Dupa pagube de sute de milioane de euro, romanii vor fi informati despre asigurarile de locuinte   august 10th, 2010

Foto: napocanews.ro

Foto: napocanews.ro

Dupa ce ani de-a randul inundatiile, alunecarile de teren sau incendiile au pagubit mii de romani, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si companiile de asigurari au hotarat sa informeze populatia cu privire la necesitatea asigurarii locuintelor.

Campania de informare a fost demarata in aceasta perioada, intrucat de la data de 15 iulie 2010 a intrat in vigoare asigurarea obligatorie a locuintelor. In prezent, doar 24% din cele 8 milioane de locuinte din Romania sunt asigurate prin polite facultative, scrie Ziarul Financiar.

Campania asiguratorilor a inceput prin reabilitarea unei cladiri in care functioneaza o scoala si o gradinita din comuna Saucesti (judetul Bacau), una dintre localitatile cele mai afectate de inundatii. In prezent, peste 900.000 de romani locuiesc in zone cu risc ridicat de inundatii, iar peste 88.000 de case ar putea fi luate de ape in orice moment, potrivit datelor Ministerului Mediului, citate de CSA.

In 2008, pagubele cauzate de inundatii s-au ridicat la 2,79 mld. lei, iar in 2009 la 156 mil. lei. Inundatiile din vara aceasta au afectat peste 7.200 de gospodarii. Potrivit celei mai recente evaluari publicate de autoritati, inundatiile din ultinele doua luni au cauzat pagube de peste 350 mil. euro.

G.D.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii