Medicii recomanda trecerea la dieta de toamna – VEZI ALIMENTELE   septembrie 8th, 2010

Foto: ancafish.blogspot.com

Toamna, sistemul imunitar este mult mai solicitat, fiind predispus la boli. De aceea, specialistii recomanda ca alimentatia obisnuita sa fie modificata pentru a permite organismului sa se detoxifieze de pe urma exceselor din timpul verii. Fructele si legumele, dar si ceaiurile sau iaurtul sunt printre alimentele care nu trebuie sa lipseasca de la masa in aceasta perioada, scrie realitatea.net.

„Nici un medicament nu este mai puternic decat alimentele.Trebuie sa folosim din plin tot ce ne ofera toamna: fructe, legume, nuci. Unul din alimentele mai putin uzitate de romani, este ciuperca. Putini stiu ca ciupercile sunt foarte bune pentru intarirea sistemului imunitar. De asemenea, nucile si alunele intaresc sistemul imunitar”, a declarat dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Pentru detoxifierea corpului cele mai indicate sunt ceaiurile. „Ceaiurile sunt foarte bune pentru ca au antioxidanti si combat bolile de sezon, sporind imunitatea si au efect antiimbatranire. Din ce gasim acum, putem exemplifica macesele. Ele au o cantitate insemnata de vitamie: B1, B2, K, vitamina C. De asemenea, ceaiul de macese este un vasodilatator si intareste imunitatea organismului”, a spus medicul nutritionist Luana Sahian.

Antioxidantii sunt, de asemenea, foarte importanti in alimentatia noastra, in aceasta perioada cand organismul este slabit. De asemenea, este indicat sa mancam cat mai multe salate de cruditati, din morcovi, varza, telina, ardei, etc.

„Meniul trebuie sa fie presarat cu multe fructe si legume care sa fie colorate cat mai intens, rosii, bordo, portocalii. De exemplu, betacaroten gasim in brocoli, sparanghel, ardei verzi, mango, dovleac, spanac, rosii. Vitamina C – in conopida patrunjel, citrice. Vitamina E gasim in nuci, mango, dovleac, seminte de floarea soarelui”, a mai spus Luana Sahian.

Kefirul si iaurtul sunt alimentele indicate in cazul administrarii de antibiotice. „In perioada asta apar tot felul viroze si toata lumea este tentata sa ia antibiotic, ceea ce nu este bine pentru ca distruge flora din intestin. Kefirul sau iaurtul imbogatit cu culturi active de bacterii pot ajuta la repopularea intestinului cu bacterii bune, astfel protejeaza mucoasa intestinala de actiunea nociva a antibioticului”, a explicat Luana Sahian.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii