Copiii nimanui: drama micutilor abandonati si de parinti si de asistentii maternali   august 27th, 2010

foto: y4u.ro

foto: y4u.ro

Copiii din Vaslui lasati in grija statului de catre parinti traiesc de doua ori sentimentul abandonului, dupa ce asistentii maternali decid si ei sa renunte la aceasta sarcina si ii retrimit in centrele de plasamenent.

Numai in ultimele doua saptamani, peste 200 de copii au fost readusi in centrele din subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Vaslui, informeaza Monitorul de Vaslui.

Explicatia pentru drama prin care trec micutii este una simpla, masurile de austeritate au afectat si personalul din acest sistem, iar banii pe care ingrijitorii ii primesc pentru munca lor sunt extrem de putini, fapt pentru care asistentii maternali decid sa plece ii strainatate pentru a se putea intretine.

Situatia ar putea deveni si mai rea, in conditiile in care centrele de plasament nu isi permit sa ii tina pe toti cei 1.500 de copii care se afla acum in grija asistentilor maternali.

“Daca se continua in ritmul acesta, intr-o luna vor fi adusi inapoi toti copiii. Fereasca Dumnezeu! Ce ma fac daca ei (asistentii maternali, n.r.) aduc inapoi acesti copii? Problema este unde vom ii vom tine si cu ce ii vom hrani. Asistentul maternal nu este un salariat oarecare, ci este un om care si-a propus sa creasca un alt om, un alt suflet”, si-a exprimat inrijorarea Vasile Mihalachi, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Vaslui,

Presedintele CJ a tinut sa precizeze ca intelege problemele economice prin care trece Romania, dar acestea nu ar trebui sa afecteze niste copii fara aparare, care au gasit in asistentii maternali un punct de sprijin. “Acestia sunt copiii nimanui, care au fost dati in plasament. Oamenii au facut un gest nobil ca sa creasca un copil, insa Guvernul Romaniei nu are suflet pentru copiii nimanui. Cetateanul roman a inteles sa faca un gest, dar Guvernul? Nu are minte sa faca asa ceva! Ce sa inteleaga romanul? Ca Guvernul e interesat doar sa ne jupoaie?!”, a conchis Mihalachi.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii