„Afacerile” unor romani in Londra: condamnati la inchisoare pentru ca si-au trimis cei sapte copii la cersit   iulie 31st, 2010

romiDoi romani au fost condamnati, vineri, la doi ani si jumatate de inchisoare pentru cruzime fata de copii, frauda cu beneficii sociale, evaziune fiscala si spalare de bani. In loc sa le poarte de grija, cuplul ii trimitea pe cei sapte micuti la cersit pe strazile Londrei. Potrivit realitatea.net, copiii au in prezent varste cuprinse intre 2 si 16 ani. Mama lor, Speranta Mihai, de 33 de ani, o femeie de etnie roma, i-a luat la cersit si furat in tot sud-estul Angliei. Activitatea era sistematica. Speranta Mihai a fost condamnata la doi ani si jumatate inchisoare impreuna cu sotul ei, Gheorghe Mihai, de 36 de ani.

Din primele date ale anchetatorilor, reteaua are centrul la Tandarei, oraselul din care 1.000 de copii au fost traficati in intreaga Europa pentru a fi folositi drept paravan in scopul comiterii de fraude cu beneficii sociale, evaziune fiscala, cersetorie si furturi. Anchetatorii estimeaza ca fiecare copil poate castiga 100.000 de lire pe an in Marea Britanie, scrie The Guardian, amintind ca in ultimii ani au aparut dintre locuintele darapanate si noroiul din Tandarei nu mai putin de 100 de case mari si luxoase. BBC spune ca sotii Mihai lucrau pentru banda din Tandarei. Ei au fost arestati la Slough, in Berkshire, in octombrie 2009, dupa ce au fost filati luni de zile. (O.R.)

12:38

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii