Explozie la Maternitatea Giulesti din Capitala: trei bebelusi au murit, alti opt micuti au arsuri grave – VEZI IMAGINI LIVE   august 16th, 2010

Foto: igsu.ro

Foto: igsu.ro

23:12 Nu toti copiii au fost identificati pentru ca bratarile pe care le aveau la manute au ars in incendiu.

23:10 Procurorii instantei supreme vor prelua cazul.

23:03 Cei opt bebelusi transferati la Spitalul „Grigore Alexandrescu” sunt in stare critica, avand sanse mici de supravietuire, spun medicii. Familiile celor trei bebelusi morti se afla la Maternitatea Giulesti impreuna cu anchetatorii, fiind nevoite sa identifice trupurile copiilor.

21:45 Surse apropiate anchetei sustin ca cei trei bebelusi au murit la scurt timp dupa explozie, transmite Mediafax, potrivit stirileprotv.

20:10 In Maternitatea Giulesti mai sunt 26 de gravide, 5 femei care tocmai au nascut prin cezariana si cadrele medicale, sustine Raed Arafat. Acum se face evacuarea totala. Spitalul nu mai poate functiona la parametri normali.

21:01 „Din pacate am avut trei decese de nou nascuti, iar alti opt micuti au fost transportati cu arsuri medii si grave la Spitalul Grigore Alexandrescu”, a declarat subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat. Copiii decedati au fost identificati, iar familiile acestora urmeaza sa fie anuntate. Vedeti declaratia subsecretarului de stat AICI.

20:52 In momentul izbucnirii incendiului, in Maternitate se aflau 20 de gravide in travaliu. Femeile urmeaza sa fie transportate la Spitalul Filantropia din Capitala. Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a asigurat rudele aflate in zona maternitatii ca mamele nu au patit nimic.

20:30 Incendiul s-ar fi produs la instalatia de aer conditionat a spitalului, care fusese verificata in urma cu doar cateva zile, au declarat pentru NewsIn reprezentanti ai ISU Bucuresti.

20:20 Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a spus ca nici una dintre mamele aflate in unitatea sanitara nu a fost ranita.

20:19 Surse medicale din cadrul spitalului sustin ca trei dintre bebelusi au murit. Informatia a fost confirmata de subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat.

20:17 Copiii au fost intoxicati cu fum si se asteapta evaluarea starii lor de sanatate, a spus Marius Savu, directorul Administratiei Spitalelor Servicii Medicale.

20:10 Trei dintre bebelusii transportati la Spitalul Grigore Alexandrescu au murit, transmite Mediafax, potrivit stirileprotv.ro. Purtatorul de cuvant al Spitalului „Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru, a declarat starea celorlalti opt este destul de grava. Copiii au ajuns la spital cu arsuri pe 70% din suprafata corpului.

20:00 11 bebelusi au fost evacuati, fiind infasurati in folii de aluminiu si transportati la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitala.

E explozie puternica, urmata de un incendiu, s-a produs, luni seara, la Sectia de la Terapie Intensiva a Maternitatii Giulesti din Capitala. La fata locului se afla 10 autospeciale, precum si cateva ambulante SMURD si echipaje de descarcerare, transmite Antena3. Intre timp, incendiul a fost stins.

„In acest moment se evacueaza copii. Prioritatea este sa scoatem toate persoanele din zona focarului”, a spus la Realitatea Tv, Anca Onofrei, purtator de cuvant al ISU Bucuresti. Sunt vizati,  in special, copii care au fost nascuti prematur si care ar trebui sa stea in incubator. Din acest motiv, reprezentatii maternitatii au mai cerut inca patru autospeciale cu paramedici pentru a-i putea ingriji pe micuti. „Am primit apelul in jurul orei 18.50, prin dispecerat. Am trimis la fata locului zece autospeciale cu apa si spuma, patru ambulante si o masina de descarcerare”, a adaugat Onofrei.

Coordonatorul SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita, a declarat ca incendiul a cuprins o suprafata de 20 – 30 de metri patrati.

Disperati, parintii s-au adunat in fata maternitatii si au cerut conducerii spitalului mai multe detalii despre starea copiilor aflati inauntru. Deocamdata, autoritatile nu dau detalii despre incident.

Vedeti imagini live AICI.

Vedeti video AICI si AICI.

O.R.

19:27

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii