Romania, printre tarile cu cele mai ieftine rechizite scolare din Europa   august 31st, 2010

Foto: calificativ.ro

Foto: calificativ.ro

Potrivit estimarilor facute de specialisti, parintii romani cheltuiesc peste 100 de euro pentru prima zi de scoala a copilului. Cosul de cumparaturi, care include 16 categorii de rechizite si un ghiozdan, costa 400-500 de lei in supermarket. Chiar si asa, un studiu european arata ca Romania este printre tarile cu cele mai ieftine rechizite scolare, scrie wall-street.ro.

Familiile cu doi copii ar putea da un salariu intreg in septembrie pe cumparaturile de inceput de an scolar. Pentru doi elevi, cosul de cumparaturi  este in valorea de 250-300 de euro, in conditiile in care salariul mediu net la nivelul tarii este de circa 340 de euro, scrie realitatea.net.

„Sunt incluse in aceasta suma (400-500 de lei – n. r.) toate produsele de care poate avea nevoie un elev la inceput de an scolar, incluzand acuarele sau creioane colorate”, a precizat oficialul unui supermarket.

Marea Britanie se situeaza pe primul lor in topul celor mai scumpe rechizite scolare, englezii cheltuind in jur de 1.250 de lei (200 de euro) pentru prima zi de scoala. Urmatorul loc in acest clasament este ocupat de nemti, care cheltuiesc in jur de 160 de euro pentru inceputul scolii. Franta figureaza in clasament ca fiind tara cu cea mai mica suma cheltuita, de 120 de euro, adica aproximativ 500 de lei.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii