEFINITIV!

noiembrie 19th, 2009 at 18:53
Robert Horvath spune:

MAFIA BASESCU RASPUNDE OFICIAL
IN TIMP CE SCRIAM COMENTARIUL “BASESCU SE INDREAPTA SPRE SCAUNUL ELECTRIC” AM PRIMIT URMATORUL MESAJ.
P 2835/17 noiembrie 2009

Stimate domnule Horvath,

Autorităţile române abilitate au luat notă de elementele prezentate în scrisoarea adresată de dumneavoastră Ambasadei României la Washington şi au dispus verificarea şi analizarea acestora în vederea formulării unui răspuns documentat.

Subliniem faptul că România şi-a asumat şi respectă cu stricteţe cele mai ridicate standarde internaţionale în materie de control al exporturilor, importurilor şi altor operaţiuni cu produse militare şi cu dublă utilizare.

Cu stimă,

Adrian Tudorache
Secretar III
Ambasada României la Washington

POSTATI OPINILE DUMNEAVOASTRA DESPRE ACEASTA CULME A CINISMULUI DE TIP SECURIST SI COMUNIST PE ROBERT HORVATH DEVA BLOG
http://devanewyork.blogspot.com/

noiembrie 19th, 2009 at 18:54
Robert Horvath spune:

MAFIA BASESCU RASPUNDE OFICIAL
IN TIMP CE SCRIAM COMENTARIUL “BASESCU SE INDREAPTA SPRE SCAUNUL ELECTRIC” AM PRIMIT UN MESAJ OFICIAL.
P 2835/17 noiembrie 2009

Stimate domnule Horvath,

Autorităţile române abilitate au luat notă de elementele prezentate în scrisoarea adresată de dumneavoastră Ambasadei României la Washington şi au dispus verificarea şi analizarea acestora în vederea formulării unui răspuns documentat.

Subliniem faptul că România şi-a asumat şi respectă cu stricteţe cele mai ridicate standarde internaţionale în materie de control al exporturilor, importurilor şi altor operaţiuni cu produse militare şi cu dublă utilizare.

Cu stimă,

Adrian Tudorache
Secretar III
Ambasada României la Washington

POSTATI OPINILE DUMNEAVOASTRA DESPRE ACEASTA CULME A CINISMULUI DE TIP SECURIST SI COMUNIST PE ROBERT HORVATH DEVA BLOG
http://devanewyork.blogspot.com/

noiembrie 19th, 2009 at 20:05
Tatiana spune:

Sunt indignata. Se pare ca in tara aceasta lucrurile merg pe dos. Posibilitatile mele de a protesta sunt foarte reduse. Am sperat ca, in tara aceasta, macar presa sa fie libera. Se pare ca, treptat, in dictatura Basescu, va trebui sa fim cu totii inregimentati.

Felicitari, domnilor! Sunt alaturi de dumneavoastra. Cine poate participa la Cafeneaua de presa si cine poate sa-si exprime opiniile?

noiembrie 20th, 2009 at 05:46
Robert Horvath spune:

TRAIAN BASESCU A VANDUT FLOTA AERIANA A ROMANIEI !

Domnule Rosca Stanescu
Toata lumea cunoaste ca Basescu a vandut flota navala a Romaniei, Deloc cinoscut este faptul ca a vandut si toata flota aviatica a tarii, Daca flota celui mai celebru contrabandist din lume Victor Bout numara 60 de avioane, cam un spert din ele au fost de provenienta romaneasca. Nu stiu pe ce sa vandut flota maritima si cat au fost de mari comosionele, dar avioanele romanesti au fost vandute pe nimic . Sau vandut pe pretul unui apartament, a unui jeep sau pe pretul a cateva lazi de whisky scotian!
Jaful este usor de probat datorita faptului ca toate documentele de vanzare poarta contrasamnatura Ministrului Transporturilor Traian Basescu. Avionele facute cadou de Basescu fratelui de arme, au batut oceanele transportand arme Kalisnicov fabricrate la Cugir. tehnologie balistica de la Aerofina si rachete fabricate la Ploiesti. Aceste arme i-au adus lui Bout faima ( sau facut despre el 3 filme ) o gramada de bani si bineinteles puscaria. Basescu are un model de urmat. Faima internationala nu stiu ……..dar puscarie precis. Tinand seama de toate acestea va rog insistent sa deschideti o ancheta. Romanii au dreptul sa afle unde sau dus avioanele lor

Deschideti pe blogul ROBERT HORVATH DEVA http://devanewyork.blogspot.com/ FLOTA AERIANA A MAFIEI ROMANE.
Robert Horvath USA http://www.devagallery.com

noiembrie 20th, 2009 at 09:07
COMUNICAT | Acronim.ro spune:

[…] Articol intreg […]

noiembrie 21st, 2009 at 11:16
Petru spune:

Domnule, atata timp, cat sunt mai multi ziaristi care va sustin decat numarul pseudoziaristilor din CRP. Atunci si numai atunci Clubul Roman de Presa il reprezentati dumneavoastra. Va rog frumos sa-i excludeti pe pseudoziaristi.

noiembrie 22nd, 2009 at 06:31
Robert Horvath spune:

ARMA ATOMICA DE LA CEUASESCU LA BASESCU
 ACEIASI INTENTIE, ACELASI SFARSIT !
ALARMA CANCELARILOR OCCIDENTALE ESTE EVIDENTA.. SERVICIILE SECRETE AMERICANE SI ISRAELIENE AU CONCLUZIONAT CA BASESCU URMARESTE PRODUCEREA ARMEI NUCLEARE.
Mohamed ElBaradei, directorul Agentiei Internationale pentru Energie Atomica PREGATESTE UN RAPORT.
FOTOGRAFIILE LUATE DIN SATELIT A EXPLOZIEI DE LA Centrul de cercetare ştiinţifică pentru apărare nuclearo-bacteorologico-chimică din Bucureşti SUNT PROBE DEFINITIVE.
DESCHIDETI ROBERT HORVATH DEVA BLOG http://devanewyork.blogspot.com/


noiembrie 23rd, 2009 at 09:43
In numele cititorilor spune:

Dle SRS, va zic eu ce sa faceti!
Inchideti acest site si odata cu el toate aceste „investigatii” Ar fi cea mai buna dovada ca va acceptati infrangerea si ca acest site a fost facut doar pentru o razbunare personala si nu pentru a informa lumea. Oricum nu cred ca mai aveti ceva de spus in presa romaneasca. Ati fost un jurnalist, dar se pare ca nu mai aveti „inspiratie”.

Pun pariu ca acest site o sa dispara dupa alegeri.