Urmele duc la Cotroceni   noiembrie 25th, 2009

 

Ce n-a stiut cum sa spuna Nastasiu, dar stia Omar Hayssam, este ca aceasta retea avea ramificatii si la Palatul Cotroceni, cel mai probabil in persoana gral. col. Degeratu Constantin, al carui rol, in perioada in care fusese sef al St.Maj.Gen. (1997-1999) era acela de a semna acordul MApN pentru avioanele cargo straine care traversau (survolau) teritoriului national cu bunuri periculoase (arme) la bord. Si, astfel, era ocolita procedura ANCEX, prin obtinerea in mod direct a licentei de export a armelor, de la Oficiul de Control al Exporturilor de Produse Strategice, aflat in subordinea sa la MApN, procedura valabila doar in cazul inzestrarii armatei romane cu tehnica din exterior. Caz in care nu se mai urmareste daca, ulterior, armele sunt folosite de utilizatorul final sau de altcineva.

Degeratu si Hayssam se cunosteau dinainte de discutia lor privata din 2005, a carei stenograma a aparut acum in presa. Constantin Degeratu i-a autorizat lui Omar Hayssam livrarea unor rachete care au plecat cu un AN-12, pe 21/22.1998, catre o tara supusa embargoului ONU. Avionul UK-11369 nu mai exista in acte pe 21.02.1998, csnd a avut loc livrarea. Intrucst Viktor Bout isi crease, la Chisinau, compania Tiramavia si AN-12 despre care vorbim fusese deja inmatriculat in R.Moldova ca ER-ACR. Asadar, poate se prind si altii ca rachetele sol-aer portabile romanesti, intermediate de Omar Hayssam, cu end-usere de Yemen, n-au ajuns in Azerbaidjan sau in Uzbekistan.

pdf-logo

Acord de survol

 

 

pdf-logo

Acord de transport bunuri periculoase

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

4 comentarii

noiembrie 25th, 2009 at 19:53
ciheianu spune:

nu prea am inteles nimic, export de arme si munitii, in general de tehnica militara fac toate statele care au posibilitatea sa o produca, e cel mai avantajos comert se obtin cele mai mari profituri ca sa nu vorbim de comisioane. d-le srs stiu ca nu mai ai timp de scris articole, te-am vazut la intalnirea conspirativa psd- pnl, te ocupi mai mult de politica , nu de ziaristica, dai o stire in ziar si hai comenteaza, pai ce sa comentezi ca nu ai spus nimic. spune unde si la cine au intrat in buzunar comisioanele si mai vorbim, te salut

noiembrie 26th, 2009 at 11:22
Robert Horvath spune:

Telegrama lui Traian Basescu pentru Nicolae Ceausescu
ziarul Scinteia

(PE VREMEA CAND ROMANIA AVEA FLOTA)
In aceasta noapte de la cumpana anilor, cei 40 de navigatori de pe aceasta plutitoare cetate de otel construita in Romania isi indreapta gindurile spre tara, spre conducatorul partidului nostru, tovarasul Nicolae Ceausescu, spre toti cei dragi de acasa. Dupa datina, cei aflati in cartul liber suntem in jurul pomului de iarna, frumos impodobit, si inchinam un pahar cu vin pentru succesele obtinute de poporul nostru in anul care a trecut, pentru rezultatele pe care le-am inregistrat si noi, marinarii, si care ne-au permis depasirea planului la trafic cu 17 la suta, pentru succese si mai mari in 1986. SEMNAT COMANDANT DE NAVA
TRAIAN BASESCU

noiembrie 26th, 2009 at 12:27
roma spune:

Daca base ar fii spus ca trebuie sa dispara imunitatea tuturor guvernatilor inclusiv al presedintelui ,in momentul cand facea campanie electorala 2004 si atunci cand era presedinte deja ,poate ma mai imuia .Va dati seama ca omul acesta este DIABOLIC acum vine sa atate poporul ,care are multi cetateni ce stau bine in ceea ce priveste politica doar cu nuante de genul.. sai dam jos, sa le luom ,sa-i bagam in puscarie,sa nu-i lasam sa aibe mai mult,sa-i facem sa fiie putini . Nu stiu ce om super inteligent acum sa aibe vorbele la el bine gandite ca sa poata aduce la nivelul gandiri oamenilor,,,, Adevarul sau macar un exzemplu foarte clar despre acest presedinte distrugator, care-si joaca cartea ca un adevarat marinar intrat intr-o tornada distrugatoare.

noiembrie 26th, 2009 at 15:29
Robert Horvath spune:

ZIARISTII DIN INTREAGA LUME IMPOTRIVA LUI TRAIAN BASESCU.
( Petitie a Uniunii Internationale a Ziaristilor in sprijinul presei romane )

Deschideti http://devanewyork.blogspot.com/

Pe aceasta cale tin sa dau o veste neplacuta, unui presedinte care uraste  presa si libertatea de exprimare democratica. Filmul meu “Desecrarea Menorelor” care descrie expozitia islamica de tip Al-Queda de la New York organizata de statul roman,sub umbrela serviciului extern,a fost terminat. Filmul a fost cumparat de N.H.K.japonez si a intrat in atentia intregii medii internationale. El va fi vizionat la sfarsitul acestui an in Statele Unite si va fi putea vizionat pe blogul meu de spectatorii romani.

ROBERT HORVATH CINEAST NEW YORK http://www.devagallery.com/