REVISTA PRESEI ARTS: In luna august, toate drumurile duc la… ARTmania   august 3rd, 2010

ARTmania-Festival-2010---Main_Web

Daca iunie a fost luna marilor concerte rock, august este de departe luna festivalurilor. Am intrat asadar intr-o luna aparent linistita de vreme ce tara e impanzita de evenimente – unele noi, altele cu traditie. Dintre toate evenimentele lunii august, gazetele acorda o atentie speciala Festivalului ARTmania, ce va avea loc la Sibiu in perioada 13-15 august. Poate si pentru ca evenimentul aduce in Romania sase premiere nationale si tot atatea trupe care au acceptat sa concerteze in cetatea medievala a Sibiului.„Festivalul incepe vineri inainte de apus, in acordurile finlandezilor numiti Swallow the Sun. Fanii Kamelot au acum ocazia sa-si vada visul implinit: Roy Khan si metalistii americani vor canta la Sibiu. The sisters of mercy, o adevarata legenda a muzici, apare din umbra intr-un loc de poveste: vineri, 13 august 2010, in Transilvania, o zi si o noapte de neuitat”, anunta www.liternet.ro
„Sambata seara se asculta muzica tare. Norvegienii sunt reprezentati de Sirenia la ARTmania Festival 2010 impreuna cu Ailyn, fermecatoarea “printesa” iberica. Dark Tranquillity, adica regii Metal de Gothenburg, vor canta „Miserys Crown” si „Shadow in our Blood” pe scena din Piata Mare. „Elect The Dead” sau primul album solo al vocalului glorioasei trupe System Of A Down, Serj Tankian, va rasuna in Piata Mare. Deasupra muzicii Rock asezonata printr-o eleganta orchestratie clasica, Serj Tankian pune mereu pe ganduri spectatorii prin versurile sale si impresioneaza puternic prin vocea sa. Un spectacol magnific are loc in mijlocul lunii lui cuptor in centrul urban de la poalele Muntilor Fagaras, Cindrel si Lotrului: sambata, 14 august 2010, Piata Mare, Sibiu” citim de pe site-ul oficial al evenimentului www.artmaniafestival.ro
De notat ca festivalul a reusit sa castige si atentia autoritatilor locale de vreme ce Consiliul local din Sibiu a decis ca tinerii sub 18 ani sa aiba acces gratuit la evenimentele la care Primaria si Consiliul Local sunt parteneri. Astfel, este de asteptat ca 5% dintre rockerii veniti la ARTmania sa fie tineri sub 18 ani, scrie Romania Libera in editia de astazi.
„Festivalul ARTmania, mai mult decat muzica”, ne atrage atentia si Jurnalul National de astazi, intr-un articol din care aflam ca Muzeul National Brukenthal si Complexul National Muzeal Astra au incheiat un acord de colaborare cu festivalul de muzica si arte conexe din Sibiu. „Parteneriatul are ca obiectiv promovarea la nivel national a spatiilor muzeale aflate in patrimoniul institutiilor mentionate”.

Astfel, posesorii de bilete sau abonamente la ARTmania Festival 2010 au ocazia sa viziteze Muzeul de Istorie, Palatul Brukenthal, Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul Farmaciei, Muzeul de Vanatoare sau Galeria de Arta Contemporana. In aceleasi conditii, participantii la ARTmania Festival 2010 au acces gratuit in spatiile Complexului National Muzeal ASTRA Sibiu: Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA, Muzeul Civilizatiei Transilvane ASTRA, Muzeul de Etnografie Universala „Franz Binder” si Muzeul de Etnografie si Arta Populara Saseasca „Emil Sigerus”.
Si, pentru cei care inca se mai gandesc daca sa-si petreaca trei zile la Sibiu, in perioada Festivalului ARTmania, site-ul www.artactmagazine, ne anunta ca Sibiul ofera toate conditiile pentru un ciclism urban civilizat: spatii pentru parcarea bicicletelor in centrul istoric, dar si o pista pentru biciclete. Iar CFR-ul ii ajuta pe biciclisti sa ajunga la Sibiu. Compania a introdus pentru amatorii ciclismului urban un vagon special pentru transportul calatorilor cu biciclete in perioada 10-20 august 2010. Fara indoiala, toate drumurile duc la Sibiu, in perioada 13-15 august!
Site-ul www.bestmusic.ro s-a gandit la iubitorii evenimentelor culturale si a inclus Festivalul Artmania intr-o agenda a lunii august ce nu trebuie ratata. La o prima privire, malul marii si Ardealul aduna cele mai importante evenimente ale lunii. Iata cateva dintre ele:
Festivalul de Film Istoric de la Rasnov (6-15 august), Festivalul International de Film Indendent Anonimul de la Sfantu Gheorghe (9-15 august), Festivalul Mangalia (11-15 august), FanFest de la Rosia Montana (13-15 august), Stufstock la Vama Veche (16-22 august), si Festivalul Peninsula din Targu Mures (26 – 29 august).
Iar daca vacanta va prinde calatorind prin lume, portalul Resident Advisor s-a gandit sa va umple timpul cu cele mai cunoscute festivaluri internationale ale lunii. Cateva sugestii: festivalul Pukelpopp din Belgia ce va avea loc in perioada 19-21 august, festivalul Wire din Japonia 28 august), Kazantip Republic din Ucraina ( 31 iulie – 21 august), festivalul britanic South West Four Weekender (28-29 august). Electric Elephant din Croatia (27-29 august), Voltt Loves Summer din Amsterdam (pe 28 august). Urmeaza festivalul german SMS (Sonne Mond Stern), ce va avea loc in perioada 6-8 august, Nachtdigital, un alt festival german ce va avea loc in perioada 30 iulie – 1 august, Audioriver din Polonia (6-8 august) si Burning Man, festival ce va avea loc in perioada 30 august – 6 septembrie in Nevada, Statele Unite ale Americii. Un verutabil top zece al destinatiilor culturale ale lunii publicat de www.bestmusic.ro
Agenda fiind pregatita, puteti porni la drum catre una din aceste destinatii culturale. Despre ARTmania vom mai scrie cu siguranta in zilele festivalului. Si aici, la revista presei culturale.

D.C.

(1.00)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii