70% dintre romani isi bat cu regularitate copiii   august 17th, 2010

foto: newstoday.ro

foto: newstoday.ro

Peste 70% dintre romani inca mai aplica conceptia invechita potrivit careia bataia este rupta din rai. Mai mult decat atat, in 20% din cazuri, minorii sunt batuti cu diferite obiecte, anunta antena3.

Potrivit specialistilor, bataia a devenit o modalitate comuna prin care un parinte frustrat incearca sa revolve o problema. Intr-adevar, respectiva problema este solutionata pe termen scurt, dar sechelele cu care micutii raman sunt de cele mai multe ori permanente, violenta devenind pentru acestia un element comun in viata de zi cu zi.

Drama acestora este cu atat mai mare cu cat, mai devreme sau mai tarziu autoritatile ii iau din grija familiei, daca ea prezinta un pericol pentru ei si ii incredinteaza statului, copiii resimtind astfel un puternic sentiment de abandon.

Fenomenul este unul ingrijorator, avand in vedere ca numai anul trecut 10 copii au fost ucisi de parinti, iar alti 7 au fost la un pas de moarte. Statisticile politiei arata ca 62 de minori au fost violati, iar de cele mai multe ori unul dintre parinti a fost complice la chinurile prin care a trecut copilul sau.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii